Αποκαλυπτική έρευνα για την «υποκρισία» χρήστων του facebook

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013, 00:40
Αποκαλυπτική έρευνα για την «υποκρισία» χρήστων του facebook
Σημαντικά ευρήματα καταγράφει μια νέα βρετανική έρευνα, αναφορικά με την ανθρωπογεωγραφία του Facebook, όπου διαπιστώνεται ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να γράφουν ψέμματα δημιουργώντας ένα προφίλ εντελώς διαφορετικό από εκείνο της κανονικής τους ζωής! 

Η έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 2.000 χρηστών συμπεραίνει ότι ένας στους οκτώ είναι «ψεύτης» με ένα 12% να τονίζουν ότι βαριούνται την κανονική τους ζωή και επινοούν πολλά από αυτά που αναρτούν στο Facebook και το Twitter. Βασικός στόχος να φανούν πιο ενδιαφέροντες και να προσελκύσουν περισσότερους «φίλους». Επιπλέον, το 39% των συμμετεχόντων ισχυρίζονται ότι για τα «ψέματά» τους ευθύνονται οι... άλλοι που τους πιέζουν να αναρτούν ενδιαφέροντα πράγματα και να μην δείχνουν ανιαροί.

Για παράδειγμα, αρκετοί αναφέρουν ότι εργάζονται σκληρά για ένα σημαντικό ζήτημα της δουλειάς, αλλά στην ουσία είναι καθ ΄οδόν προς το σπίτι ή βρίσκονται ήδη μπροστά στην τηλεόραση, ενώ άλλοι αναρτούν ότι βρίσκονται σε κάποια γκαλερί για να παρακολουθήσουν μια έκθεση υψηλής τέχνης, ενώ, στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν καν περί τίνος πρόκειται!

Πηγή: theinsider

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013, 00:43