Νέα μάχη στον πόλεμο μεταξύ των μεγαλύτερων κατασκευαστών smartphones στον κόσμο, της Apple και της Samsung, δίνεται αυτή την εβδομάδα στις αμερικανικές δικαστικές αίθουσες.

Οι δύο εταιρείες κατηγορούν και πάλι η μία την άλλη για αντιγραφή σχεδίων και λειτουργιών των συσκευών που παράγουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την πρωτοβουλία πήρε η αμερικανική εταιρεία που ίδρυσε ο Στιβ Τζομπς, η οποία σέρνει στα δικαστήρια τον κορεατικό γίγαντα της τεχνολογίας διεκδικώντας δύο δισ. δολάρια για την παραβίαση πέντε διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (πατεντών) που αφορούν στο λογισμικό των συσκευών Samsung που πωλούνταν στις ΗΠΑ μεταξύ των ετών 2010 και 2012, συμπεριλαμβανομένων των smartphones και των ταμπλετών της σειράς Galaxy.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα μοντέλα Admire, Galaxy Nexus, Galaxy Note, Galaxy Note II, Galaxy SII, Galaxy SII Epic 4G Touch, Galaxy SII Skyrocket, Galaxy SIII, Galaxy Tab II 10.1, και Stratosphere. Η Apple ζητά αποζημίωση 40 δολαρίων ανά συσκευή που πουλήθηκε.

Ο πραγματικός στόχος της εταιρείας, βέβαια, είναι το λογισμικό Android της Google, το οποίο σήμερα κυριαρχεί στα smartphones και στις ταμπλέτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Apple φιλοδοξεί να επαναλάβει την πρώτη νίκη της εναντίον της Samsung, η οποία είχε υποχρεωθεί να καταβάλει αποζημίωση 900 περίπου εκατ. δολαρίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης