Τα drones ιδιωτικής χρήσης αρχίζουν να συνιστούν πραγματική απειλή για την ασφάλεια των αεροπλάνων της πολιτικής αεροπορίας, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA), ζητώντας να θεσπιστούν κανονισμοί για τα μικρά ιπτάμενα ρομποτικά σκάφη, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον πιθανά ατυχήματα με σοβαρές επιπτώσεις.

Η απειλή που θέτουν τα μη επανδρωμένα αυτά αεροπλανάκια αναμένεται να αυξηθεί, καθώς τώρα μόλις αρχίζει ο κόσμος να ανακαλύπτει τις σημαντικές δυνατότητες που προσφέρουν οι εφαρμογές της μη στρατιωτικής αυτής τεχνολογίας, προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής της IATA Τόνι Τάιλερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κι εγώ ενθουσιάζομαι το ίδιο με σας στην ιδέα να μου φέρνει την πίτσα ένα drone» σημείωσε στη διάρκεια διάσκεψης στη Σιγκαπούρη ο Τάιλερ, την παραμονή των εγκαινίων της έκθεσης αεροναυπηγικής που θα γίνει εκεί.

«Τα τηλεκατευθυνόμενα αυτά σκάφη είναι εδώ για να παραμείνουν, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να εγείρουν εμπόδια στην ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας» πρόσθεσε ενώπιον πολλών επικεφαλής και υπευθύνων του τομέα της αεροπορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης