Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών Tesla και SpaceX, Ίλον Μασκ, μιλώντας σήμερα στο φόρουμ «Νέα Γνώση» που πραγματοποιείται στην Ρωσία, απηύθυνε έκκληση για διάλογο μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας σε μια στιγμή που οι σχέσεις τους έχουν φθάσει στα χαμηλότερα επίπεδα μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

«Υπάρχουν πολλά ταλέντα και ενέργεια στην Ρωσία και νομίζω ότι πρέπει να υπάρξουν περισσότερος διάλογος και επικοινωνία μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Μάσκ μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης στο φόρουμ «Νέα Γνώση» που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε αρκετές πόλεις της Ρωσίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην Tesla, είπε ότι η εταιρεία βρέθηκε κοντά στο να εδραιώσει την παρουσία της στην Ρωσία και εξέταζε τη δυνατότητα να ανοίξει εργοστάσια. Ο Μάσκ είπε ότι η εταιρεία του είχε ήδη μονάδες παραγωγής στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά εξετάζει το άνοιγμα μονάδων παραγωγής σε άλλα μέρη του κόσμου.

Μιλώντας για τις μελλοντικές προοπτικές στον τομέα των μεταφορών, ο Ίλον Μάσκ είπε ότι όλες οι μεταφορές στο μέλλον θα είναι ηλεκτρικές, με εξαίρεση τους πυραύλους.

Σχετικά με τη συμμετοχή του στο φόρουμ αυτό, στο οποίο συμμετέχουν και άλλες παγκοσμίως γνωστές προσωπικότητες, ο Μάσκ είπε ότι του το ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ να συμμετάσχει στο φόρουμ αυτό. Ο Ίλον Μάσκ εκτίμησε ότι με την πάροδο του χρόνου θα μπορέσουμε να κατοικήσουμε στον Άρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορούμε να τον καταστήσουμε κατοικήσιμο. Αρχικά φυσικά σε συνθήκες πίεσης, με προστατευτικό γαλί. Αλλά με την πάροδο του χρόνου θα μπορέσουμε να κατοικήσουμε», δήλωσε κατά την διάρκεια του φόρουμ, απαντώντας στο ερώτημα πώς βλέπει ότι θα είναι μια πόλη στον πλανήτη Άρη.

Σύμφωνα με τον Μάσκ, η κατασκευή μιας διεθνούς διαστημικής βάσης στην Σελήνη και μιας πόλης στον Άρη θα είναι το επόμενο στάδιο ανάπτυξης της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα του διαστήματος. «Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία στο διάστημα. Αλλά θα πρέπει παράλληλα να μην σταματήσουμε σε κάποια ζητήματα στον τομέα της αστροναυτικής…Το επόμενο λογικό βήμα, είναι η δημιουργία μια βάσης στην Σελήνη και με την πάροδο του χρόνου μιας πόλης στον Άρη».

Το φόρουμ «Novoye Znanye» (Νέα Γνώση), το οποίο πραγματοποιείται από τις 20 έως τις 22 Μαΐου, στις πόλεις Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Καζάν, Νίζνι Νόβγκοροντ, Σότσι, Βλαδιβοστόκ, Νοβοσιμπίρσκ, Καλινινγκραντ, εκτιμάται ότι θα το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 5 εκατομμύρια άνθρωποι, σε ζωντανές και μη ζωντανές συνδέσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης