H Ελλάδα είναι διάσπαρτη με όμορφα νησιά, τα οποία είναι όλα διαφορετικά μεταξύ τους. Το Paris Match παροτρύνει τους αναγνώστες του να ανακαλύψουν την Ελλάδα μέσα από τα πανέμορφα νησιά που παραθέτει στην παραπάνω γκάλερι.

«Η Ελλάδα είναι πραγματικά μια μικρή γωνιά του παραδείσου. Χάρη στη Μεσόγειο και τις ακτές που βρέχονται στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, η Ελλάδα αποτελεί το όνειρο χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο. Σύμφωνα με την Ελληνική Πρεσβεία στη Γαλλία περιλαμβάνει 9.841 νησιά, αλλά οι οδηγοί λένε περίπου 800 από αυτά έχουν κάτι να μας προσφέτουν. Εκτός αυτού, μόνο 169 κατοικούνται καθημερινά και το ένα τρίτο εξ αυτών μετρά λιγότερους από 50 κατοίκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδα, που επιλέγονται από το Paris Match, έχουν μοναδική ομορφιά. Η Κρήτη προσφέρει άγρια κι ορεινά τοπία, άλλοτε λιτά, όπου παραμονεύουν ορθόδοξα μοναστήρια και ξωκλήσια. Η Σαντορίνη, προσφέρει ένα από τα πιο όμορφα θεάματα της Μεσογείου. Σχηματίζεται από τον κρατήρα ενός υποθαλάσσιου ηφαιστείου, το νησί βρίσκεται πάνω σε γεωλογικά στρώματα από κόκκινες και μαύρες στάχτες, όπου ένα χωριό βρίσκεται σκαρφαλωμένο στην κορυφή τους. Η Κέρκυρα είναι ένα από τα πιο σημαντικά νησιά της Ελλάδας και παρά την έντονη τουριστική ατραξιόν το καλοκαίρι, έχει κρατήσει την ιταλο-ελληνική γοητεία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρόδος, περιτριγυρισμένο από αμπελώνες και καλλιέργειες, έχει μια μεσαιωνική παλιά πόλη, η οποία χτίστηκε από τους Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη. Όσο για τη Ζάκυνθο, στα βόρεια και το κέντρο, η γη της είναι παρθένα και στερείται τουριστικής υποδομής, προσφέροντας μια πλήρη αλλαγή του τοπίου».

Πηγή: life.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης