Πριν από λίγες μέρες είχαμε αναφερθεί στην επόμενη πρόταση της εταιρείας ASUS, για την αγορά των ταμπλετών, μέσω μιας πανίσχυρης συσκευής τεσσάρων βασικών πυρήνων και δώδεκα υπο-πυρήνων ειδικά για γραφικά (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=305310&cid=36). Όμως η ASUS δεν βρίσκεται στο επίκεντρο της παρούσας είδησης λόγω της νέας ταμπλέτας, αλλά διότι η υπάρχουσα ή καλύτερα αυτή που μόλις εμφανίστηκε στα μαγαζιά συσκευή, αντιμετωπίζει προβλήματα…υπερβολικής και μη-αναμενόμενης ζήτησης! Η συσκευή ακούει στο όνομα Eee Pad Transformer και όπως υποδηλώνεται από την ονομασία, είναι μια ταμπλέτα που μετατρέπεται (transform) σε ένα αξιοπρεπές για καθημερινή απλό στη χρήση netbook, μέσω ενός (προαιρετικού) εξαρτήματος (πλήρης παρουσίαση: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=236119&cid=36).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φαίνεται όμως ότι η αποδοχή από το καταναλωτικό κοινό ήταν τόσο μεγάλη, που ξεπέρασε ακόμα και τις προσδοκίες της εταιρείας ASUS, καθώς οι πρώτες ταμπλέτες που παράχθηκαν έχουν ήδη πουληθεί (στο Διαδικτυακό μαγαζί Amazon.com έγιναν «sold out» πάρα πολύ γρήγορα). Αποτέλεσμα: ο κόσμος θέλει και ψάχνει να βρει Eee Pad Trasnformer και δεν βρίσκει. Έτσι, κατά την κλασσική νοοτροπία που επικρατεί τελευταίως στο Διαδίκτυο, έσπευσαν αρκετοί να προδικάσουν την ASUS, ότι έχει προβλήματα στην παραγωγή ή στο τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου, με αποτέλεσμα την περιορισμένη διάθεση της συσκευής και την συνεπακόλουθη αδύνατη αγορά του, μιας και δεν υπάρχουν πλέον αποθέματα.

Ευτυχώς όμως, που η ιστοσελίδα netbooknews.com επικοινώνησε με τον David Chang, εκπρόσωπος της ASUS, όπου τον ρώτησε ευθέως «τι συμβαίνει;» και η απάντηση ήταν ξεκάθαρη: μεγάλη και κυρίως εκτός προβλέψεων ζήτηση. Εντός του Μαΐου θα διαθέσουμε 100.000 ταμπλέτες Eee Pad Transformer, ενώ κατά τον Ιούνιο το νούμερο θα ανέβει στις 200.000 και παραπάνω, επιπλέον συσκευές. Λογική εμάς μας ακούγεται η τόσο μεγάλη ζήτηση, λαμβάνοντας υπόψη τι προσφέρει το Eee Pad Trasformer και μάλιστα στην τιμή (Αγγλίας) των μόλις 432 ευρώ ή 480 ευρώ μαζί με το εξάρτημα που το μετατρέπει σε netbook (πληροφορίες περί τιμής: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=285215&cid=36).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.netbooknews.com/24923/asus-hq-makes-official-statement-on-transformer-tablet-shortage/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης