Μόλις πριν από μια εβδομάδα, το λογισμικό visual discovery της Superfish που υπήρχε προ-εγκατεστημένο σε καταναλωτικά Notebooks της Lenovo από το Σεπτέμβριο του 2014, προκάλεσε ανησυχία και απογοήτευση στους καταναλωτές μας και στις κοινότητες ασφάλειας και ιδιωτικότητας. Έχουμε δουλέψει με συνεργάτες για να δημιουργήσουμε εργαλεία και να ενημερώσουμε τα προγράμματα antivirus για να εξαλείψουμε το λογισμικό Superfish.

Επιπλέον ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο απεγκατάστασης είναι διαθέσιμο στο site της Lenovo (Lenovo.com). Κανένα ThinkPad, desktop, tablet, αλλά και κανένα άλλο προϊόν server ή storage για επιχειρήσεις δεν επηρεάστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπρόσθετα, θα προσφέρουμε στους χρήστες των Lenovo PC που επηρεάστηκαν από αυτό το θέμα δωρεάν, μια 6μηνη συνδρομή στην υπηρεσία McAfee Live Safe (ή μια 6μηνη επέκταση για όσους είναι ήδη συνδρομητές). Περισσότερες πληροφορίες θα υπάρχουν διαθέσιμες στο Lenovo.com μέσα σε 7 ημέρες.

Τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας ενισχύουν την αρχή μας ότι η εμπειρία των χρηστών, η ασφάλεια τους και η ιδιωτικότητά τους πρέπει να είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Με αυτό κατά νου, θα μειώσουμε σημαντικά τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να γίνουμε ο ηγέτης στην προσφορά καθαρότερων, ασφαλέστερων υπολογιστών PC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεκινάμε αμέσως και μέχρι το λανσάρισμα των Windows 10 προϊόντων μας, το standard image μας θα περιλαμβάνει μόνο το Λειτουργικό Σύστημα και το σχετικό λογισμικό που απαιτείται για να δουλεύει σωστά το hardware (για παράδειγμα, όταν συμπεριλαμβάνουμε μοναδικό hardware σε συσκευές μας όπως μια 3D κάμερα), λογισμικό ασφαλείας και εφαρμογές της Lenovo. Έτσι, θα εξαλειφτεί αυτό που ο κλάδος μας αποκαλεί «adware» και «bloatware». Σε κάποιες χώρες, συγκεκριμένες εφαρμογές που συνήθως αναμένονται από τους χρήστες θα συμπεριλαμβάνονται.

Η Lenovo θα δημοσιεύει πληροφορίες για όλα τα λογισμικά που θα είναι προ-εγκατεστημένα στα PC που διαθέτει, εξηγώντας καθαρά τι κάνει η κάθε εφαρμογή. Επιπλέον, θα συνεχίσουμε αδιάκοπα να ζητάμε σχόλια από την κοινότητα των χρηστών μας και τους ειδικούς του κλάδου, για να διασφαλίζουμε ότι διαθέτουμε τις σωστές εφαρμογές και ότι παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στους χρήστες μας.

Βλέπουμε αυτές τις ενέργειες ως το σημείο εκκίνησης. Πιστεύουμε ότι αυτά τα βήματα θα κάνουν την τεχνολογία μας καλύτερη και ασφαλέστερη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης