Η εταιρεία ASUS, μόλις μία μέρα μετά τις πληροφορίες που διέρρευσαν για τη νέα πρότασή της, που ακούει στο όνομα Padfone, προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση και αντίστοιχη παρουσίαση του προϊόντος. Εν προκειμένω βέβαια, υφίστανται δύο προϊόντα, ένα κινητό τηλέφωνο των 4.3 ιντσών και μία ταμπλέτα των 10.1 ιντσών, που ενώνονται μέσω μιας αρκετά πρωτοποριακής αλλά και εξυπηρετικής υλοποίησης, σε μια ενιαία συσκευή. Ουσιαστικά, λοιπόν, αυτό που παρουσίασε η ASUS είναι μια υβριδική πρόταση, μια συνταγή που συνδυάζει δύο διαφορετικά «συστατικά», προερχόμενα από δύο διαφορετικά τεχνολογικά τοπία: της κινητής τηλεφωνίας και των ταμπλετών (περισσότερες πληροφορίες στο χθεσινό άρθρο: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=320688&cid=36).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραδόξως όμως, η παρουσίαση δεν αποκάλυψε κάποια πληροφορία από αυτές που έχουν «ζουμί», κοινώς ανακοίνωσε τη χρονική περίοδο που θα διατεθεί το Padfone (η ερχόμενη χριστουγεννιάτικη περίοδος 2011), αλλά δεν αναφέρθηκε δυστυχώς ούτε συγκεκριμένη ημερομηνία ούτε καν ένα φάσμα λιανικής τιμής. Ίσως (δηλαδή σχεδόν σίγουρα) διότι υπάρχει ένα «γραφειοκρατικό» πρόβλημα σχετικά με το περιβάλλον / Λειτουργικό Σύστημα που (θα) φοράει η υβριδική πρόταση, καθώς το Android της Google διατίθεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, μια αποκλειστικά και μόνο για ταμπλέτες (Honeycomb) και μια αποκλειστικά για κινητά τηλέφωνα (τελευταία έκδοση 2.3.3 Gingerbread).

Η Google, όμως, έχει ήδη ανακοινώσει πως η επόμενη έκδοση του Android (Ice Cream Sandwich) θα υποστηρίζει ταυτόχρονα κινητά και ταμπλέτες… και κάπου εδώ είναι το πρόβλημα της ASUS: πώς θα διαθέσει μια υβριδική συσκευή (κινητό / ταμπλέτα) με διαφορετικό Λειτουργικό Σύστημα για την καθεμία; Πολύ απλά… ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί τι θα πράξει, άφησε όμως να εννοηθεί πως, μέχρι τα Χριστούγεννα του 2011, η Google θα έχει εκδώσει την Ice Cream Sandwich μορφή του Android, συνεπώς αυτή θα διαθέτει το Padfone. Συνοψίζοντας, λοιπόν, έχουμε: ASUS Padfone υβριδικού συνδυασμού κινητό τηλέφωνο και ταμπλέτα, περιβάλλον Android Ice Cream Sandwich κατά πάσα πιθανότητα και έλευση τα Χριστούγεννα του 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι τότε βέβαια, πολλά μπορεί να αλλάξουν, αφού μέχρι στιγμής ακόμα και η ίδια η ASUS δήλωσε πως δεν έχουν οι διαστάσεις (4.3 ιντσών για το τηλέφωνο και 10.1 ιντσών αντίστοιχα για την ταμπλέτα) οριστικοποιηθεί. Εν αναμονή λοιπόν, οριστικοποίησης, τιμής και τελικής ημερομηνίας πώλησης.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.engadget.com/2011/05/30/asus-announced-padfone/

http://www.engadget.com/2011/05/30/asus-targets-christmas-ice-cream-sandwich-for-padfone-launch-v/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης