Με την παρουσία της υπουργού Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά σε μία ακόμη διεθνή έκθεση τουρισμού, έγινε στη Νέα Υόρκη η τελετή εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης τουρισμού «NY Times Travel Show». Η ταξιδιωτική έκθεση «NY Times Travel Show» άνοιξε το απόγευμα της Παρασκευής στο Javits Center στο Μανχάταν και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και το βράδυ της Κυριακής. Είναι η μεγαλύτερη που διοργανώνεται στην Αμερική και έλκει πάνω από τριάντα χιλιάδες επαγγελματίες και επισκέπτες. Στην φετινή έκθεση συμμετέχουν 500 εκθέτες από 150 χώρες του κόσμου.

Και παρά το γεγονός ότι Νότιος Αφρική ήταν μεγάλος χορηγός της έκθεσης, η Ελλάδα ήταν η χώρα που “έκλεψε” τις εντυπώσεις. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Εθνικού Κύρηκα, το ελληνικό περίπτερο προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων tour operators της αμερικανικής αγοράς. Η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, η οποία ήταν παρούσα και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων στο περίπτερο του ΕΟΤ με αεροπορικές εταιρείες, tour operators, πολυεθνικούς ομίλους του τουρισμού, εξέφρασε την ικανοποίησή της και μεταξύ άλλων τόνισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε τούτη την μεγάλη έκθεση. Ανοίγουμε την αγορά της Αμερικής πάρα πολύ δυναμικά. Με την παρουσία μου εδώ, καθώς επίσης και του γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, και το Γραφείο του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη έχουμε δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να διεισδύσουμε ακόμη περισσότερο σε τούτη την αγορά.

Οι προσπάθειές μας ήδη το 2016 απέδωσαν καρπούς. Με την βοήθεια της ομογένειας, της AHEPA και του Νικ Λαρυγκάκη, από το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο καταφέραμε πέραν της “Delta Airlines” να φέρουμε την “United Airlines” kai “American Airlines” και τριπλασιάσαμε τον αριθμό των επιβατών από την Αμερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και δεν έχουμε ακόμη στην διάθεσή μας τα τελικά νούμερα, εν τούτοις πέρσι είχαμε πολλές δεκάδες χιλιάδες περισσότερους επισκέπτες από τους 700.000 των Αμερικανούς που έρχονταν τα προηγούμενα χρόνια. Κατορθώσαμε να ανοίξουμε την αγορά της Αμερικής και μέσω της “Emirates Airways» που θα είναι απευθείας πτήση Αθήνα-Νέα Υόρκη όλο τον χρόνο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης