devolo Powerline – τοπικό δίκτυο μέσω ηλεκτρικού ρεύματος στα 1200Mbps!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016, 14:25
devolo Powerline – τοπικό δίκτυο μέσω ηλεκτρικού ρεύματος στα 1200Mbps!
Λευτέρης Ξυκομηνός


Τα σύγχρονα videogames έχουν πλέον τελείως διαφορετικές απαιτήσεις, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για διαδικτυακό παιχνίδι. Έτσι, μία σταθερή σύνδεση στο Internet είναι για τους σύγχρονους gamers ότι πιο σημαντικό υπάρχει. Ο αριθμός των gamers που εμπιστεύονται τους υψηλής ταχύτητας dLAN Powerline adapters της devolo προκειμένου να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες με το αγαπημένο τους παιχνίδι, αυξάνεται συνεχώς. Οι devolo dLAN Powerline adapters εξασφαλίζουν τέλεια και αδιάλειπτη σύνδεση στο Internet έτσι ώστε οι gamers να ζουν το παιχνίδι τους όπως πρέπει.

Τα σύγχρονα παιχνίδια επωφελούνται από το Internet

Οι gamers πρώτης γενιάς έχουν μεγαλώσει προ πολλού και μαζί τους και τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Ενώ οι πρώτοι τίτλοι παιχνιδιών καταλάμβαναν μόλις λίγα MegaByte χώρου, τα σύγχρονα MMOs, τα multiplayer shooters, αλλά και τα παιχνίδια στρατηγικής, παίζονται με μεγάλο αριθμό παικτών σε απευθείας σύνδεση μεταξύ τους και καταλαμβάνουν διψήφια νούμερα από GigaByte, χώρο στο σκληρό δίσκο. Πολλά επίσης παιχνίδια που είναι απλά single-player, συχνά απαιτούν μια σύνδεση στο Internet ώστε να έχει ο παίκτης πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του περιεχομένου του παιχνιδιού.Άνετο online gaming

Όπως άλλαξε οι απαιτήσεις των παιχνιδιών, έτσι άλλαξε και η αμεσότητα στην απόλαυσή τους: μεγάλος χρόνος φόρτωσης για patches και updates, καθυστερήσεις, συχνές αποσυνδέσεις και άλλα προβλήματα δικτύου είναι σκόπελοι που ο σύγχρονος gamer θα πρέπει να ξεπεράσει. Το router συχνά βρίσκεται μακριά από το γραφείο ή από το σαλόνι όπου συνήθως καθόμαστε για ένα gaming session, με αποτέλεσμα το ασύρματο σήμα να παρέχει χαμηλή ποιότητα μετάδοσης. Ακόμη όμως κι αν η δική μας ασύρματη σύνδεση είναι σταθερή, οι υπόλοιπες ασύρματες συνδέσεις στη γειτονιά παρεμβαίνουν, κι έτσι να επηρεάζουν αρνητικά τη δική μας. Οι dLAN Powerline adapters της devolo λύνουν το πρόβλημα, χρησιμοποιώντας τα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος ως ένα «μακρύ καλώδιο δικτύου», παρέχοντας σταθερό και αδιάλειπτο Internet με ταχύτητα ως και 1200 Μbps σε οποιαδήποτε διαθέσιμη ηλεκτρική πρίζα, ενώ η εγκατάστασή τους πραγματοποιείται μόλις σε λίγα λεπτά της ώρας.

Ταχύτητα στα 1200 Mbps

Με τρία απλά βήματα δημιουργείται το τέλειο οικιακό δίκτυο με ταχύτητες έως και 1200 Mbps. Ο ένας προσαρμογέας (adapter) συνδέεται με τον router (μέσω καλωδίου Ethernet το οποίο παρέχεται στη συσκευασία αγοράς): από αυτό το σημείο κι έπειτα, οποιαδήποτε ηλεκτρική πρίζα μπορεί πλέον να μετατραπεί σε μια υποδοχή δικτύου χρησιμοποιώντας έναν δεύτερο προσαρμογέα devolo. Η ίδια διαδικασία, μπορεί να εφαρμοστεί με έως και οκτώ προσαρμογείς ανά χώρο, χωρίς προβλήματα. Ο gaming υπολογιστής, είτε πρόκειται για desktop, είτε για laptop, ένας εκτυπωτή δικτύου καθώς και ένα NAS (Network Attached Storage) μπορούν να συνδεθούν επίσης άμεσα μεταξύ τους.Τέλεια σύνδεση Internet σε κάθε χώρο για κονσόλες και τηλεοράσεις

Εκτός από την smart TV και το streaming box, όλο και περισσότερες συσκευές ψηφιακής διασκέδασης καταλαμβάνουν πλέον μία θέση στο καθιστικό. Κονσόλες όπως το Sony PlayStation 4 και Microsoft Xbox One αποτελούν πλέον συσκευές ομαδικών παιχνιδιών, είτε online με συμπαίκτες από όλο τον κόσμο ή είτε με κοντινούς φίλους. Αρκετά μάλιστα είναι τα παιχνίδια τύπου MMOs που έχουν αναπτυχθεί αποκλειστικά για κονσόλες παιχνιδιών. Έτσι, σε τέτοιες περιπτώσεις οι θύρες Gigabit που διαθέτουν οι προσαρμογείς Powerline της devolo, παρέχουν σταθερό δίκτυο αλλά και ταυτόχρονη σύνδεση στο Internet σε κονσόλες, streaming boxes και δέκτες AV.

Πατενταρισμένες τεχνολογίες

Η πολυετής εμπειρία των μηχανικών της devolo αλλά και πολυάριθμες πατενταρισμένες τεχνολογίες, δεν παρέχουν στους πελάτες απλά μια πολύ γρήγορη σύνδεση, αλλά και ένα εξαιρετικά σταθερό δίκτυο με ιδιαίτερα χαμηλούς χρόνους ανταπόκρισης (μόλις 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου). Οι πρόσθετες χρήσιμες λειτουργίες των προσαρμογέων devolo εξασφαλίζουν μέγιστη εργονομία, όπως η ενσωματωμένη πρίζα που βελτιώνει την ποιότητα μετάδοσης ακόμα περισσότερο χάρη στο ενσωματωμένο αντιπαρασιτικό φίλτρο, ενώ ταυτόχρονα διατηρούνται οι υπάρχουσες πρίζες.

Wi-Fi από την πρίζα ρεύματος

Η devolo έχει την ιδανική λύση τόσο για gaming με smartphones, tablets και notebooks, όσο και για τη σύνδεση components για τα οποία το latency (χρόνος υστέρησης) δεν αποτελεί θέμα. Οι συνδυασμένοι προσαρμογείς dLAN/Wi-Fi είναι εξίσου εύκολα στην εγκατάσταση όπως και τα ενσύρματα μοντέλα. Παρέχουν αυτόματα ασύρματα hotspots ακριβώς εκεί που τα χρειάζεται ο χρήστης, στα σημεία δηλαδή με κακή ή καθόλου λήψη. Χάρη στο Wi-Fi 802.11 ac οι ασύρματες ταχύτητες είναι δυνατόν να φτάσουν έως και τα 867 Mbps. Η λειτουργία Wi-Fi clone αλλά και το WPS, «κουμπώνουν» τέλεια τα νέα hot spots στο υπάρχον ασύρματο δίκτυο. Η χειροκίνητη εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών δικτύων δεν είναι απαραίτητη, αφού η λειτουργία Wi-Fi Move εξασφαλίζει την αυτόματη σύνδεση των φορητών συσκευών με το ισχυρότερο πάντα σημείο πρόσβασης χρησιμοποιώντας το βέλτιστο ασύρματο σήμα.Σταθερή σύνδεση παντού

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα της τεχνολογίας dLAN Powerline σε σύγκριση με τις σταθερές καλωδιώσεις είναι η ευελιξία της. Η αλλαγή θέση χρήσης των gaming υπολογιστών ή των τηλεοράσεων γίνεται πολύ εύκολη με τους αντίστοιχους προσαρμογείς dLAN, ενώ η δρομολόγηση των καλωδίων παραλείπεται εντελώς.
Για gaming χωρίς συμβιβασμούς ιδανικός είναι ο devolo dLAN 1200+ (συνιστώμενη τιμή λιανικής για έναν προσαρμογέα, 74,90 ευρώ) ή με πρόσθετη ασύρματη λειτουργία το dLAN 1200+ WiFi ac (συνιστώμενη τιμή λιανικής για έναν προσαρμογέα, 129,90 ευρώ). Οι δύο προσαρμογείς είναι διαθέσιμοι και σε starter kit (συνιστώμενη τιμή λιανικής 139,90 ή 189,90 ευρώ αντίστοιχα), για τη δημιουργία δικτύου Powerline. Όλοι οι προσαρμογείς καλύπτονται από εγγύηση κατασκευαστή τριών ετών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016, 14:25