Το καλοκαίρι έχει φτάσει επιτέλους και από την πρώτη κιόλας στιγμή που έχει ανέβει η θερμοκρασία, το μυαλό μας βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο πράγμα. Στην στιγμή που θα έχουμε ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις μας, θα κλείσουμε εισιτήρια για κάποιο ελληνικό νησί και θα ξεκινήσουμε τις διακοπές μας.

Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα μας προσφέρει άπειρες επιλογές για να επιλέξουμε που θέλουμε να περάσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Ωστόσο εάν φέτος έχετε θέσει ως στόχο εκτός από την εξερεύνηση ενός νησιού να απολαύσετε και υπηρεσίες σπα, υπάρχει τρόπος να καταφέρετε το στόχο σας. Όχι δεν χρειάζεται να κλειστείτε σε κάποιο σπα ξενοδοχείο. Αρκεί να επισκεφτείτε κάποιο από τα παρακάτω νησιά, οι παραλίες των οποίων έχουν κάτι το ξεχωριστό. Άργιλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφαρμογή του αργίλου στην επιδερμίδα μας μπορεί να την καθαρίσει εις βάθος, να απορροφήσει τα έλαια που εκρήγνυνται από τον οργανισμό, να βοηθήσει στην επούλωση των ουλών, αλλά και να την ενυδατώσει εις βάθος.

Αυτό που πρέπει να κάνετε, εκτός από το να επισκεφτείτε κάποια από τις παρακάτω παραλίες είναι να βρέξετε ένα κομμάτι αργίλου ή την άμμο που εμπεριέχει άργιλο και να την επαλείψετε σε όλο το σώμα, το πρόσωπο και τα μαλλιά σας. Στην συνέχεια θα πρέπει να αφήσετε τον άργιλο να στεγνώσει και έπειτα μπορείτε να ξεπλυθείτε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποτελέσματα θα είναι εμφανέστατα από την πρώτη κιόλας στιγμή καθώς μετά από αυτό το φυσικό σπα, η επιδερμίδα σας θα είναι πεντακάθαρη, λαμπερή και βελούδινη. 

Παραλία Ξι – Κεφαλονιά

Στο νότιο τμήμα της Κεφαλονιάς, οκτώ χιλιόμετρα από το Ληξούρι, σε έναν όρμο που μοιάζει με το γράμμα «Ξι» υπάρχει μία παραλία, η οποία έχει ξεχωρίσει για το κοκκινοκεραμιδί χρώμα της άμμου. Έχει ρηχά νερά και είναι οργανωμένη παραλία, αλλά αυτοί δεν είναι οι μόνοι λόγοι για τους οποίους έχει ξεχωρίσει. Η συγκεκριμένη παραλία έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τις γυναίκες, καθώς λόγω της αργιλώδης σύνθεση της, μας προσφέρει την ευκαιρία να απολαύσουμε μία φυσική και δωρεάν θεραπεία σπα μαζί με το μπάνιο μας. Η άμμος της παραλίας βοηθάει στην σύσφιξη αλλά και τον βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας.

Εάν φέτος έχετε προγραμματίσει να περάσετε τις διακοπές σας στην Κεφαλονιά αξίζει να επισκεφτείτε την παραλία Ξι, να απολαύσετε τη θάλασσα, αλλά και  τη θαυματουργή άμμο της παραλίας.

Παραλία Λόγγα – Κέρκυρα

Η παραλία Λόγγα βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Κέρκυρας και συγκεκριμένα στο χωριό Περουλάδες. Διασχίζοντας το δρόμο που περνά από το χωριό θα φτάσετε σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες που υπάρχουν στο νησί του Ιονίου. Απόκρημνα, αργιλώδη βράχια και ένα κατηφορικό μονοπάτι θα σας οδηγήσουν στην παραλία Λόγγα, η οποία έχει εκπληκτική θέα ενώ είναι ιδανική για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα. Και όχι μόνο.

Η μικρή, αμμώδης παραλία μας προσφέρει την ευκαιρία κάνουμε ένα φυσικό σπα λόγω των αργηλικών ιζημάτων της. Έτσι μπορείτε να κάνετε αργιλοθεραπεία, η οποία θα σας βοηθήσει να αποτοξινώσετε την επιδερμίδα σας. Φεύγοντας από την παραλία, θα έχετε απολαύσει το μπάνιο σας στα καταγάλανα νερά με θέα το ηλιοβασίλεμα και θα έχετε αποκτήσει μία απαλή και υγιή επιδερμίδα.

Παραλία Καλόγερος – Πάρος

Η κυκλαδίτικη παραλία Καλόγερος στην Πάρο βρίσκεται ανατολικά της Πάρου και συγκεκριμένα σε έναν κόλπο που περιβάλλεται από ψηλούς βράχους. Όσοι έχουν περάσει τις διακοπές τους στην Πάρο και έχουν επισκεφτεί την παραλία, την έχουν ερωτευτεί από την πρώτη ματιά. Πρόκειται για μία μικρή παραλία με ιδιόμορφους σχηματισμούς σε βράχια και πεντακάθαρα νερά. Το στοιχείο που την έχει κάνει να ξεχωρίσει όμως εκτός από την ομορφιά της είναι το ιδιαίτερο χρώμα της άμμου. Το χρώμα οφείλεται στα αργιλικά πετρώματα της περιοχής, τα οποία προσφέρουν στους επισκέπτες ένα φυσικό σπα από άργιλο.

Παραλία Ξερόκαμπος – Κρήτη

Ο οικισμός και η παραλία του Ξερόκαμπου είναι μία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του νησιού. Απέχει 103 χλμ από τον Άγιο Νικόλαο, 47 χλμ από την Σητεία και 69 χλπ από την Ιεράπετρα.

Το άγριο τοπίο είναι ικανό να μαγέψει τους λάτρεις της φύσης, ενώ η ήρεμη θάλασσα και τα καταγάλανα νερά θα σας κάνουν να απολαύσετε το μπάνιο και την ηρεμία σας.

Από τους κυριότερους λόγους μάλιστα για να επισκεφτεί κάποιος την παραλία Ξερόκαμπος είναι ο πολύ λεπτός άργιλος που υπάρχει και ο οποίος είναι ιδανικός για φυσικό σπα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης