Η ανθεκτικότητα και το μικρό βάρος χαρακτηρίζουν τη νέα σειρά «Ζ» φορητών υπολογιστών της Toshiba

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, 11:46
Λευτέρης Ξυκομηνός
Η ανθεκτικότητα και το μικρό βάρος χαρακτηρίζουν τη νέα σειρά «Ζ» φορητών υπολογιστών της Toshiba
Η Toshiba Ευρώπης παρουσίασε τη νέα σειρά Z, την πιο εξελιγμένη γενιά φορητών υπολογιστών για επαγγελματική χρήση. Η σειρά αποτελείται από τους φορητούς Portégé Z30, Tecra Z40 και Tecra Z50, που διαθέτουν απέριττο σχεδιασμό, διάρκεια ζωής μπαταρίας για μια ολόκληρη εργάσιμη μέρα, ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και κοινό docking, ώστε να μπορεί κάποιος να επιλέξει μεταξύ διάφορων μοντέλων της.

«Η Toshiba είναι πρωτοπόρος στην τάση για αποκλειστικά επαγγελματικούς φορητούς χωρίς συμβιβασμούς» τονίζει ο κ. Matt McDowell, Marketing Director στην Toshiba Ευρώπης. «Με τη νέα σειρά Z είναι εφικτό να έχει κάποιος φορητότητα, επιδόσεις και σταθερά χαρακτηριστικά σε όλη τη σειρά. Έτσι, αγοράζοντας ένα ή περισσότερα μοντέλα της σειράς Z έχει μια πλήρη επαγγελματική λύση με μία αγορά» προσθέτει.

Γνωρίστε τη σειρά Z

Οι τρεις φορητοί της σειράς Z είναι πλήρως εξοπλισμένοι με 4ης γενιάς Intel Core επεξεργαστές και προσφέρουν επιλογές σε κάθε επαγγελματία. Ο 13,3 ιντσών (33,8 εκ.) Portégé Z30, με προαιρετική οθόνη αφής, διαθέτει δίσκο υψηλής ταχύτητας τύπου SSD (Solid State Disk) με χωρητικότητα 512GB, σε μια συσκευή 17,9 χιλιοστών, και ζυγίζει μόλις 1.2kg. Τα χαρακτηριστικά αυτά τον καθιστούν ιδανικό για senior executives οι οποίοι ψάχνουν για μια premium, high-powered και εξαιρετικά φορητή λύση που αποδίδει ανεξάρτητα από το σημείο στο οποίο βρίσκονται.

Για συμβούλους, υπεύθυνους πωλήσεων και business executives που ξοδεύουν αρκετό χρόνο εκτός γραφείου, ο 14,1 ιντσών (35,6 εκ.) Tecra Z40 παρέχει μεγαλύτερη οθόνη για να ενισχύσει την παραγωγικότητα χωρίς να θυσιάσει τη φορητότητα. Με βάρος μόλις 1.47kg και μέγεθος 21 χιλιοστών, είναι μια ιδανική business πλατφόρμα με επαρκές docking.Ο 15,6 ιντσών (39,6 εκ.) Tecra Z50 είναι ένα από τα πιο ελαφριά μοντέλα της κατηγορίας του. Με βάρος μόλις 1.79kg, με αριθμητικό πληκτρολόγιο και ευρύχωρη οθόνη, κατασκευάστηκε για εταιρείες design ή μικρές εταιρείες που εργάζονται σε spreadsheets ή layouts, δίνοντάς τους τις επιδόσεις που χρειάζονται όταν δουλεύουν στο γραφείο και την ευελιξία που είναι απαραίτητη όταν μετακινούνται από το γραφείο τους.

Αμφότεροι οι Tecra Z40 και Tecra Z50, προσφέρουν τη δυνατότητα high-speed SSD, όπως και ευρύχωρο HDD ή hybrid drive για περισσότερες δυνατότητες business, επιτρέποντας στους χρήστες να δουλεύουν γρηγορότερα και να είναι πιο παραγωγικοί.

Σχεδιασμένοι για να συνεργάζονται

Όλα τα μοντέλα της σειράς Z μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε πίεση της επαγγελματικής ζωής, χάρη στο «EasyGuard» της Toshiba. Το ελαφρύ περίβλημα από μαγνήσιο ενισχύει τον σχεδιασμό τους και αυξάνει την ανθεκτικότητά τους. Επίσης, κάθε μοντέλο έχει περάσει από αυστηρά τεστ που συνάδουν με τις προδιαγραφές ποιότητας της Toshiba, μεταξύ των οποίων η δοκιμασία HALT (Highly Accelerated Lifestyle Test) του ανεξάρτητου γερμανικού ινστιτούτου TÜV Rheinland. Κάθε φορητός έχει δοκιμαστεί για πτώση από ύψος έως 76 εκατοστών, ενώ το πληκτρολόγιο είναι ανθεκτικό σε ρίψεις υγρών έως 30 ml.Όλα τα μοντέλα προσφέρουν έναν συνδυασμό δοκιμασμένων χαρακτηριστικών ασφαλείας, για να προστατεύουν τους χρήστες από κλοπή δεδομένων ή εισβολή, μεταξύ των οποίων και το Trusted Platform Module (TPM), που διαφυλάσσει σημαντικά δεδομένα.

Η τεχνολογία Intel Active Management Technology (AMT) επιτρέπει στο Τμήμα IT να παρακολουθεί, συντηρεί, επισκευάζει, κάνει update και αναβάθμιση στον φορητό υπολογιστή από απόσταση. Συγχρόνως, το fingerprint reader είναι επίσης στάνταρ σε πολλά μοντέλα για να κάνει το logging ασφαλές, ενώ περιλαμβάνει και προαιρετική smartcard interface.

Πλήρης συνδεσιμότητα που κινεί την επιχείρησή σας

Οι νέοι φορητοί υπολογιστές της σειράς Z προσφέρουν μια ευρεία γκάμα θυρών, συνεπώς δεν χρειάζονται επιπλέον adapters ή καλώδια. Είναι πολύ εύκολο να μεταφέρετε και να διακινήσετε πληροφορίες, με θύρα HDMI, τρεις θύρες USB 3.0, και SD card slot για να κάνετε download πληροφορίες και άλλα δεδομένα. Οι συσκευές μπορούν ακόμη να επικοινωνήσουν μέσω Gigabit LAN, wireless LAN και Bluetooth 4.0. Η επιλογή mobile broadband είναι επίσης διαθέσιμη, για χρήστες που θέλουν συνδεσιμότητα εν κινήσει. Με Intel WiDi, οι επαγγελματίες μπορούν να μοιραστούν περιεχόμενο κατά τη διάρκεια παρουσιάσεων σε μεγαλύτερη οθόνη. Κάθε φορητός υπολογιστής διαθέτει επίσης κοινό docking, ώστε να συνδέονται οι χρήστες με περιφερειακές συσκευές, όπως εκτυπωτές, high-speed drives ή μεγάλες οθόνες, όπου κι αν χρειάζεται να πάνε.Οι νέοι φορητοί υπολογιστές της σειράς Ζ θα είναι διαθέσιμοι στην Ευρώπη το τελευταίο τρίμηνο του 2013.

Toshiba σειρά Z

• 4ης γενιάς Intel Core επεξεργαστές έως i7

• Windows 8.1 Pro ή Windows 7 Pro

• Intel HD 4400 γραφικά

• Έως 2x 8GB DDR3L

• Συνδεσιμότητα: 3 x USB 3.0 θύρες, 1 x HDMI, 1x RGB, SD card slot, Gigabit LAN, Wi-Fi (802.11 ac/a/b/g/n) wireless LAN, προαιρετικό mobile broadband, Bluetooth 4.0, Intel WiDi

• Ήχος: στερεοφωνικά ηχεία με ενίσχυση ήχου DTS Studio Sound

• Full HD webcam με στερεοφωνικό μικρόφωνο

• Ασφάλεια: Toshiba EasyGuard, Trusted Platform Module, Intel Active Management Technology, προαιρετική smartcard interface

• Πληκτρολόγιο ανθεκτικό στις ρίψεις με accupointPortégé Z30

• 13,3 ιντσών (33,8 εκ.) HD μη ανακλαστική οθόνη με προαιρετική οθόνη αφής

• Έως 512GB mSATA SSD

• Διάρκεια ζωής: μέχρι 12 ώρες για τον Z30, έως 10 ώρες για τον Z30t

• Βάρος: από 1.2kg

• Διαστάσεις: 316 (W) x 227 (D) x 17.91 (H) χιλιοστά

Tecra Z40

• 14,1 ιντσών (35,6 εκ.) HD ή HD+ μη ανακλαστική οθόνη

• Επιλογή έως 500GB HDD (7.200rpm), μέχρι 500GB hybrid drive, έως 512GB mSATA SSD

• Διάρκεια ζωής: μέχρι 9 ώρες

• Βάρος: από 1.47kg

• Διαστάσεις: 338 (W) x 236 (D) x 20.4 (H) χιλιοστά

Tecra Z50

• 15,6 ιντσών (39,6 εκ.) Full HD ή HD μη ανακλαστική οθόνη

• Επιλογή μέχρι 500GB HDD (7.200rpm), έως 500GB hybrid drive, έως 512GB mSATA SSD

• Βάρος : από 1.79kg

• Numeric keyboard

• Διαστάσεις: 379 (W) x 252 (D) x 20.4 (H) χιλιοστά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, 12:23