Οι ταμπλέτες, δηλαδή η φόρμα των υπερ-λεπτών και άκρως φορητών υπολογιστών, χωρίς καμία αμφισβήτηση αποτελούν την πρώτη επιλογή για άμεση χρήση Διαδικτύου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προβολή φωτογραφιών, ταινιών, ακρόαση μουσικής και ραδιοφώνου για άτομα που δεν θέλουν να μπλέξουν με την γνώση διαχείρισης ενός υπολογιστή. Αυτό διότι οι ταμπλέτες ή κατά το αγγλικότερο tablets, είναι εξαιρετικά εύκολες στην χρήση, χωρίς να απαιτούν πρότερη γνώση του αντικειμένου. Ουσιαστικά, μια ταμπλέτα είναι μια συσκευή-οθόνη αφής πάνω στην οποία λαμβάνουν χώρα όλοι οι χειρισμοί του χρήστη και η οπτική αλληλεπίδραση. Όπως είναι λογικό λοιπόν, η οθόνη είναι το πρώτο στοιχείο που έρχεται σε επαφή με τον χρήστη και ως εκ τούτου, το σημαντικότερο χαρακτηριστικό μιας ταμπλέτας. Οπότε η οθόνη οφείλει να είναι, ανάμεσα σε άλλα, το καλύτερο μέρος μιας ταμπλέτας. Σε αυτά τα πλαίσια η Samsung ανακοίνωσε την παγκόσμια κυκλοφορία του Galaxy Tab S2, μιας ταμπλέτας που εντυπωσιάζει με την εικόνα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καινούρια προσθήκη στην οικογένεια των Galaxy tablet διαθέτει υψηλής ευκρίνειας οθόνη τύπου Super AMOLED, σχεδιασμένη για να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες ανάγνωσης και θέασης οποιουδήποτε ψηφιακού περιεχομένου. Ο μοντέρνος σχεδιασμός του Galaxy Tab S2, φέρει το λεπτότερο και ταυτόχρονα ελαφρύτερο μεταλλικό σώμα της αγοράς, ενώ διαθέτει δυναμικές λειτουργίες, που προσφέρουν χρηστικότητα και παρέχουν στους χρήστες νέες και βελτιωμένες επιλογές σε επίπεδο παραγωγικότητας και χρήσης διαφορετικών εφαρμογών ταυτόχρονα (multitasking).

«To Galaxy Tab S2 δεν αποτελεί μόνο το λεπτότερο και ελαφρύτερο tablet μας, αλλά προσφέρει στους χρήστες γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε μια σειρά από προηγμένες δυνατότητες ανάγνωσης και παραγωγικότητας», δήλωσε ο JK Shin, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του IT & Mobile Division της Samsung Electronics.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλύτερη εμπειρία με τη νέα Super AMOLED οθόνη

Με πάχος μόλις 5,6mm και βάρος μόνο 389γρ στις 9,7 ίντσες και 265γρ στις 8 ίντσες αντίστοιχα (μοντέλα Wi-Fi), το Samsung Galaxy Tab S2 είναι σχεδιασμένο για ανάγνωση και παρακολούθηση περιεχόμενου χάρη στη Super AMOLED οθόνη του. Δημιουργώντας την ίδια εμπειρία ανάγνωσης με τα παραδοσιακά έντυπα, το Galaxy Tab S2 κάνει άνετη την ανάγνωση ψηφιακού περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων ψηφιακών βιβλίων (e-books), περιοδικών, ιστοσελίδων και ροής ειδήσεων (newsfeeds). H συγκεκριμένη αναλογία επιτρέπει στο χρήστη να απολαμβάνει μια απρόσκοπτη εμπειρία ανάγνωσης χωρίς περιττή κύλιση σελίδας (scrolling).

Το tablet παρουσιάζει επίσης, βαθύτερη αντίθεση και μεγαλύτερη ανάλυση στη λεπτομέρεια, παρέχοντας έτσι στους χρήστες, την καλύτερη εμπειρία ανάγνωσης με την Super AMOLED οθόνη, με φυσικές αποχρώσεις στο 94% και ζωντανά χρώματα (Adobe RGB color standard). Οι χρήστες μπορούν πλέον να απολαύσουν συλλογές από φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και να κάνουν ξεκούραστα τις ηλεκτρονικές τους αγορές, βλέποντας online στο Galaxy Tab S2 τις φωτογραφίες των προϊόντων, με απόλυτη λεπτομέρεια.

Επιπρόσθετα, το Galaxy Tab S2 προσφέρει την προηγμένη τεχνολογία της οθόνης του, ώστε να προβάλλει το περιεχόμενο φωτεινά και φυσικά για μια πιο άνετη εμπειρία θέασης. Η λειτουργία «Adaptive Display» ρυθμίζει με έξυπνο τρόπο τον κορεσμό και την οξύτητα σε εκάστοτε εφαρμογή, ανάλογα τη χρωματική θερμοκρασία του περιβάλλοντος θέασης, καθώς και τον φωτισμό. Παράλληλα, η λειτουργία «Reading Mode» μεταβάλλει το επίπεδο φωτεινότητας της οθόνης, με σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες να διαβάζουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να κουράζουν τα μάτια τους.

Κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι το Galaxy Tab S2 είναι εύκολο στη μεταφορά και στη χρήση με το ένα μόνο χέρι, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο πιο εύκολη φορητότητα. Επίσης, ο μοντέρνος σχεδιασμός του είναι κατάλληλος για οποιαδήποτε περίσταση, επιτρέποντας στον χρήστη να έχει την καλύτερη εμπειρία θέασης, οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Λειτουργίες παραγωγικότητας και συνδεσιμότητας υψηλού επιπέδου

Το Galaxy Tab S2 προσφέρει ασύγκριτη φορητότητα για να ικανοποιήσει τις υψηλές απαιτήσεις των χρηστών που αποζητούν την απόλυτη παραγωγικότητα. Η συσκευή κυκλοφορεί παρέχοντας την cloud αποθήκευση έως και 100GB αρχείων μέσω του OneDrive, δωρεάν για δύο χρόνια. Επιπρόσθετα, η ταμπλέτα είναι συμβατή με το ενισχυμένο Book Cover Keyboard που συνδυάζει την άνεση ενός παραδοσιακού πληκτρολογίου με μια επιφάνεια αφής για χρήση εν κινήσει (διαθέσιμο για την έκδοση 9.7 ιντσών).

Παράλληλα, το Galaxy Tab S2 διαθέτει «Fingerprint Scanner». O ενσωματωμένος αισθητήρας ασφαλείας δακτυλικού αποτυπώματος είναι πλέον ενισχυμένος και επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση της συσκευής, με το απλό άγγιγμα του βασικού κουμπιού. Η διαχείριση της συσκευής απλοποιείται με τη λειτουργία του «Smart Manager», προβάλλοντας τις ρυθμίσεις αυτόματα, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων φόρτισης της μπαταρίας, της χωρητικότητας και της μνήμης, για τους χρήστες που θέλουν να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τη συσκευή τους. Σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι φέρει προ-εγκατεστημένο πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλα λογισμικό.

Επίσης, το Galaxy Tab S2 ενισχύει τις δυνατότητες χρήσης πολλαπλών εφαρμογών (multitasking), επιτρέποντας στους χρήστες να χρησιμοποιούν δύο εφαρμογές ταυτόχρονα μέσω του αναδυόμενου παραθύρου (Pop-Up Window), μιας νέας λειτουργίας που επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν εφαρμογές ταυτόχρονα. Η συσκευή διαθέτει ένα βελτιωμένο τρόπο αρχειοθέτησης, κάνοντας την εύρεση των αρχείων ευκολότερη.

Η νέα ταμπλέτα θα προσφέρεται σε γκάμα επιλογών που αφορούν τη συνδεσιμότητα, τη χωρητικότητα και το μέγεθος: συσκευές 9,7 και 8 ιντσών με Wi-Fi, ή Wi-Fi και LTE, με αποθηκευτικό χώρο 32 και 64GB, ενώ μέσω κάρτας μνήμης MicroSD επεκτείνεται μέχρι και τα 128GB.

Τέλος, στην ελληνική αγορά το Samsung Galaxy Tab S2 θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο 2015.

Προδιαγραφές – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης