Πλησιάζοντας ολοένα και περισσότερο πιο κοντά στην επίσημη έλευση των νέων όγδοων παραθύρων της Microsoft για υπολογιστές PC, κοινώς των νέων Windows 8, οι πληροφορίες σχετικά με το νέο Λειτουργικό Σύστημα που παρέχονται από την εταιρεία πληθαίνουν, ενώ επιπλέον πριν από λίγες ημέρες έγινε διαθέσιμη προς το ευρύ κοινό και απολύτως δωρεάν μια πρώιμη – αλλά πολύ κοντά στην τελική – έκδοση των Windows 8. Η έκδοση «Release Preview», όπως ονομάζεται, ουσιαστικά είναι μια μορφή των Windows 8, που προσφέρει μια χρηστική εμπειρία πολύ κοντά σε αυτή (σε αρκετά σημεία ολόιδια), που θα βιώνει ο χρήστης στην τελική εμπορική έκδοση των Windows 8. Η επίσημη ημερομηνία έλευσης των Windows 8 δεν έχει ανακοινωθεί, ανεπίσημες όμως πληροφορίες κάνουν λόγο για το χρονικό διάστημα φθινοπώρου – χριστουγεννιάτικης εορταστικής περιόδου του τρέχοντος έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ να τονίσουμε τη σημαντικότατη διαφορά των νέων Windows σε σχέση με όλες τις προγενέστερες μορφές τους, μια διαφορά η οποία -αν μη τι άλλο-, αναδεικνύει τις τάσεις των καιρών, καθώς και τη διαφοροποίηση των συσκευών στο τεχνολογικό τοπίο, που διαμορφώνεται από τις επιθυμίες των χρηστών. Έτσι, για πρώτη φορά στην πλατφόρμα των Windows, με τη νέα έκδοση «8», υποστηρίζονται ταυτόχρονα από την ίδια εγκατάσταση των Windows 8 και όχι ξεχωριστής – ειδικής – έκδοσης, συσκευές τύπου ταμπλέτας επιπλέον των υπολογιστών PC πάσας μορφής (από υπερ-φορητούς έως πολύ δυνατά desktop συστήματα).

Με αυτή την κίνηση, η Microsoft εγκαινιάζει την ολοκληρωτική αποδοχή και αφομοίωση των ταμπλετών στην εμπειρία των Windows, ενώ παράλληλα, βελτιώνοντας και εκσυγχρονίζοντας την παραδοσιακή αισθητική και λειτουργικότητα του κλασικού / γνωστού περιβάλλοντος εργασίας, το σύνολο που προσφέρουν τα Windows 8 θα ικανοποιήσει μια ευρεία γκάμα καταναλωτών, από τον απλό χρήστη που σερφάρει στο Διαδίκτυο με την ταμπλέτα του, τον gamer που διαθέτει ένα PC με hardware «δυνατό», τον ειδικό δικτύων και τα αντίστοιχα μηχανήματά του, τον σπεσιαλίστα επεξεργασίας εικόνας και βίντεο, έως ακόμα και τον χομπίστα μουσικόφιλο (επεξεργασία ήχου, αναπαραγωγή πολλών καναλιών) ή, τέλος, τον επαγγελματία που αναζητά ευκολία, ταχύτητα και απρόσκοπτη λειτουργία στην καθημερινότητά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα έκδοση προσφέρει μια γρήγορη και άμεση εμπειρία, μαζί με ένα νέο περιβάλλον εργασίας που ανταποκρίνεται το ίδιο καλά στην αφή, όσο και στο πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Από την Windows 8 Consumer Preview έκδοση που διατέθηκε τον Φεβρουάριο και σημείωσε περισσότερα από 1 εκατομμύριο downloads εντός του πρώτου εικοσιτετραώρου, τα Windows 8 αποτελούν το πιο δοκιμασμένο λειτουργικό σύστημα της Microsoft όλων των εποχών, ενώ με τη σημερινή έκδοση μπαίνουν στην τελική φάση ανάπτυξης προτού διατεθούν στους κατασκευαστές για παραγωγή.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτό το ορόσημο της έκδοσης Windows 8 Release Preview» δήλωσε ο Steven Sinofsky, πρόεδρος του τμήματος Windows και Windows Live Division της Microsoft.

Νέες εφαρμογές προσφέρουν μια ακόμα πιο πλούσια εμπειρία

Η Release Preview έκδοση των Windows 8 προσφέρει νέες εφαρμογές, ή κατά το αγγλικότερο «Apps» (συντομία του Applications – εφαρμογές), από τη Microsoft και τους συνεργάτες της. Ξεχωρίζουν οι εφαρμογές Bing Travel, News και Sports, καθώς επίσης και τα Gaming και Music Xbox Αpps που ενσωματώνονται με το Zune pass. Η έκδοση Windows 8 Release Preview περιλαμβάνει, επίσης, σημαντικές βελτιώσεις στις εφαρμογές Mail, Photos και People που ξεκίνησαν αρχικά με την έκδοση Windows 8 Consumer Preview. Επιπλέον, η Microsoft έχει δουλέψει στενά με τους συνεργάτες της για να προσφέρει εφαρμογές από όλο τον κόσμο μέσω του διαδικτυακού καταστήματος «Windows Store».

Πέρα από τις νέες εφαρμογές από τη Microsoft και τους συνεργάτες, οι πελάτες που θα δοκιμάσουν την έκδοση Windows 8 Release Preview θα διαπιστώσουν δεκάδες χιλιάδες βελτιώσεις στο σύνολο του προϊόντος.

Ανάμεσα σε αυτές διακρίνονται: αυξημένες δυνατότητες εξατομίκευσης για την οθόνη Έναρξης, βελτιωμένη υποστήριξη πολλαπλών οθονών (multimonitor), βελτιώσεις στον τρόπο που οι χρήστες βρίσκουν και κατεβάζουν εφαρμογές μέσω του Windows Store, νέες λειτουργίες οικογενειακής ψηφιακής ασφάλειας «Family Safety», ενώ ο νέος Internet Explorer 10 επαναπροσδιορίζει την περιήγηση στο Διαδίκτυο, ιδιαίτερα για συσκευές αφής. Επίσης, είναι ο πρώτος πλοηγός Διαδικτύου (browser) με προεπιλεγμένο το χαρακτηριστικό Do Not Track, για να δίνει στους χρήστες περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερο έλεγχο για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων, ενώ παράλληλα βρίσκεται ενσωματωμένος ένας Adobe Flash Player που ανταποκρίνεται στην αφή και βελτιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας.

Ο δρόμος για τα Windows 8

Από τις 2 Ιουνίου 2012, η Microsoft άρχισε να διαθέτει την προσφορά Windows Upgrade σε 131 αγορές, συμπεριλαμβανομένων των Η.Π.Α. και Καναδά.

Οι καταναλωτές που αγοράζουν ενδεδειγμένους υπολογιστές με Windows 7 έως τις 31 Ιανουαρίου 2013, θα μπορούν να αποκτήσουν την αναβάθμιση σε Windows 8 Professional στην εκτιμώμενη τιμή λιανικής 14,99 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) κατά τη διάρκεια της προσφοράς.

Πέραν της προσφοράς Windows Upgrade που απευθύνεται στους καταναλωτές που θα αγοράσουν PC με προ-εγκατεστημένα τα Windows 7, η Microsoft θα ανακοινώσει εντός των επόμενων μηνών επιπλέον προσφορές, που θα δώσουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές οι οποίοι ήδη έχουν ένα ή και παραπάνω PC με Windows 7, να αναβαθμίσουν σε Windows 8 ταυτόχρονα με την ευρεία διάθεσή τους.

Τον επόμενο μήνα και στο πλαίσιο του «TechEd North America», η Microsoft θα εστιάσει περαιτέρω στην αξία που φέρνουν τα Windows 8 στις επιχειρήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες:

(σχετικά με τα Windows 8 και πώς να κατεβάσετε την έκδοση Windows 8 Release Preview)
http://preview.windows.com

(ελληνική ιστοσελίδα)
http://windows.microsoft.com/el-GR/windows-8/download

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης