Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) ανοίγει τον δεύτερο κύκλο δράσης, με σκοπό την ευρύτερη διάδοση καθώς και τον εμπλουτισμό της ελληνικής έκδοσης της ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia. Μέχρι στιγμής, η ελληνική της έκδοση «φιλοξενεί» 65.015 άρθρα και 89.273 εγγεγραμμένους χρήστες.

Ο νέος κύκλος διεύρυνσης αποσκοπεί στην αύξηση του περιεχομένου της και στον εμπλουτισμό της με περιεχόμενο υψηλότερης ποιότητας, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο από άλλες ανοιχτές διαδικτυακές πηγές, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται σε εγχώριες βιβλιοθήκες, πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς, καθώς και σε όλους τους οργανισμούς και τα δίκτυα που ενδιαφέρονται είτε να αυξήσουν το ελληνικό περιεχόμενο της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας είτε να διοργανώσουν ενημερωτικές τοπικές ή / και θεματικές εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο της δράσης, αναμένεται η διοργάνωση εργαστηρίων για τη χρήση της «Βικιπαίδεια», την αξιοποίησή της στην εκπαιδευτική διαδικασία κ.λπ..

Αν μάλιστα έχετε κάποια καλή ιδέα, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, μπορείτε να την προτείνετε στο δικτυακό τόπο http://www.mywikipedia.gr/.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης