Στις αρχές του τρέχοντος έτους, αναφερθήκαμε στην δυναμική είσοδο της εταιρείας ASUS στην ολοένα και αυξανόμενη αγορά των συσκευών / υπολογιστών τύπου ταμπλέτας, με τα προϊόντα Eee Pad Transformer και Eee Slate EP121 (αναλυτικές περιγραφές: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=236119&cid=36 και http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=233942&cid=36). Εν συντομία, η πρώτη συσκευή είναι μια ταμπλέτα με αρκετά ελκυστικά τεχνικά χαρακτηριστικά, με την δυνατότητα μετατροπής (transform) σε netbook μέσω του ειδικού περιφερειακού docking board και η δεύτερη συσκευή είναι μια ταμπλέτα επίσης, αλλά τα ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά, λογισμικό όπως και η μεγάλη οθόνη της, αποκαλύπτουν ότι στην ουσία το Eee Slate EP121 είναι ένα «δυνατό» netbook, καμουφλαρισμένο ως ταμπλέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eee Pad Transformer

Η ASUS ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία διάθεσης και τις τιμές για την αγορά της Μ. Βρετανίας, οι οποίες είναι 6 Απριλίου για το Eee Pad Trasformer και 10 Απριλίου (έως 1 Μαΐου αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού καταστήματος Amazon) για το Eee Slate EP121. Πριν πάμε στις τιμές, για να αντιληφθούμε καλύτερα κατά πόσο οι τιμές έχουν «αντίκρυσμα» στην πληρότητα τεχνικού και λογισμικού συνόλου των συσκευών, πρέπει να αναφερθούμε έστω και συνοπτικά τι περιέχουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eee Pad Transformer και docking board πριν την σύνδεση

Το Eee Pad Transformer έχει οθόνη αφής 10.1 ιντσών τύπου IPS (για άψογη χρωματική απόδοση) ανάλυσης 1280×800, καρδιά δύο πυρήνων Tegra 2 της nVIDIA, μνήμη 1GB RAM, αποθηκευτικό χώρο 16GB/32GB/64GB, δύο κάμερες (1.2MP εμπρός – 5.0MP πίσω), ασύρματη δικτύωση Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 2.1+EDR, έξοδο HDMI, έξοδο για ακουστικά/μικρόφωνο, εσωτερικά στερεοφωνικά ηχεία (και μικρόφωνο) και υποδοχή καρτών μνήμης SDHC. Βάρος 680 γραμμάρια, διάρκεια μπαταρίας 8 ώρες και περιβάλλον Android 3.0 (Honeycomb) της Google. Τιμή: 379 λίρες Αγγλίας ή 432 ευρώ περίπου για το μοντέλο 16GB και 429 λίρες / 489 ευρώ αντίστοιχα για το μοντέλο με 32GB αποθηκευτικού χώρου.

Eee Pad Trasformer+docking board κατόπιν μετατροπής σε «netbook»

Στην ίδια τελευταία τιμή (489 ευρώ), τιμολογείται το πακέτο Eee Pad Transformer 16GB μαζί με το keyboard dock, το οποίο προσδίδει στην ταμπλέτα πληκτρολόγιο, θύρα USB, trackpad και επιπλέον 8 ώρες διάρκειας μπαταρίας, φτάνοντας συνολικά το εντυπωσιακό νούμερο των 16 ωρών λειτουργίας. Έτσι οι παραπάνω τιμές, φαίνονται άκρως ελκυστικές.



Eee Slate EP121

Δεν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο όμως και για το Eee Slate EP121, το οποίο όπως αναφέραμε είναι ένα αρκετά ισχυρό netbook σε μορφή ταμπλέτας, αλλά συνοδεύεται απο μια σχετικά τσουχτερή τιμή, της τάξεως των 999 λιρών Αγγλίας ή αλλιώς 1.138 ευρώ. Με Λειτουργικό Σύστημα Windows 7 Home Premium 64-bit, οθόνη 12.1 ιντσών τύπου LED ανάλυσης 1280×800, επεξεργαστή δύο πυρήνων Intel Core i5 470UM και τσιπ γραφικών Intel HD, μνήμη 4GB RAM, 64GB ταχύτατου σκληρού δίσκου τύπου SSD, 2MP εμπρόσθια κάμερα για βιντεοκλήσεις, ειδικό στυλό / γραφίδα ως εναλλακτικό τρόπο χειρισμού πέραν αφής, Bluetooth 3.0, Wi-Fi b/g/n, θύρα HDMI, USB 2.0, έξοδο ακουστικών/μικροφώνου, βάρος 1,16 κιλά και υποστήριξη του Microsoft Office, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το Eee Slate EP121 απευθύνεται στον σύγχρονο επαγγελματία ή στον σκληροπυρηνικό «κομιουτερά» που δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με την τιμή του. Επίσης, απλώς προσθέτοντας ένα πληκτρολόγιο και ποντίκι (mouse) στην ουσία ο χρήστης έχει ένα υπερπλήρες netbook και μάλιστα αρκετά δυνατό.

Eee Slate EP121 ως ισχυρό Windows 7 netbook, χάρη σε ένα απλό πληκτρολόγιο

Ας ελπίσουμε πρώτον, αυτές οι συσκευές να έρθουν και στην ελληνική αγορά (ιδιαίτερα το φθηνότερο Eee Pad Transformer) και δεύτερον να διατηρηθούν οι τιμές (φυσικά, θα μας άρεσε να πέσουν κιόλας, αλλά ας μην είμαστε και πλεονέκτες!)

( περισσότερες πληροφορίες: http://www.slashgear.com/asus-eee-pad-transformer-and-eee-slate-ep121-officially-priced-dated-30143364/ )

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης