Πόλεις από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η Ριέκα στην Κροατία και το Σίμπιου στη Ρουμανία, είναι ανάμεσα στις είκοσι υποψήφιες ως καλύτεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί για το 2020 (European Best Destinations). Από τη διαδικτυακή ψηφοφορία, η οποία έχει ανοίξει για το κοινό και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου, θα προκύψουν οι καλύτεροι αστικοί προορισμοί στην Ευρώπη.

Η πόλη Σίμπιου στη Ρουμανία ήταν η πρώτη πόλη στη χώρα που έγινε το 2007 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, “διοχετεύοντας” σε όλη την ήπειρο τον πολιτιστικό της πλούτο και, παράλληλα, αποκτώντας ευρύτερη αναγνωρισιμότητα μεταξύ των χωρών της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σίμπιου- αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον δήμο της ρουμανικής πόλης- προωθείται ως ένας μοναδικός προορισμός στην Ευρώπη, μία αυθεντική περιοχή που προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν ανεπανάληπτες και αξέχαστες εμπειρίες. Η πόλη, έπειτα από χρόνια προσπαθειών της δημοτικής αρχής και των φορέων του τουρισμού έχει καταστεί ένας από τους πλέον ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς, κάτι που αποτυπώνεται στις αφίξεις επισκεπτών, τόσο Ρουμάνων, όσο και ξένων.

Ιδιαίτεροι ως προς την αρχιτεκτονική τους και τα υλικά κατασκευής τους καθεδρικοί, πολύχρωμα σπίτια, πλατείες με πλακόστρωτα δρομάκια, αλλά και μουσεία, όπως το Μπρούκενταλ, αποτελούν πόλο έλξης όχι μόνο για τους τουρίστες αλλά και για νεοφυείς επιχειρήσεις και επενδυτές που “διακρίνουν” επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα του πολιτισμού.

Το μουσείο Μπρούκενταλ που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το 1817, αποτελώντας, πλέον, το παλαιότερο του είδους του στη Ρουμανία, είναι ένα σύμπλεγμα έξι μουσείων, τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες μέσα στην πόλη, έχουν τα δικά τους πολιτιστικά προγράμματα, τις δικές τους μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, όμως, λειτουργούν υπό τη “σκέπη” μίας, ενιαίας διοικητικής οντότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον 1.200 έργα που ανήκουν στα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά ρεύματα ζωγραφικής που εμφανίστηκαν στην Ευρώπη, από τον 15ο μέχρι και τον 18ο αιώνα, εκτίθενται στις αίθουσες των κτηρίων του Μουσείου, αποτελώντας πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Το Σίμπιου, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, καλείται να “τρέξει” σε μια… κούρσα, έχοντας να ανταγωνιστεί ιδιαίτερα δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως είναι η Αθήνα (Ελλάδα), η Βιέννη (Αυστρία), το Παρίσι (Γαλλία), η Ρώμη (Ιταλία), το Βερολίνο (Γερμανία), η Μαδρίτη (Ισπανία), η Πράγα (Τσεχία) και η Ριέκα (Κροατία).

Η κροατική πόλη, που φέτος “μοιράζεται” με την ιρλανδική Γκάλγουέϊ τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης υποδέχθηκε με ικανοποίηση την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της και ο διευθυντής του οργανισμού τουρισμού της πόλης Πέταρ Σκάρπα τόνισε ότι το 2020 είναι σημαντική χρονιά για τη Ριέκα, καθώς έχει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πολιτιστικό “θησαυρό” της και να δώσει, μ’ αυτόν τον τρόπο, προστιθέμενη αξία στο παρεχόμενο τουριστικό προϊόν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης