Ο αστυνομικός ληστής που βούτηξε το μεροκάματο του τρόμου ενός οικονομικού μετανάστη από το Μπαγκλαντές στα είκοσι δύο του χρόνια, αμέσως μετά την έξοδό του από τη μεγάλη των μπάτσων σχολή, πιθανόν λόγω μέσου, κατόρθωσε να τοποθετηθεί στην Άμεση Δράση…

Ο θρασύτατος αυτός μπάτσος – πως αλλιώς να τον χαρακτηρίσει κανείς-  δεν ήταν η πρώτη φορά που απασχόλησε την υπηρεσία του. Προ μηνός είχε… αράξει το περιπολικό εν ώρα υπηρεσίας έξω από το τμήμα Κυψέλης, για να κουβεντιάσει με συνάδελφό του. Φθάνοντας εκεί ο διοικητής του τμήματος Γιώργος Σταύρακας είδε έκπληκτος πάνω στο καπό του περιπολικού κύπελλα με καφέδες και ζήτησε εξηγήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν εμφανίστηκε μπροστά του ο αστυφύλακας, του έκανε σφοδρότατες παρατηρήσεις λέγοντάς του ότι η εικόνα  περιπολικού με καφέδες επάνω προσβάλλει το κύρος της αστυνομίας. Αντί της αναμενόμενης συγνώμης και συμμόρφωσης προς τις υποδείξεις του ανωτέρου του υποδιευθυντή, ο μόλις είκοσι δύο ετών αστυφύλακας απάντησε με θράσος χιλίων πιθήκων «έλα μωρέ, δεν ήταν φαγητά. καφές ήταν»!..

Το επεισόδιο έγινε ενώπιον πολιτών που περίμεναν στην σειρά να εξυπηρετηθούν. Αυτό εξόργισε τον αστυνομικό υποδιευθυντή ο οποίος ζήτησε τα στοιχεία του αστυφύλακα για να λάβει την πιο αναιδή απάντηση : «Πάρτα από τις επωμίδες μου», αφού πρώτα ο τελευταίος του γύρισε τον ώμο!..

Η συμπεριφορά αυτή ανάγκασε τον κ. Σταύρακα να του επιβάλει πρόστιμο 400 ευρώ, το οποίο μειώθηκε από το αρχηγείο αρχικά στα 200 και αργότερα – αν δεν κάνω λάθος- στα 50 ευρώ!..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί ο «μικρός» είχε μέσον, κοινώς μπάρμπα στην Κορώνη, ή όπως συνηθίζεται στον χώρο βίσμα.

Τέτοιες συμπεριφορές αναγκάζουν τον πολίτη να αμφιβάλλει για τον κάθε Καρβέλα, εάν έχει δίκιο ή άδικο και υπονομεύουν το κύρος και την αξιοπρέπεια- όση έχει απομείνει- της αστυνομίας, όπως επίσης και των πολιτικών της προϊσταμένων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης