Η Σέριφος είναι από τα πρώτα νησιά που συναντάς ξεκινώντας το ταξίδι σου για το σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Μικρό νησί αλλά με πλούσιο υπέδαφος και μεγάλη ιστορία, αν σκεφτεί κανείς ότι από εδώ ξεκίνησε η μεγαλύτερη απεργία των μεταλλωρύχων και υπογράφεται για πρώτη φορά στη Ελλάδα η συμφωνία για οκτάωρη απασχόληση. 

Η «σιδηρά νήσος» Σέριφος τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πλέον ένας από τους πιο γνωστούς κοντινούς θερινούς προορισμούς. Η παρθένα ομορφιά της, το πετρώδες τοπίο της, τα καταγάλανα νερά της, το κυκλαδίτικο ύφος της και οι φιλόξενοι άνθρωποι την καθιστούν στις πρώτες τουριστικές επιλογές.
Από την πρώτη κιόλας οπτική επαφή μπαίνοντας στο λιμάνι η θέα της σε συνεπαίρνει. Η Χώρα της χτισμένη ψηλά στο βουνό στέκεται επιβλητικά αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Το Λιμάνι της, γνωστό ως Λιβάδι, γραφικό και γεμάτο διάφορα μικρά μαγαζάκια σε προκαλεί να το ανακαλύψεις…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παραλίες του νησιού είναι αμέτρητες και η μια καλύτερη από την άλλη. Οι περισσότερες με άμμο και γαλανά νερά αλλά και κάποιες με μεγάλα βότσαλα, εξίσου πανέμορφες και αυτές. Μια από τις ομορφότερες που θα σας μαγέψει είναι η Ψιλή Άμμος αλλά και η Βαγιά, το Γάνεμα, ο Άγιος Σώστης, το Μέγα Λιβάδι, η Συκαμιά και ο Κουταλάς θα σας ενθουσιάσουν. Οι περισσότερες είναι προσβάσιμες με όχημα, και τα αλμυρίκια τους ιδανικά για σκίαση καθώς δεν υπάρχουν οργανωμένες παραλίες παρά μόνο στην περιοχή του Λιβαδιού.

Η Σέριφος αποτελούσε κατ’ εξοχήν έναν σχετικά ήρεμο προορισμό για διακοπές και χωρίς να είναι φημισμένη για την ξεχωριστή της κουζίνα. Η αλήθεια όμως είναι ότι αν ξέρεις που να πάς για να απολαύσεις κάτι ιδιαίτερο σε νυχτερινή ζωή και φαγητό, τότε θα φύγεις ικανοποιημένος και σε αυτόν τον τομέα. Καταπληκτικά cocktails και χορευτική μουσική μπροστά στην θάλασσα μέχρι πρωίας θα γευθείς στο καθιερωμένο και εγγυημένο «Yacht Club». Αν πάλι τώρα θες να γευτείς τη νυχτερινή Χώρα, μπορείς να απολαύσεις το ρακόμελο σου στη γραφική πλατεία (Πιάτσα) της Πάνω Χώρας ή να επισκεφτείς τα δύο γεμάτα ενέργεια και νεανικό κόσμο cocktail bar, τον Βάτραχο και τον Γάιδαρο.

Ωστόσο ενδιαφέρουσες προτάσεις πλέον υπάρχουν και για φαγητό όπως το ‘mini’ εστιατόριο «Ταχυδρομείο» στην Κάτω Χώρα, όπου και στεγαζόταν το παλιό ταχυδρομείο του νησιού μέσα σε ένα πολύ όμορφο και γραφικό σοκάκι και το οποίο σερβίρει πρωτότυπα πιάτα ζυμαρικών κ όχι μόνο.

Εγγύηση βέβαια συνεχίζουν να αποτελούν και οι παραδοσιακές ταβέρνες του Τάκη στο Λιβάδι αλλά και του Πέτρου στην Πάνω Χώρα.

Πιο παλιά η σερφιώτικη απόλαυση ξεκινούσε και τελείωνε στις όμορφες παραλίες, τα γραφικά σοκάκια και την άγρια πετρώδη ομορφιά της. Τώρα πιά υπάρχουν και υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές υπηρεσίες όπως αυτή του Ομίλου Coco-Mat στην περιοχή της Βαγιάς και αυτή του ξενοδοχείου «Ρίζες» κοντά στο Λιβάδι. Στην περιοχή του Λιβαδιού πιο προσιτή αλλά εξίσου ποιοτική διαμονή βρίσκει κανείς στα δωμάτια Αστάρτη, Αμφιτρίτη και Σελάνα.

Τα τελευταία χρόνια η Σέριφος δικαίως έχει ανέβει στην εκτίμηση των Ελλήνων τουριστών και όχι μόνο, καθώς οι άνθρωποί της ζεστοί και φιλόξενοι περιμένουν να υποδεχτούν πλήθος κόσμου και το φετινό καλοκαίρι. Μοναδική εμπειρία που χαράσσεται στη μνήμη των ταξιδιωτών, αποτελεί η το περπάτημα στα στενά σοκάκια, από το Λιβάδι μέχρι τη Χώρα…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης