Το παιχνίδι των αγοριών σε μικρή ηλικία με τα «αυτοκινητάκια» είναι γνωστό σε πολλές γενιές. Απλό και εύκολο στην πράξη, αρκεί να υπάρχει φαντασία στην παρέα και κατάλληλη επιφάνεια για τις διαδρομές των λιλιπούτειων αυτοκινήτων, όπου το ρόλο της επιφάνειας μπορεί να λάβει το πάτωμα του σπιτιού, το πεζοδρόμιο, ή όπου αλλού επινοήσει η ευρηματικότητα των πιτσιρικάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία Disney, «παλιά καραβάνα» στην έλξη των παιδικών ματιών, θα προσφέρει σε ένα μήνα περίπου (τον Οκτώβριο) στα παιδιά της νέας γενιάς, μια νέα «επιφάνεια» για να παίζουν με τα αυτοκινητάκια – μινιατούρες, πιο συγκεκριμένα τα μοντελάκια εμπνευσμένα από την ταινία κινουμένων σχεδίων «Cars». Αυτή η επιφάνεια όμως δεν είναι «πραγματική» υπό την έννοια, ότι δεν βρίσκεται σε κάποιο αληθινό περιβάλλον αλλά…στην οθόνη ενός iPad!

Πλέον, ο σύγχρονος πιτσιρικάς, μπορεί να χρησιμοποιήσει το iPad του μπαμπά του ή της μαμάς του (ή των μεγαλύτερων αδελφών, αν και αυτό μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες), ως μια εικονική επιφάνεια για να παίξει με το αυτοκινητάκι του. Μέσω μιας δωρεάν εφαρμογής της Disney ονόματι «Appmates» που διατίθεται στο ηλεκτρονικό κατάστημα iTunes Store της Apple, εμφανίζεται στην οθόνη της ταμπλέτας μια καρτουνίστικη διαδρομή, την οποία μπορεί να διανύσει ο μικρός «ραλίστας», είτε απλά κάνοντας βόλτα, είτε ολοκληρώνοντας ειδικές αποστολές, είτε τέλος, συμμετέχοντας σε αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφαρμογή μπορεί μεν να διατίθεται δωρεάν, τα δε αυτοκίνητα όπως ήταν φυσικό όχι: η τιμή είναι στα 20 δολάρια ΗΠΑ για το πακέτο αγοράς ενός ζευγαριού αυτοκινήτων – μινιατούρες «Cars».
Κατά την Disney, διαφορετικά μοντέλα αυτοκινήτων, «ξεκλειδώνουν» διαφορετικά χαρακτηριστικά μέσω στην εφαρμογή-παιχνίδι «Appmates», ώστε να κρατιέται το ενδιαφέρον των πιτσιρικάδων ζωντανό (ήτοι περισσότερα αυτοκινητάκια ισούνται σε περισσότερη διασκέδαση, αλλά και μεγαλύτερη οικονομική «αφαίμαξη» στους γονείς, όπως γινόταν πάντα άλλωστε σε αυτές τις μικρές ηλικίες)…

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.engadget.com/2011/09/27/disney-appmates-cars-toys-mean-parents-may-never-see-their-ipa/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης