Δυστυχώς η μάστιγα του κακόβουλου λογισμικού, η οποία έχει πολλά και διαφορετικά πρόσωπα ή καλύτερα προσωπεία (καθώς κρύβεται πίσω από καμουφλαρισμένες ως επιτρεπόμενες, εφαρμογές ή μικροπρογράμματα), έχει πλέον φτάσει σε τεράστιες διαστάσεις, δίχως να «λυπηθεί» και την κατηγορία τεχνολογίας των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphone). Η εταιρεία ESET πρόσφατα διέθεσε το ESET Mobile Security που λειτουργεί σε τρία λειτουργικά συστήματα για smartphone, συμπεριλαμβανομένων των Symbian, Windows Mobile και Android. Η BETA (δηλαδή, υπό ανάπτυξη ακόμα) έκδοση του λογισμικού προστασίας είναι διαθέσιμο για download στην ιστοσελίδα της εταιρείας (www.eset.com).

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Gartner, οι παγκόσμιες πωλήσεις των smartphones ανήλθαν σε 297 εκατ. τεμάχια το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας αύξηση πάνω από 72% από το 2009. Το λειτουργικό σύστημα Android κατέχει το 22,7% του συνόλου των πωλήσεων. Με την τελευταία προσθήκη της ESET, οι λύσεις προστασίας για κινητά τηλέφωνα της εταιρείας είναι πλέον σε θέση να προστατεύσουν από τις αναδυόμενες ηλεκτρονικές απειλές πάνω από το 60% των χρηστών smartphone.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κύρια Χαρακτηριστικά

Unique behaviour-based detection – Προειδοποιεί για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα προς το κινητό τηλέφωνο. Όλες οι εφαρμογές, τα αρχεία, οι φάκελοι και οι κάρτες μνήμης SD σαρώνονται συνεχώς για τυχόν αναδυόμενες απειλές, συμπεριλαμβανομένων των κρυφών αρχείων και των διαδικασιών.

SMS/MMS Antispam – Επιτρέπει στο χρήστη να καθορίσει τις αξιόπιστες επαφές μέσω μιας παραμετροποιήσιμης μαύρης ή άσπρης λίστας(black/white list) ή να μπλοκάρει μηνύματα από άγνωστους αριθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(photo 3.jpg)Call Intercept – Αποκλείει τις ανεπιθύμητες κλήσεις και προς στις δύο κατευθύνσεις – εισερχόμενα και εξερχόμενα. Αυτή η δυνατότητα αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο, ιδιαίτερα κατάλληλο για τους γονείς προκειμένου να ελέγχουν τους τηλεφωνικούς λογαριασμούς των παιδιών.

Security Audit με ενσωματωμένο Task Manager – Παρέχει πληροφορίες για όλες τις ζωτικές λειτουργίες του τηλεφώνου, συμπεριλαμβανομένης της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, του ελεύθερου χώρου στο δίσκο, τις τρέχουσες λειτουργίες, του Bluetooth και της ορατότητα της συσκευής.

Νέο Περιβάλλον Χρήστη – Ειδικά σχεδιασμένο περιβάλλον για ενισχυμένη εμπειρία χρήσης του Android.


Κύρια Πλεονεκτήματα

Anti-Theft Security System – Πολλαπλά επίπεδα ασφάλειας που επιτρέπουν στους χρήστες να διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο τηλέφωνο σε περίπτωση που η συσκευή χαθεί ή κλαπεί.

GPS Localization – Εντοπίζει τη χαμένη ή κλεμμένη συσκευή από απόσταση.

Remote Lock – Μπλοκάρει το τηλέφωνο σε περίπτωση μη επιτρεπόμενης πρόσβασης στα δεδομένα του τηλεφώνου από απόσταση.

Remote Wipe – Σβήνει όλα τα ευάλωτα αρχεία (επαφές, μηνύματα και κάρτες μνήμης), σε περίπτωση ανάγκης, χρησιμοποιώντας μια απλή εντολή SMS.

Uninstall Protection – Προστατεύει το smartphone από απεγκατάσταση του ESET Mobile Security χωρίς την έγκριση του κατόχου του.

(περισσότερες πληροφορίες: http://www.eset.com/beta/mobile-security-android/)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης