Λευτέρης Ξυκομηνός

Τα εγκαίνια της Samsung Ψηφιακής Τάξης του 4ου Γυμνασίου Αλίμου πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016. Η Ψηφιακή Τάξη αποτελείται από διαδραστική οθόνη και tablets και δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να εξοικειωθούν με τον κόσμο της τεχνολογίας. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά είναι σε θέση να λάβουν μέρος σε μία διαδραστική διαδικασία μάθησης, που συνδυάζει τη δημιουργικότητα με την ψυχαγωγία, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να ανακαλύψουν καινούργια ενδιαφέροντα και ικανότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas, Kyoungil Min, δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια: «Ο ρόλος της Samsung Electronics στην κοινωνία δεν περιορίζεται στα προϊόντα, που εμπορεύεται. Ψάχνουμε διαρκώς τρόπους για να στηρίξουμε τα παιδιά και τους νέους, να τους βοηθήσουμε να εξελιχθούν και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Οι «Ψηφιακές Τάξεις» αποτελούν έναν από αυτούς τους τρόπους, που στόχος τους είναι η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και η ομαλή μετάβαση των νέων από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας».
Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η διαδραστική μάθηση μέσω της ψηφιακής πραγματικότητας κάνει την εμφάνισή της στα σχολεία του Αλίμου. Εύχομαι κάθε επιτυχία σε αυτή την τολμηρή εκπαιδευτική προσπάθεια, ευχαριστώ την εταιρεία Samsung και της εύχομαι καλή δύναμη για να συνεχίσει απρόσκοπτα το πρωτοποριακό της πρόγραμμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 4ο Γυμνάσιο Αλίμου κέρδισε ως έπαθλο τον πλήρη εξοπλισμό Ψηφιακής Τάξης μέσα από τη συμμετοχή του στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα». Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το British Council σε συνεργασία με τη Samsung Electronics Hellas και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Αξίζει να αναφερθεί ό,τι το πρόγραμμα των Samsung Smart Classrooms ξεκίνησε το 2013 και έως τώρα έχουν δημιουργηθεί Ψηφιακές Τάξεις σε 20 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, που περιλαμβάνουν τόσο Δημοτικά όσο και Γυμνάσια. Μέσω των Ψηφιακών Τάξεων της Samsung έχουν ωφεληθεί ήδη περισσότεροι από 10.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα. Παράλληλα στις Ψηφιακές Τάξεις έχουν πραγματοποιηθεί 100 καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια σε συνεργασία με το British Council με σύγχρονα θέματα, όπως η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, η Δημιουργικότητα, η Ανάπτυξη Κώδικα και ο Σεβασμός στη Διαφορετικότητα. Επιπλέον έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 100 σεμινάρια ψηφιακών δεξιοτήτων σε δασκάλους και καθηγητές, που χρησιμοποιούν τις Ψηφιακές Τάξεις, ώστε να μπορούν να τις αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος των μαθητών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Θεοδώρα Σύρμα, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλίμου, ο Tony Buckby, Διευθυντής του British Council, η Αναστασία Ανδρίτσου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του British Council, η Ντόρα Πάλλη, Υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης