Οι Βρετανοί τουρίστες ψηφίζουν Κέρκυρα

Οι Βρετανοί τουρίστες ψηφίζουν Κέρκυρα
Ανεπηρέαστο φέρεται πως είναι το νησί των Φαιάκων από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς μόνο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τoυ αεροδρομίου «Ι. Καποδίστριας», αυξήθηκαν οι αφίξεις των Βρετανών τουριστών στο νησί κατά 19,2%.

Συγκεκριμένα, το προαναφερθέν διάστημα αφίχθησαν στην Κέρκυρα με πτήσεις εξωτερικού 47.828 Βρετανοί έναντι 40.099 πέρυσι.

Οι Βρετανοί ανέβασαν έτσι τα ποσοστά επισκεψιμότητας και κρατούν τα σκήπτρα της πρωτιάς στον τουρισμό στο νησί.

Την ίδια χρονική περίοδο, στο «Ι. Καποδίστριας» έφτασαν συνολικά 135.069 επιβάτες, έναντι 120.618 πέρυσι, ανεβάζοντας το ποσοστό στο 12%.

Μετά τους Βρετανούς τη σκυτάλη της επισκεψιμότητας στο νησί παίρνουν οι Γερμανοί, ακολουθούν οι Πολωνοί, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι, ενώ αξιοσημείωτος είναι ο αύξων αριθμός από πτήσεις του εσωτερικού της χώρας, με τους Έλληνες να βάζουν υψηλά στις προτιμήσεις τους την Κέρκυρα, καθώς μέχρι αυτήν την ώρα μόνο κατά τον μήνα Ιούλιο έφτασαν 9.446 επιβάτες, έναντι 6.874 πέρυσι.

Αυξητική τουριστική κίνηση σημειώθηκε και στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων, καθώς το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου έδεσαν στο λιμάνι της Κέρκυρας 36 κρουαζιερόπλοια έναντι 27 πέρυσι, ενώ μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένονται ακόμα 31, με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τους 100.000 συνολικά.

Απόλυτα ικανοποιημένη από την αύξηση του τουρισμού στην Κέρκυρα εμφανίζεται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία σε ανακοίνωσή της για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της τουριστικής κίνησης αναφέρει πως το εν λόγω εξάμηνο έκλεισε με θετικό πρόσημο.

«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρίσκε¬ται εντός στόχου, όπως αυτός προσδιορίστηκε από το ετήσιο πρόγραμμα και τον στρατηγικό σχεδιασμό, γεγονός που μας δημιουργεί σιγουριά για τα επόμενα βήματα στην τουριστική προβολή, σε συνεργασία με τους φορείς» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Από τη μεριά του, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής, Σπύρος Γαλιατσάτος, δήλωσε ότι «όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι θα έχουμε μια θετική τουριστική περίοδο, κάτι που μας δημιουργεί την υποχρέωση να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί, ώστε να φύγουν οι επισκέπτες μας με τη θετικότερη το δυνατόν εμπειρία, στο τρέχον τρίμηνο, όταν δηλαδή θα δεχτούμε τον κύριο όγκο επισκεπτών».
.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016, 15:27