Η παρουσία της MMD στην IFA 2014: οθόνες υψηλής λεπτομέρειας, άμεσης απόκρισης και 4Κ ανάλυσης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014, 12:22
Λευτέρης Ξυκομηνός
Η παρουσία της MMD στην IFA 2014: οθόνες υψηλής λεπτομέρειας, άμεσης απόκρισης και 4Κ ανάλυσης
Η MMD, εταιρία τεχνολογίας και brand license partner των οθονών Philips για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αποκαλύπτει στην έκθεση IFA 2014 που εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες στο Βερολίνο (5 – 10 Σεπτεμβρίου), καινοτομίες προσαρμοσμένες στον τρόπο που οι άνθρωποι εργάζονται και ζουν, όπως η αναζήτηση για την υγεία και την ευεξία, την επιθυμία για διασκέδαση, καθώς και τη διάθεση για στυλ και μοντέρνα αισθητική στον οικιακό χώρο αλλά και το περιβάλλον εργασίας.

Μετατοπίζοντας το μπλε φως προς το υγιέστερο άκρο του φάσματος

Οι χρήστες περνούν πλέον ολοένα και περισσότερο χρόνο με τις ψηφιακές συσκευές και η συνεχής έκθεση στο μπλε φως μέσω της εκτεταμένης παραμονής μπροστά σε μια οθόνη, ενέχει δυνητικό κίνδυνο τη μακροπρόθεσμη βλάβη στην όραση. Κάνοντας το ντεμπούτο της στην IFA 2014, η ολοκαίνουργια οθόνη Philips «SoftBlue» μειώνει την κούραση των ματιών, εξαλείφοντας την εκπομπή μπλε φωτός σε επιβλαβή μήκη κύματος, βοηθώντας στην άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων στα μάτια και τη βελτίωση της ευεξίας.Σε αντίθεση με τις προσεγγίσεις που βασίζονται στο λογισμικό, η οθόνη SoftBlue λειτουργεί χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνολογία που αλλάζει το blue-chip στο LED. Αυτό γίνεται χωρίς επιπτώσεις στην πιστότητα των χρωμάτων ή της φωτεινότητας, έτσι ώστε οι χρήστες να απολαμβάνουν την συνηθισμένη ποιότητα εικόνας, χωρίς την παρατεταμένη επιβλαβή επίδραση έκθεσης στο μπλε φως.Μια άλλη καινοτομία που εστιάζει σταθερά στην ευκρινή, ξεκούραστη εμπειρία θέασης, είναι η οθόνη 4Κ Ultra High Definition (το «4K» υποδηλώνει ανάλυση κοντά στην περιοχή των 4.000 γραμμών), που προσφέρει τέσσερις φορές περισσότερα pixel ανά ίντσα οθόνης σε σχέση με τις οθόνες Full HD, ενώ έχει αντίστοιχα, τέσσερις φορές καθαρότητα για πιο λαμπερή εικόνα.Στην έκθεση IFA 2014 θα παρουσιαστούν δύο νέα, μεγαλύτερα μοντέλα 32 και 40 ιντσών, που θα εμπλουτίσουν τη σειρά 4K με την έκδοση των 28 ιντσών. Οι μεγαλύτερες οθόνες προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερου χώρου πάνελ και ευκρίνεια για ψυχαγωγία πλούσια σε λεπτομέρεια, όπως ταινίες, παιχνίδια καθώς και απαιτητικές εφαρμογές δεδομένων.

Καταπληκτικό gaming

Η MMD παρουσιάζει την 144Hz Gaming οθόνη 272G5DYEB με τεχνολογία G-SYNC της nVIDIA, ανεβάζοντας το επίπεδο του παιχνιδιού για τους ενθουσιώδεις gamer. Αφήνοντας τη μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU) να ελέγχει την ανανέωσης της οθόνης, το μοντέλο 27 ιντσών προσφέρει εξαιρετικά ομαλή κίνηση εικόνας, περιλαμβάνοντας μια πιο ολοκληρωμένη τροχιά των κινούμενων αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων των κρίσιμων εικόνων που παραλείπονται σε οθόνες με σύνηθες ρυθμό ανανέωσης.Στα 144Hz, το περιεχόμενο της οθόνης ανανεώνεται σχεδόν δυόμισι φορές πιο γρήγορα από ό, τι μια τυπική οθόνη, δίνοντας έτσι στους παίκτες άμεση ταχύτητα απόκρισης.

Εξοικονόμηση χρόνου εργασίας

Στην έκθεση παρουσιάζεται και η νέα οθόνη 27 ιντσών Philips 272P4A με την τεχνολογία Adobe RGB, σχεδιασμένη ειδικά για επαγγελματίες γραφίστες. Με ανάλυση Quad HD (QHD) στις 2560x1440 γραμμές, η οθόνη προσφέρει ευκρίνεια στις λεπτομέρειες, ένα ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηριστικό σε εφαρμογές που βασίζονται στην ακρίβεια των pixel.

Παράλληλα, με το χρωματικό φάσμα Adobe RGB, η οθόνη διαθέτει πολύ περισσότερα χρώματα από ό, τι μια κανονική οθόνη. Οι χρήστες έχουν επίσης, τη βεβαιότητα της συνέπειας των χρωμάτων σε κάθε συσκευή κατά τη ροή της παραγωγής - για παράδειγμα, οι εικόνες που φορτώνονται από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές έχουν ακριβώς τα ίδια χρώματα όταν εμφανίζονται στην οθόνη, στοιχείο που εξοικονομεί χρόνο και προσπάθεια για φωτογράφους, γραφίστες και άλλους επαγγελματίες εικόνας.

Επίδοση με εντυπωσιακή εμφάνισηΌπως αποδεικνύει η νέα οθόνη 27 ιντσών 275C5, εξαιρετική τεχνολογία και επίδοση δεν σημαίνει συμβιβασμός στην εμφάνιση. Εκτός από το σχεδιασμό Moda 2 σε γυαλιστερό λευκό, η νέα οθόνη διαθέτει το ασύρματο πρωτόκολλο επικοινωνίας Bluetooth, για μια τακτοποιημένη, χωρίς καλώδια επιφάνεια γραφείου, ενώ επιπλέον, υποστηρίζει και την τεχνολογία Miracast. Με δύο ισχυρά ηχεία των 7 Watt για ηχητική απόδοση, η οθόνη 275C5 μπορεί να λειτουργήσει ως αυτόνομος σταθμός μουσικής στο σαλόνι.

Την παρουσίαση στην έκθεση ολοκληρώνουν οι οθόνες αφής Smart All-in-one, τα ολοκληρωμένα multimedia συστήματα που φέρνουν σε μεγάλες οθόνες τις συναρπαστικές Android εφαρμογές και τη νέα οθόνη 21:9 Panoramic Ultra Wide με ανάλυση 3440x1440 γραμμών, για απαιτητικές multitasking εφαρμογές δεδομένων.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014, 12:49