Το φαινόμενο που ακούει στο όνομα «YouTube» είναι γνωστό σχεδόν σε όλους. Η υπηρεσία που έβαλε για τα καλά τον διαμοιρασμό video μεταξύ των απανταχού χρηστών του Διαδικτύου στον πλανήτη, ξεκίνησε την επίσημη λειτουργία της πριν περίπου δέκα χρόνια, το Νοέμβριο του 2005.

Έκτοτε, έγινε η defacto υπηρεσία θέασης και διαμοιρασμού video, προσφέροντας αναρίθμητες ώρες γέλιου, διασκέδασης, ευχάριστων στιγμών, αλλά και ενημέρωσης. Ιδιαίτερα στην τελευταία περίπτωση, το YouTube σε συνδυασμό με την ακαριαία αμεσότητα του Internet, παρέχει τον πιο γρήγορο τρόπο για να δει ο χρήστης τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, το Associated Press σε συνεργασία με το British Movietone, αποφάσισε αυτή τη «δύναμη» που έχει η υπηρεσία YouTube να την χρησιμοποιήσει…και μάλιστα με το παραπάνω: παραπάνω από 1 εκατομμύριο λεπτών ιστορικών βίντεο! Το μαγικό ταξίδι που θα βιώνει ο θεατής, περιλαμβάνει στιγμές και πρόσωπα που συνέβαλαν στην Ιστορία του κόσμου μας, όντας η μεγαλύτερη συλλογή βίντεο ιστορικού περιεχομένου που υπάρχει στην πλατφόρμα του YouTube.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα από δύο «κανάλια» θα προσφέρεται μια οπτική εγκυκλοπαίδεια, των πιο σημαντικών γεγονότων και προσώπων που επηρέασαν τη σύγχρονη ιστορία. Διαθέσιμα προς όλους τους επισκέπτες της πλατφόρμας YouTube, τα κανάλια θα παρέχουν τη δυνατότητα εξερεύνησης υλικού ανάμεσα σε 550.000 χιλιάδες βίντεο, ενώ παράλληλα, θα εξυπηρετούν και ως εκπαιδευτικά εργαλεία, καθώς και ως τεράστια πηγή έμπνευσης για τους φιλμογράφους ντοκιμαντέρ και τους λάτρες της Ιστορίας. Το οπτικό περιεχόμενο θα περιλαμβάνει βίντεο από το 1895 έως σήμερα, για παράδειγμα, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν τον μεγάλο σεισμό του Σαν Φρανσίσκο το 1906 ή αποκλειστικό υλικό από τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ το 1941 ή την θρυλική Μέριλιν Μονρόε κατά την περίοδο που ήταν στο Λονδίνο στην δεκαετία του 1950 ή ακόμα και το διάσημο φωτομοντέλο Twiggy σε επιδείξεις μόδας στην δεκαετία του 1960.

«Το αρχείο του Associated Press συνδυασμένο με αυτό του British Movietone, δημιουργεί μια φανταστική οπτική περιήγηση των ανθρώπων και γεγονότων που διαμόρφωσαν την Ιστορία μας» δήλωσε ο Alwyn Lindsey, Διευθυντής Παγκόσμιου Αρχείου στο Associated Press, συμπληρώνοντας «Στο AP πάντα εκπλησσόμαστε με την πρόσβαση στο αμέτρητο υλικό που έχουμε και η ανάρτησή του στο YouTube σημαίνει, ότι για πρώτη φορά, το κοινό θα μπορεί να απολαύσει κάποιες από τις παλαιότερες και σημαντικές στιγμές της Ιστορίας». Παράλληλα, ο Stephen Nutall, Διευθυντής του YouTube Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, σχολίασε: «Κάνοντας αυτό το υλικό διαθέσιμο στο YouTube είναι μια πανέμορφη πρωτοβουλία των Associated Press και British Movietone, η οποία θα προσδώσει φρέσκο αέρα στα βίντεό τους και χωρίς αμφισβήτηση στη παγκόσμια κοινότητα – από μαθητές που κάνουν ιστορική έρευνα έως εκείνους που διψούν για ιστορικές πληροφορίες, καθώς και όλα τα δισεκατομμύρια κόσμου ανάμεσά τους. Είναι ένας ιστορικός θησαυρός που θα προσφέρει στους χρήστες του YouTube ανά τον κόσμο, ένα «παράθυρο» στο παρελθόν».

Τέλος, το περιεχόμενο στα δύο κανάλια θα περιλαμβάνει ποικίλα βίντεο από τις τάσεις της μόδας στο πέρασμα των ετών, αθλητικά και ψυχαγωγικά δρώμενα, γεγονότα ακραίων κλιματικών συνθηκών, τεχνολογικά επιτεύγματα, την εξέλιξη των γαστριμαργικών συνηθειών στις δεκαετίες, κύρια πολιτικά γεγονότα, καθώς και ιστορικές στιγμές. Φυσικά, όλο το περιεχόμενο συνεχώς θα ανανεώνεται με σύγχρονο υλικό.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.ap.org/content/press-release/2015/ap-makes-one-million-minutes-of-history-available-on-youtube

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης