Σε τι άραγε διαφέρουν τα λύτρα των απαγωγέων του βιομήχανου Γ. Μυλωνά από εκείνα των απαγωγέων της εξουσίας, οι οποίοι υπό μορφή λύτρων εξαργύρωναν τις επιταγές της εκάστοτε Siemens;

Έχω την εντύπωση ότι οι απαγωγείς του βιομήχανου λειτούργησαν πιο ήπια και πιο έντιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτοι έδρασαν στιγμιαία, πήραν ό,τι πήραν και εξαφανίστηκαν. Οι δεύτεροι (πολιτικοί απαγωγείς), θέτοντας υπό καθεστώς ομηρίας την εξουσία επί σειρά ετών, είχαν το θράσος να κυκλοφορούν ανάμεσά μας, σίγουροι για τη νομιμοποίηση των μαύρων χρημάτων που αποκόμισαν, από τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Σήμερα, που από μία συγκυρία των ερευνών της γερμανικής δικαιοσύνης ήρθε στο φως η δράση των πολιτικών απατεώνων, είναι μοναδική ευκαιρία μέσα από μία διαδικασία κάθαρσης, να δοθεί, αν μη τι άλλο, ένα τέλος στο καθεστώς ατιμωρησίας, που για μακρύ χρονικό διάστημα έχει εγκαθιδρυθεί στη χώρα μας.

Παρά τις αγωνιώδεις, δικαιολογημένες ενίοτε, κραυγές περί ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, είναι περισσότερο από σίγουρο ότι συμβαίνει σχεδόν το αντίθετο. Παρατηρείται δηλαδή το φαινόμενο να πολιτικοποιείται η ποινική δράση κακοποιών, οι οποίοι εάν δεν είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα κοινά, θα στελέχωναν μετά βεβαιότητας κάποια εγκληματική συμμορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όποιος επιχειρήσει συμψηφισμούς είναι σίγουρο ότι θα βρει απέναντί του το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και πολύ πιθανόν μεγάλο κομμάτι του πολιτικού κόσμου.

Η στάση του Γ. Μυλωνά εάν δεν κρύβει κάτι βαθύτερο – υπάρχουν πράγματα, δήλωσε, που δε θα τα πω ούτε στην οικογένειά μου – μπορεί να λειτουργήσει πιλοτικά για το σύστημα. Η με ερωτηματικά απόφασή του να μην αναμιχθεί πλέον στα κοινά, ας παραδειγματίσει τους υπόλοιπους. Εάν το σύστημα δεν έχει κανόνες δεν υπάρχει λόγος να το υπηρετείς. Φαντάζομαι ότι η απροθυμία κάποιων συναδέλφων του βιομηχάνων να συμβάλουν στη συλλογή των λύτρων, ήταν ο σοβαρότερος λόγος που τον ώθησε να πάρει την οριστική απόφαση για αποχώρηση από τα κοινά.

Ακόμα και στην κοινωνία των λύκων, όταν λείπει η αλληλεγγύη και το ομαδικό πνεύμα το τέλος είναι αναπόφευκτο.

Μόνον οι «Μυλωνάδες» αυτού του τόπου έχουν κάτι να σας πουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης