Με αφορμή το 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου που διεξάγεται αυτές τις ημέρες, οι κινηματογραφικοί αστέρες αποβιβάζονται στις Κάννες, την πιο κοσμοπολίτικη πόλη στα νότια της Γαλλίας, για να δώσουν και να πάρουν λάμψη.

Τυμπανοκρουσίες, φλας, κόκκινο χαλί, σούπερ γιοτ κατακλύζουν την πόλη, με ηθοποιούς, μοντέλα, σκηνοθέτες να ανταγωνίζονται για μια θέση στο Παλιό Λιμάνι και τα πολυτελή ξενοδοχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περίπτωση κανείς θελήσει να επισκεφτεί τις Κάννες και να πάρει λίγη λάμψη, σας έχουμε μια λίστα των πιο σημαντικών μερών και που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί.

Αρχικά, αξίζει να γευματίσει στο Park 45 του ξενοδοχείου «Le Grand Hotel», εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εστιατόρειο Park 45 του ξενοδοχείου Le Grand Hotel

Η Σοφία Λόρεν, όταν βρέθηκε εκεί το 2014, πήγε στην κουζίνα του σεφ Sebastien Brodo για να έχει μια γεύση πριν από την παραγγελία.

Η θέα από τις σουίτες του Le Grand Hotel

Μετά το γεύμα, πρέπει να περπατήσετε στην παραλία του ξενοδοχείου, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό και προσφέρει τραπέζια δίπλα στο κύμα, όπου μπορείτε να φάτε.


 
Για τον καφέ ή το τσάι σας περπατήστε ή κάντε ποδήλατο μέχρι το Hôtel du Cap Eden Roc. Εκεί είναι όπου χαλαρώνουν ο Κλιντ Ίστγουντ, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο και ο Τομ Κρουζ, ενώ αποτελεί το μέρος όπου εμπνεύστηκε ο Σκοτ Φιτζέραλντ το «Tender is the Night».

Μετά σειρά έχει το Villa Archange, με δύο αστέρια Michelin στη μεσοαστική Le Cannet, με τη βρετανική Daily Mail να προτείνει οι επισκέπτες να καθίσουν δίπλα στο Bistrot des Anges, στο οποίο τα πιάτα έρχονται από την ίδια κουζίνα με το το Villa Archange, αλλά είναι πιο οικονομικό και οι μερίδες πιο πλούσιες.

Ο σεφ Bruno Oger παρά την πίεση του μίλησε με τον δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας και του έδειξε φωτογραφίες του με τον Σπίλμπεργκ, την Κίντμαν και τον Ταραντίνο.

Ένας από τους πιο φημισμένους δρόμους της πόλης είναι ο Felix Faure, που είναι γεμάτο εστιατόρια.

Παράλληλα, ένα από τα πιο διάσημα κτίρια είναι το Carlton, το οποίο χτίστηκε το 1911 και γλίτωσε την ισοπέδωση.

Στο ταξίδι σας αξίζει να επισκεφτείτε και το στέκι του Γούντι Αλεν, το Charlot 1er για να γευτείτε τους θησαυρούς της θάλασσας.

Για θαλασσινά δεν θα παραλείψετε να βρεθείτε στο εστιατόριο που στέκεται επάνω στον βράχο, στο Le Plongeoir. Τα θαλασσινά είναι η ειδικότητά τους με την καραβίδα και το λαβράκι να προσφέρουν γευστική ηδονή.

Οι Κάννες αποπνέουν μια διαφορετική μαγεία, μιας και συνδυάζουν τη λάμψη του λάμψη του Χόλιγουντ και τη μοναδικότητα της έβδομης Τέχνης με τον μεσογειακό ήλιο και το γαλάζιο της θάλασσας.

Όπου και να βρεθεί κανείς, σε οποίο εστιατόριο και αν κάτσει, θα νιώσει λίγη από τη μαγεία και λάμψη της πόλης.

Το διάσημο ξενοδοχείο InterContinental Carlton Cannes, όπου έχουν φιλοξενηθεί μεταξύ άλλων ο Μπάρακ Ομπάμα και η Γκρέις Κέλι

Το μουσείο Ρενουάρ

Το Saint-Honorat είναι ένα νησί που φιλοξενεί ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια κιστερκιανών μοναχών στη Δύση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης