Οι καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να τελείωσαν αλλά η πρώτη αργία του φθινοπώρου μας βρίσκει έτοιμους για νέες περιπέτειες σε όλον τον κόσμο. Είτε ψάχνετε για αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς η, είτε θέλετε να ζήσετε νέες εμπειρίες σε μέρη μακρινά ή και να απολαύσετε λίγο καλοκαίρι ακόμη σε μέρη εξωτικά, τότε σας έχουμε έξι προτάσεις που θα σας κάνουν να ετοιμάσετε βαλίτσα…χθες.

Παρίσι – 5 & 6 ημέρες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Παρίσι θα σας ξεμυαλίσει. Μία απόδραση στην πόλη του φωτός είναι αυτό που χρειάζεστε για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. Η μεγαλοπρέπεια των κτιρίων, οι μεγάλες λεωφόροι, οι εκκλησίες και τα ρετρό καφέ που κοσμούν περίτεχνα τους δρόμους της πόλης, σας μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή. Μοναδικά τοπικά τυριά, σοκολάτες και κρασιά, δημιουργούν μια δυνατή γαστρονομική εμπειρία ενώ οι ατελείωτες βόλτες στα πλακόστρωτα δρομάκια με φόντο τον Σηκουάνα έρχονται να συμπληρώσουν το ταξιδιωτικό μωσαϊκό του προορισμού.

Κάιρο & Αλεξάνδρεια – 5 ημέρες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την 28 η Οκτωβρίου ταξιδέψτε πίσω στον χρόνο και γνωρίστε από κοντά ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Η Αίγυπτος κρύβει πολιτιστικούς θησαυρούς σε όποια γωνιά κι αν κοιτάξεις, με πρώτο και κυριότερο τον κόσμο των Φαραώ. Από τις όχθες του Νείλου, τις πυραμίδες και τα πολύβουα παζάρια, στο Κάιρο θα δείτε εικόνες βγαλμένες από τα βάθη της ερήμου ενώ στην Αλεξάνδρεια τα αναλλοίωτα σημάδια του ελληνισμού. Η πόλη που ίδρυσε και έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Καβάφης, σήμερα φιλοξενεί το αρχιτεκτονικό επίτευγμα της καινούργιας βιβλιοθήκης, τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου βασιλιά και τους μοναδικούς κήπους της
Μοντάζα.

Ντουμπάι – 4, 5, 6, 7 & 8 ημέρες

Έξω από τα ευρωπαϊκά δεδομένα, το Ντουμπάι με 40 μόλις χιλιόμετρα χλιδής κατάφερε να κερδίσει παγκόσμια φήμη και αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια ταξιδιώτες. Αριστοκρατικά εμπορικά κέντρα, υπερσύγχρονα ξενοδοχεία, γκουρμέ εστιατόρια, εντυπωσιακοί ουρανοξύστες και θεματικά πάρκα, είναι μόνο κάποια από τα must see στο εμιράτο της υπερβολής. Όταν η παράδοση συναντά την ανάπτυξη, νιώθετε τη ζεστασιά του αραβικού πολιτισμού και απολαμβάνετε τις πιο εξελιγμένες υπηρεσίες, τότε ξέρετε ότι βρίσκεστε στο Ντουμπάι για διακοπές.

Κούβα – 9, 10, 11, 12 &13 ημέρες

Τα χρόνια μπορεί να περνούν, αλλά η Κούβα παραμένει ίδια. Διατηρεί αναλλοίωτο το αυθεντικό χρώμα και τον πολιτισμό της, με τους ντόπιους να χαρίζουν απλόχερα χαμόγελα σε κάθε ταξιδιώτη. Κι όταν η νύχτα πέσει στην καρδιά της χώρας, η Αβάνα σε προσκαλεί για σάλσα, ρούμι και πούρα μέχρι το πρωί. Συνδυάζοντας τα γαλαζοπράσινα νερά της Καραϊβικής στο Βαραδέρο με τα ιστορικά μνημεία και την νεοαποικιακή αρχιτεκτονική της Αβάνας, η Κούβα είναι ένα ταξίδι επανάσταση που μόνο λίγοι τολμούν να ζήσουν, αλλά κανείς δεν το ξεχνά.

Νέα Υόρκη – 8 & 9 ημέρες

Δεν υπάρχουν πολλά λόγια που να μπορούν να περιγράψουν την πόλη – σύμβολο των Η.Π.Α. Σε κάθε ταξιδιώτη που τη βλέπει, αφήνει κάτι διαφορετικό. Οριακά αντιθετική, με τις διάσημες γκαλερί τέχνης, την αφρόκρεμα του θεάτρου και του κινηματογράφου από τη μία, και το μωσαϊκό φυλών, τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς και τους πειρασμούς από την άλλη, έχει την ταυτότητα μιας άκρως δυναμικής πόλης που δε συγκρίνεται με καμία άλλη στον κόσμο. Αξίζει να την επισκεφθείτε το φθινόπωρο, που δεν έχει τόσους τουρίστες, και να πάρετε μία γεύση από το αμερικάνικο όνειρο, δημιουργώντας τις δικές σας αναμνήσεις που θα σας ακολουθούν μια ζωή.

Μπαλί & Σιγκαπούρη – 12 ημέρες

Αν έχετε κρατήσει υπόλοιπο άδειας, τότε αυτή είναι η ευκαιρία να το αξιοποιήσετε! Η ανέγγιχτη φύση, οι πολύχρωμοι ναοί και οι καταπράσινοι ορυζώνες στο Μπαλί σε συνδυασμό με τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα, τα πολυτελή ξενοδοχεία και τον κοσμοπολίτικο αέρα της Σιγκαπούρης, σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν. Θέλετε να ζήσετε στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και να κάνετε ατελείωτο shopping με 30oC; Τότε, μην το σκέφτεστε άλλο. Αυτό το ταξίδι είναι ιδανικό για ζευγάρια, οικογένειες και παρέες, αφού κανείς δε βαριέται ποτέ. Προγραμματίστε τώρα τις διακοπές για την 28 η Οκτωβρίου με μοναδικές τελικές τιμές και ταξίδια στα μέτρα σας, με την ασφάλεια και την αξιοπιστία του dionTOURS & Red Elephant.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης