– Πρόσβαση στο Διαδίκτυο και προσφορά τεχνολογικού εξοπλισμού από την Cosmote στους μαθητές του δήμου Σφακίων.
-Δωρεά ηλεκτρονικών υπολογιστών από τον Ερευνητή, Διευθυντή Πληροφορικής, Media Lab, MIT και μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Μπλέτσα.

Την Κρήτη και συγκεκριμένα πέντε σχολεία του Δήμου Σφακίων του Νομού Χανίων επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα το νέο πρόγραμμα της COSMOTE για σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας, «Πλοήγηση στον Κόσμο», παρέχοντας δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε περισσότερους από πενήντα μαθητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω του προγράμματος «Πλοήγηση στον Κόσμο», που εντάσσεται στις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας της COSMOTE, η εταιρεία εγκαθιστά στα σχολεία τεχνολογικό εξοπλισμό (οθόνη, κεντρική μονάδα υπολογιστή, wifi router, πολυμηχάνημα & web camera) και προσφέρει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σε υψηλές ταχύτητες. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία αναβαθμίζει το τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο στις συγκεκριμένες περιοχές, αποφέροντας πολλαπλά οφέλη όχι μόνο στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, αλλά έμμεσα και στους κατοίκους. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2010 από τη Λέσβο και έχοντας ήδη περάσει από τα νησιά Ανάφη, Κύθνο, Ικαρία, Σάμο, Φούρνους και Τζια έχει εγκαταστήσει ασύρματο internet σε περισσότερα από 25 σχολεία δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους από 1000 μαθητές να περάσουν στη νέα «ψηφιακή εποχή». Στόχος του προγράμματος είναι να εξαπλωθεί σε κάθε απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Σφακίων, στο Ασκύφου Κρήτης, η COSMOTE διέθεσε τεχνολογικό εξοπλισμό στο Δημοτικό και Γυμνάσιο Σχολείο της Χώρας Σφακίων, στο Δημοτικό Σχολείο και στο Πολιτιστικό Κέντρο Ανώπολης και στα Δημοτικά Σχολεία Ασκύφου και Βουβών, ανοίγοντας νέους δρόμους στην εκπαίδευση των μαθητών της περιοχής.

«Ο τρόπος πρόσβασης στη γνώση εξελίσσεται και οι ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες είναι ένα βασικό μέσο για την απόκτησή της. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η τεχνολογία είναι ένα κοινωνικό αγαθό, στο οποίο όλοι έχουν δικαίωμα, διότι προσφέρει νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη και καλύτερη ποιότητα ζωής. Η COSMOTE μέσω του προγράμματος ‘Πλοήγηση στον Κόσμο’ αναδεικνύει για ακόμα μια φορά την κοινωνική διάσταση της τεχνολογίας και πώς αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί και στη σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία της πατρίδας μας», επεσήμανε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων, ERM & BCM της COSMOTE, κ. Μαριλένα Φατσέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντική ήταν η δωρεά πενήντα φορητών υπολογιστών στους μαθητές του Δήμου Σφακίων από τον Ερευνητή, Διευθυντή Πληροφορικής, Media Lab, MIT και μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Μπλέτσα. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπλέτσας, με αφορμή τη διεθνή διάκρισή του από πολυεθνική εταιρεία, για την προσφορά του στην έρευνα και την εκπαίδευση, διέθεσε το χρηματικό ποσό της βράβευσής του στη δωρεά των φορητών υπολογιστών, προσφέροντας στους μαθητές της περιοχής ένα πολύτιμο εργαλείο.

«Τα laptops είναι τα όπλα της νέας γενιάς που κερδίζουν πολέμους ιδεών και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, μπορούμε να δώσουμε σε καθένα μαθητή της περιοχής από ένα laptop και με εφόδιο το προηγμένο δίκτυο της COSMOTE, κάθε παιδί να έχει πρόσβαση στη νέα τεχνολογία και στη νέα ψηφιακή εποχή», δήλωσε ο κ. Μπλέτσας, ο οποίος τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του.

Tον κ. Μπλέτσα βράβευσε ο δήμαρχος Σφακίων, κ. Παύλος Πολλάκης, ο οποίος ευχαριστώντας την COSMOTE για τη σημαντική προσφορά της στην περιοχή μέσω του προγράμματος «Πλοήγηση στον Κόσμο», υπογράμμισε: «Πρέπει και τα δικά μας παιδιά να μπορούν από τη μαθητική τους ηλικία, να γεύονται τις δυνατότητες της τεχνολογίας και ό,τι αυτή μπορεί να τους προσφέρει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης