Η Πάρος αποτελεί ένα από τα πιο «must» νησιά του Αιγαίου. Τυπική εκπρόσωπος των Κυκλάδων, χαρακτηρίζεται από τον έντονο ήλιο, τα στενά σοκάκια, τα παραδοσιακά εκκλησάκια και φυσικά τις αμμώδεις παραλίες.

Το μεγαλύτερο ίσως προσόν του νησιού είναι ότι προσφέρει επιλογές για όλες τις ηλικίες και τα βαλάντια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τριγυρνώντας στους δύο βασικούς οικισμούς, τη πρωτεύουσα Παροικιά και τη Νάουσα, μπορείς να δεις από έφηβους που μόλις τελείωσαν το σχολείο μέχρι οικογενειάρχες που χαίρονται τη θάλασσα μαζί με τα παιδιά τους.

Αντιστοίχως μπορείς να συναντήσεις από γνωστούς old money επιχειρηματίες που καταφθάνουν με τα πανάκριβα ιδιωτικά τους Yacht, μέχρι φοιτητές που επιζητούν φθηνές αλλά ποιοτικές διακοπές.

Γεμάτη με beach bar αλλά και με απομονωμένες παραλίες, η Πάρος παρέχει μία ευρεία γκάμα επιλογών. Το νησί είναι άλλωστε διάσημο και στους κύκλους των surfers καθώς έχει παραλίες ιδανικές για wind και kite surf όπως επίσης και για όλα τα extreme sports.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά το night life η Νάουσα θεωρείται το δεύτερο πιο «in» μέρος μετά τη Μύκονο. Γεμάτη από μικρά μπαράκια αλλά και clubs, υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Εκτός από τη Παροικιά και τη Νάουσα , υπάρχουν και πολλά ορεινά χωριά, το πιο γνωστό εκ των οποίων είναι οι Λεύκες. Αποτελώντας το ορεινότερο χωριό της Πάρου και όντας αμφιθεατρικά χτισμένο, μαγεύει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή.

Η σύνδεση του νησιού με την Αθήνα είναι καθημερινή και γίνεται από το λιμάνι του Πειραιά ή της Ραφήνας. Μάλιστα τη καλοκαιρινή περίοδο τα δρομολόγια είναι πολλά και πλοία αναχωρούν και τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες. Επίσης το επίπεδο των ξενοδοχειακών υποδομών είναι αρκετά υψηλό και οι τιμές όπως προείπαμε είναι για όλα τα πορτοφόλια.

Δείτε φωτογραφίες αναγνωστών:

Κλείνοντας, σας προτείνουμε παραλίες που αξίζει να επισκεφτείτε… Αυτές είναι οι ακόλουθες: Μαρτσέλο, Χρυσή Ακτή, Σάντα Μαρία, Φάραγας, Μοναστήρι, Κολυμπήθρες, Πίσω Αλυκή κ.α.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης