Ανακοινώθηκε σήμερα η πώληση του Nokia brand, όπως και όλων των δικαιωμάτων για τις υπηρεσίες, το λογισμικό και λοιπών συμφωνιών από την Microsoft στην FIH Mobile, θυγατρική της Foxconn προς $350 εκατομμύρια. Τα Nokia αποτελούν τα feature phones (απλά κινητά, όχι smartphones) της Microsoft, τα οποία απέκτησε η εταιρεία το 2014 με συμφωνίες, που είχαν ξεκινήσει από το 2011.

Η συμφωνία αφορά μόνο τα basic, feature phones από την Microsoft, τα οποία χρησιμοποιούν το Nokia brand. Η Microsoft θα συνεχίσει κανονικά να αναπτύσσει τα Windows 10 Mobile και να υποστηρίζει τα Lumia και Windows phones από συνεργάτες τους, όπως η Acer, η Alcatel, HP, Trinity και VAIO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Microsoft προσπάθησε να δελεάσει τη βάση χρηστών των απλών κινητών και Symbian να μεταφερθούν σε Windows Phone σε μια κίνηση, η οποία δεν κρίθηκε επιτυχημένη, καθώς πωλήθηκαν μόλις 2,3 εκ. συσκευές Lumia το τελευταίο τρίμηνο με 73% πτώση σε σχέση με τις περσινές πωλήσεις.

Πολλές φήμες αναφέρουν ότι η Microsoft ίσως εστιάζει πλέον σε ένα Surface Phone για κυκλοφορία μες στον επόμενο χρόνο, ενώ παράλληλα έχουν δηλώσει ότι δε σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν σύντομα νέο Lumia smartphone, κάτι στο οποίο έχει συμβάλλει προφανώς η απήχηση των Android και iOS συσκευών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Microsoft εδώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης