Τα σημαντικά αποτελέσματα της «συμμαχίας» των εταιρειών των νέων τεχνολογιών, Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και τα αποτελέσματα των δράσεων που έχουν αναπτύξει από κοινού με την Αίγυπτο, στη γραμμή των αποφάσεων των ηγετών των κρατών, παρουσίασε στην πράξη ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Φλωρεντής, υποδεχόμενος θερμά τον Αιγύπτιο υπουργό Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας, δρ Αμρ Ταλαάτ, στο ελληνικό περίπτερο της ICT, όπου συμμετείχαν από κοινού 14 ελληνικές και κυπριακές εταιρείες, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο του Καΐρου.

Μάλιστα, απτή απόδειξη της κοινής αυτής συνεργασίας ήταν και η πρώτη επίσημη κοινή παρουσία του Δικτύου Συνεργατικής Καινοτομίας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου (CEG COIN), που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο 2017.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίνεται ιδιαίτερα πετυχημένη η ελληνική και κυπριακή παρουσία στη διεθνή αυτή έκθεση Τεχνολογίας Cairo ICT 2018, που μονοπώλησε το παγκόσμιο ενδιαφέρον των αντίστοιχων εταιρειών αυτές τις ημέρες και όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σημειώνεται ότι στο ελληνικό περίπτερο παρουσιάστηκε το έργο των ελληνικών εταιρειών DATAVERSE LTD, Openichnos Hellas PC, PROTONYX, SIMPLY POS, SPACE HORIZON SA, VTranslations, LINAKIS DIGITAL, EXCLUSIVI, Telenavis, MANTIS, VERTITECH, καθώς και των κυπριακών Embio Diagnostics Ltd, Abacio, Softline Computer Systems.
Μάλιστα, την πρώτη μέρα στα περίπτερα της έκθεσης περιηγήθηκε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, συνοδευόμενος από Αιγύπτιους υπουργούς.

Κατά τη δεύτερη μέρα, στο κοινό ελληνικό και κυπριακό, αλλά και με την αιγυπτιακή παρουσία περίπτερο, πραγματοποιήθηκε ένα φόρουμ με σκοπό την καταγραφή των έως σήμερα σημαντικών επιτευγμάτων από τη λειτουργία του Δικτύου Συνεργατικής Καινοτομίας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου (CEG COIN).

Το παρών στη διεθνή έκθεση έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Παναγιώτης Αθανασιάδης, ο οποίος παρουσίασε τη Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ), που έχει ιδρύσει η Περιφέρεια Αττικής και το ΕΒΕΑ, και συζήτησε τις δυνατότητες συνεργασίας με αντίστοιχες δομές της Αιγύπτου.

Συμμετείχαν, επίσης, οι διευθυντές του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων στην Ελλάδα, Γιώργος Γιακουμάκης και Βασιλική Παπασούλη, που παρουσίασαν τις αρχές και τον τρόπο λειτουργίας του Ταμείου, συμβάλλοντας στη μεταφορά τεχνογνωσίας για τη δημιουργία παρόμοιων επενδυτικών εργαλείων αξιοποιήσιμων από το Δίκτυο CEG COIN.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης