Ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα για την επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, καθώς και για την περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών ανάμεσα στις δύο χώρες απέφερε η επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στη Μόσχα. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο υπουργός είχε σειρά επαφών με εξέχοντες παράγοντες του τουριστικού κλάδου, υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα (tour operators κ.ά.)

Η επίσκεψη του κ. Θεοχάρη στη Ρωσία, προβλήθηκε εκτενέστατα στα ΜΜΕ της χώρας, ενώ η αυξημένη δημοσιότητα της επίσκεψης του κ. Θεοχάρη υπήρξε αφορμή για την προβολή της χώρας μας ως ιδανικού προορισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στο ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού για το 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνοψίζοντας επιγραμματικά το ταξίδι του στη Ρωσία, ο κ. Χάρης Θεοχάρης επισήμανε ότι «ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική η επίσκεψή μου στη Ρωσία. Το 2019 φιλοξενήσαμε στην Ελλάδα πάνω από 500.000 Ρώσους ταξιδιώτες και με το φετινό άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε κάθε Ρώσο τουρίστα που επιθυμεί να περάσει αξέχαστες, απολύτως ασφαλείς διακοπές στη χώρα μας. Η μακροχρόνια φιλία που συνδέει Ρωσία και Ελλάδα ήταν έκδηλη σε όλες τις επαφές που είχα κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στη Μόσχα. Η αγάπη των Ρώσων για την πατρίδα μας αποτυπώνεται εμπράκτως, στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Επανάστασης του 1821, αλλά, θα έλεγα και στις προσπάθειες τις οποίες από κοινού καταβάλλουμε προκειμένου να απελευθερώσουμε τις τουριστικές μετακινήσεις και να απλοποιήσουμε τις διατυπώσεις, πάντα με αμέριστο σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Από τη Ρωσία φεύγω μόνο με αισιόδοξα μηνύματα για την επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας προς την Ελλάδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης