Πριν από λίγες μέρες αναφερθήκαμε στο νέο πρωτόκολλο USB 3.0 (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=64500&cid=36) με την μεγάλη ταχύτητα που προσφέρει των 6Gb/s ή αλλιώς περί τα 600MegaByte θεωρητικό όριο και ότι οι πρώτες συσκευές καθώς και μητρικές πλακέτες θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα ράφια των καταστημάτων προς τα τέλη του τρέχοντος έτους – αρχές του επόμενου. Τελικά ακόμα και η ίδια η τεχνολογία διαψεύδεται από την…εξέλιξή της. Η εταιρεία Freecom πρώτη παρουσιάζει το «Hard Drive XS 3.0» έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο…υπερηχητικών ταχυτήτων, λόγω υποστήριξης του νέου πρωτοκόλλου. Έτσι ο δίσκος «πετάει» μεταφέροντας τα δεδομένα με την τρομερή (για εξωτερικό σκληρό δίσκο όχι τύπου SSD) ταχύτητα των 130MB ανά δευτερόλεπτο.

Αυτό το νουμεράκι μεταφραζόμενο για τις καθημερινές συνθήκες και για τις γνώσεις του μέσου χρήστη ερμηνεύεται ως 38 μόλις δευτερόλεπτα χρόνου για μεταφορά μιας ταινίας των 5GB! Ο Hard Drive XS 3.0 προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές χωρητικότητες 1ΤΒ, 1.5ΤΒ και 2ΤΒ. Το τελευταίο μέγεθος μπορεί να υποδεχτεί γύρω στα 400,000 MP3 ή πάνω από 1,3 εκατομμύρια ψηφιακές φωτογραφίες ή τέλος 400 πλήρεις ταινίες DVD (2,000 ταινίες σε μορφή αρχείου). Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο από πλευράς προσφοράς της εταιρείας Freecom, είναι το ότι δίνει στον υποψήφιο αγοραστή τη δυνατότητα να αγοράσει και τον ελεγκτή (controller) USB 3.0 για τον υπολογιστή του είτε είναι επιτραπέζιος είτε είναι φορητός (αρκεί να έχει θύρα τύπου Express Card) ώστε να μπορέσει να απολαύσει την ταχύτητα του νέου πρωτοκόλλου μιας και ακόμα οι μητρικές πλακέτες δεν το υποστηρίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τιμές ξεκινούν από τα 119 ευρώ για τον Hard Drive XS 3.0 του 1ΤΒ και για τον USB 3.0 ελεγκτή είναι στα 25,95 ευρώ για την επιτραπέζια έκδοση και στα 29,95 για την έκδοση που απευθύνεται σε φορητούς υπολογιστές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης