Οι παλαιότεροι θα θυμούνται την ταινία επιστημονικής φαντασίας «Επιστροφή στο Μέλλον Νο 2» του 1989, στην οποία ο πρωταγωνιστής χρησιμοποιούσε ένα αιωρούμενο skateboard, γνωστό ως «hoverboard». Η ταινία υποτίθεται ότι διαδραματίζονταν στο 2015, ένα έτος που φάνταζε φουτουριστικό πριν 26 χρόνια…μόνο που φτάσαμε σε αυτό και από hoverboard τίποτα. Ή μήπως όχι; Η αλήθεια είναι πως έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες όπως το «Hendo Hoverboard» (http://www.zougla.gr/technology/article/hendo-hoverboard-kataskevastike-telika-to-eoroumeno-skateboard). Τώρα όμως μπήκε στο παιχνίδι και η Lexus, η δημοφιλής εταιρεία αυτοκινήτων, με ένα πρωτότυπο hoverboard ονόματι «SLIDE».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το hoverboard της Lexus βασίζεται στην μαγνητική τεχνολογία των ιαπωνικών υπερ-ταχύτατων τραίνων, για να κρατιέται αιωρούμενο σε μικρή απόσταση από το έδαφος. Επειδή όπως λειτουργεί ο μηχανισμός δημιουργούνται πολύ υψηλές θερμοκρασίες, χρησιμοποιείται υγρό άζωτο για την ψύξη του συστήματος. Το υγρό άζωτο μάλιστα, εκλύει λίγο καπνό από τα μαγνητικά στελέχη του SLIDE, συμβάλλοντας έτσι, ακόμα περισσότερο στην φουτουριστική αίσθηση του πρωτότυπου hoverboard της Lexus.

 Βέβαια, το εν λόγω gadget δεν διατίθεται προς πώληση, παρά αποτελεί μια επίδειξη ανώτερης τεχνολογίας της εταιρείας, μέσα στα πλαίσια της καμπάνιας «Amazing in Motion» της Lexus, η οποία στοχεύει στην ανάδειξη πρωτοποριακών τεχνολογιών και επιτευγμάτων. Εμείς από την μεριά μας συγχαίρουμε την Lexus για την προσπάθειά της, αναμένοντας κάποια μελλοντική στιγμή αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία να γίνει διαθέσιμη στη λιανική αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.coolhunting.com/design/lexus-hoverboard-amazing-in-motion

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης