Εν μέσω υδάτινη αψίδας, η Πελοπόννησος υποδέχτηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας, το πρώτο αεροπλάνο της πτήσης με αριθμό 644 της British Airways, που συνδέει την Καλαμάτα με το Λονδίνο.

Στην τελετή εγκαινίων της έναρξης των πτήσεων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σημείωσε πως πρόκειται για ιστορική σύνδεση του Λονδίνου με την Καλαμάτα και επισήμανε πως «η συνεργασία της British Airways με την Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί διεθνές γεγονός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο περιφερειάρχης σημείωσε πως η Περιφέρεια έχει επενδύσει πάρα πολλά στον τουρισμό, και σε αυτή την προσπάθεια, είπε, θέλουμε δίπλα μας όλο τον επιχειρηματικό κόσμο της Πελοποννήσου, ενώ ανέφερε ότι σύντομα «θα υπάρξουν και καινούργιες πτήσεις», ως αποτέλεσμα τις δουλειάς που κάνει από το 2011 στοχευμένα η Περιφέρεια στον τομέα του τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε πως η Πελοπόννησος χρειάζεται νέες υποδομές και βελτίωση των υφισταμένων, ώστε να παρέχει υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών και επέκρινε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να παραμένουν σε εκκρεμότητα αναπτυξιακά σχέδια ύψους 4,5 δισ. ευρώ, να μιλάμε για νέο αναπτυξιακό νόμο χωρίς να αντιμετωπίζουμε τα υπάρχοντα προβλήματα, τα οποία επηρεάζουν σημαντικά την εξέλιξη της πραγματικής οικονομίας της χώρας».

Ο περιφερειάρχης συνεχάρη τον αερολιμενάρχη Καλαμάτας Δημήτρη Μανδηλάρη και το προσωπικό του αεροδρομίου για την υποδειγματική λειτουργία του αερολιμένα με ελάχιστους ανθρώπινους πόρους, ενώ χαρακτήρισε επιτακτική την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας. Προσέθεσε δε ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όφειλε να είχε προχωρήσει γρήγορα τη μελέτη για την αναβάθμιση του αεροδρομίου, «ώστε να αξιοποιήσουμε τους πόρους που έχουμε δεσμεύσει για αυτό το σκοπό. Απ’ την άλλη πλευρά γρήγορα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας θα πρέπει να προχωρήσει τη μελέτη για τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου».

Ο εμπορικός ακόλουθος της Βρετανικής Πρεσβείας κ. Λεοντάρης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη συνεργασία της Περιφέρειας με τη British Airways και αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Περιφέρειας στη διεθνή έκθεση τουρισμού WTM στο Λονδίνο, στα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου που χαρακτήρισαν κορυφαίο προορισμό την Καλαμάτα, καθώς και στη διοργάνωση του συνεδρίου ΑΒΤΑ στην Πελοπόννησο, δράσεις που αναμφίβολα έδωσαν ώθηση στο τουριστικό προϊόν της.

Η εκπρόσωπος της British Airways, Freddie Stier, από την πλευρά της ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη συνεργασία, μέσα από την οποία έγινε εφικτή η σύνδεση των αεροδρομίων Χίθροου και Καλαμάτας όπως ανέφερε, και ανακοίνωσε ότι αναμένονται πάνω από 10.000 επισκέπτες στην Πελοπόννησο ως αποτέλεσμα των τακτικών πτήσεων της British Airways.

Bίντεο-φωτογραφίες: Tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης