Για την ASUS δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις πια, καθώς έχει πλημμυρίσει την αγορά κυριολεκτικά εδώ και δύο χρόνια με τους υπολογιστές της οικογένειας «Εee PC» – μια οικογένεια τα μέλη της οποίας είναι από λιλιπούτεια netbook έως και σταθεροί υπολογιστές compact ήτοι όλα-σε-ένα, στα πρότυπα του δημοφιλούς υπολογιστή iMac της Apple. Το «EeeTop PC ET2002T» κατατάσσεται στην τελευταία κατηγορία, ενώ ταυτόχρονα «κλείνει» το μάτι και προς την αγορά των ξεχωριστών μόνιτορ.

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά δεν στοχεύουν να δημιουργήσουν έναν υπολογιστή που προορίζεται για παιχνίδια με επιδόσεις αξιώσεων (άλλωστε για κάτι τέτοιο απαιτείται σύστημα με σύνθεση κόστους άνω των 1300 ευρώ), αλλά για ένα σύστημα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους για τις καθημερινές δουλειές (χρήση Internet, κείμενα, φωτογραφίες, μουσική) και για θέαση ταινιών. Έτσι έχουμε έναν κεντρικό επεξεργαστή Intel Atom 330 σε συνδυασμό με το chipset γραφικών και ελέγχου «Ion» της nVIDIA (ουσιαστικά δηλαδή μια κάρτα γραφικών / ελεγκτή GeForce 9400M), γενικής χρήσεως μνήμη RAM στα 2GB τύπου DDR2, εσωτερικό σκληρό δίσκο χωρητικότητας 320GB, ασύρματη δικτύωση τύπου Wi-Fi, έναν εγγραφέα DVD και στερεοφωνικά ηχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ωραίο όμως της υπόθεσης είναι ότι η οθόνη (αφής μάλιστα) των 20 ιντσών και ανάλυσης 1600×900 γραμμών, μπορεί να υποδεχτεί εξωτερικές συσκευές μέσω της ψηφιακής θύρας HDMI και να προβάλει το σήμα τους, με απλά λόγια αν έχετε ένα Xbox360 / Playstation 3 / εξωτερικό Blu-ray player (ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή με έξοδο HDMI, όπως πχ ένα HDD recorder) το συνδέετε στο «EeeTop PC ET2002T» και απολαμβάνετε (χωρίς τεχνικές ρυθμίσεις και δυσκολίες) την προβολή. Ένα άλλο σχετικά ελκυστικό σημείο είναι η αναγνώριση φωνής που παρέχεται δια της οποίας μπορείτε να εκτελέσετε κάποιες λειτουργίες, όπως (μεταξύ άλλων) η χρήση ιντερνετικής τηλεφωνίας (η λεγόμενη VoIP) με την εφαρμογή Skype ή να ελέγξετε τον καιρό για μια περιοχή της επιλογής σας.

Επίσης, το Λειτουργικό Σύστημα που θα «φοράει» είναι τα νέα Windows 7. Όπως πάντα αφήσαμε την τιμή για το τέλος: 599 ευρώ, ενώ αναμένεται στις προσεχείς εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης