Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, βάζοντας τις ποικίλες εξορμήσεις στις παραλίες και θέρετρα στο προσκήνιο, τόσο για τους μικρούς όσο και τους μεγάλους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει απαραίτητα να αποχωριστούμε τις τεχνολογικές μας εξυπηρετήσεις και ευκολίες. Σε αυτά τα πλαίσια η TP-LINK παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη σειρά από δικτυακά προϊόντα και χρήσιμες συσκευές που επιτρέπουν στις οικογένειες, αλλά και σε κάθε άτομο ξεχωριστά την απόλαυση των θερινών διακοπών, χωρίς να χάνονται οι ευκολίες του Internet και των αγαπημένων ηλεκτρονικών συσκευών.

Όσο αφορά τη διαδικτυακή σύνδεση, η TP-LINK προσφέρει πανεύκολα στη χρήση και εγκατάσταση Powerline adapters και Range Extenders, αναβαθμίζοντας έτσι την εμπειρία του Διαδικτύου στην εξοχική κατοικία. Για όσους θέλουν Internet παντού και πάντα, προσφέρεται το M7350 LTE-Advanced Mobile Wi-Fi modem, το οποίο παρέχει σύνδεση Internet ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία, εκτός των αστικών κέντρων, αξιοποιώντας τα mobile δίκτυα 3G/4G.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να μη μείνουν ποτέ τα χρήσιμα gadget, τα tablet και κυρίως τα smartphone χωρίς ενέργεια, το TL-PB10400 Power Bank πολλαπλασιάζει την αυτονομία των φορητών συσκευών, απελευθερώνοντας την οικογένεια από την ανάγκη να βρίσκεται διαρκώς κοντά σε παροχή ρεύματος, για να φορτίσει τις συσκευές της.

Τέλος, για να απολαμβάνουν όλοι τις διακοπές τους, γνωρίζοντας ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο σπίτι τους, υπάρχει η NC200 Cloud Camera που επιτρέπει στον κάτοχό της να παρακολουθεί από παντού την ασφάλεια του σπιτιού και της περιουσίας του.

Ολοκληρωμένες λύσεις Powerline Kits, για εύκολη επέκταση της δικτύωσης στο εξοχικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με δεδομένο ότι υπάρχει μια εγκατάσταση ADSL στο εξοχικό, τα TP-LINK Powerline adapter kits το μετατρέπουν σε γρήγορο δίκτυο δεδομένων αξιοποιώντας το ηλεκτρικό δίκτυο, καλύπτοντας έτσι ακόμη και τις πλέον δυσπρόσιτες περιοχές της εξοχικής κατοικίας (όπως αποθήκες, βεράντες, κήποι, ταράτσες). Τα Powerline adapter kits επιτρέπουν επίσης την πανεύκολη επέκταση ασύρματου δικτύου, χωρίς καμία απολύτως ρύθμιση ή τεχνική γνώση, αφού αυτορρυθμίζονται με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ειδικότερα, το TL-PA8030P KIT AV1200 Gigabit Powerline Starter Kit, συνδέεται με τη θύρα Gigabit Ethernet του modem/router και παρέχει συνολικά 6 επιπλέον θύρες Gigabit Ethernet, για επέκταση του δικτύου Internet σε αποστάσεις μέχρι και 300 μέτρα, αξιοποιώντας στο έπακρο το ηλεκτρικό δίκτυο του σπιτιού. Όπως και τα άλλα δικτυακά kits, αξιοποιεί το πρότυπο «HomePlug AV2», για ταχύτατες συνδέσεις μέχρι 1200Mbps, ιδανικό για τις πιο βαριές εφαρμογές, όπως το Ultra HD streaming και το εντατικό online gaming.

Παράλληλα, το TL-WPA4226 KIT AV500 Powerline Wi-Fi Kit επεκτείνει κι αυτό το οικιακό δίκτυο Internet, χωρίς καμία αλλαγή στην υφιστάμενη εγκατάσταση, μετατρέποντας το ηλεκτρικό δίκτυο του σπιτιού σε γρήγορο δίκτυο δεδομένων μέχρι 500Mbps, ιδανικό για αναμετάδοση HD video ή 3D video και online gaming. Ιδανικό για πολυμελείς οικογένειες, υποστηρίζει μετάδοση IGMP multicast IP και βελτιστοποίηση ροής IPTV, ώστε πολλαπλοί χρήστες να απολαμβάνουν το δίκτυο, χωρίς να προκαλούνται καθυστερήσεις.

Τέλος, το TL-WPA4220 KIT 300Mbps AV500 Wi-Fi Powerline Extender αποτελεί την απλούστερη, αποδοτικότερη και πλέον προσιτή λύση για επέκταση του οικιακού δικτύου, επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο το δίκτυο, σε περιοχές που δεν μπορεί να διεισδύσει το ασύρματο σήμα. Είναι η πλέον οικονομική λύση για την επέκταση του δικτύου Internet μέσω ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς όμως να υστερεί σε τίποτε από άποψη ταχύτητας, ευχρηστίας και ασφάλειας, σε σχέση με τις κορυφαίες λύσεις της TP-LINK.

Ευέλικτα Range Extenders, για παροχή Internet στο εξοχικό από άλλα δίκτυα

H εκτεταμένη σειρά Range Extenders, δίνει τη δυνατότητα για παροχή Internet, ακόμη κι όταν δεν υπάρχει εγκατεστημένη υποδομή ADSL στην εξοχική κατοικία, προσφέροντας τη δυνατότητα να ενισχυθεί το σήμα που λαμβάνεται από κεντρικά δημοτικά hotspots, με τα οποία καλύπτουν δωρεάν πολλοί δήμοι της χώρας. Εναλλακτικά, ένα Range Extender δίνει τη δυνατότητα στην οικογένεια να ζητήσει από ένα γειτονικό φιλικό σπίτι να δώσει πρόσβαση για τις μέρες παραμονής της στο εξοχικό, ένα σενάριο που είθισται στις επαρχιακές πόλεις και χωριά της Ελλάδας. Έτσι, ακόμη κι όταν το φιλικό ή συγγενικό σπίτι βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση, το Range Extender μπορεί να λάβει και να ενισχύσει το σήμα, παρέχοντας Internet στην οικογένεια.

Η TP-LINK προσφέρει επίσης εισαγωγικές συσκευές με ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων 150-300Mbps, για απρόσκοπτη επέκταση του δικτύου διαμερισμάτων και γραφείων, σχετικά μικρών διαστάσεων και με περιορισμένο αριθμό παράλληλων χρήσεων. Μοντέλα όπως το TL-WA850RE και TL-WA854RE, αποτελούν την ιδανική λύση για ομαλό HD video, χρήση social media, streaming μουσικής και online gaming.

Ακολούθως διατίθενται μέσης δυναμικότητας συσκευές αυξημένης απόδοσης μέχρι 300Mbps, για ακόμη μεγαλύτερη κάλυψη δικτύου σε πιο δύσκολες περιοχές και μακρινές αποστάσεις. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα μοντέλα όπως τα TL-WA830RE και TL-WA860RE.

Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η υιοθέτηση της τεχνολογίας «IEEE 802.11n advanced MIMO» (Multi Input Multi Output) και η ύπαρξη δύο κεραιών, με τη βοήθεια των οποίων, επιτυγχάνεται τεράστια βελτίωση της ασύρματης απόδοσης, ξεπερνώντας παρεμβολές από άλλες ηλεκτρονικές συσκευές και διαπερνώντας ακόμη πιο δύσκολα υλικά εμπόδια (τοίχους, πατώματα, θωρακίσεις με ενισχυμένο σκυρόδεμα κλπ.).

NC200 Cloud Camera για συνεχή παρακολούθηση του σπιτιού από το smartphone

Η ασύρματη κάμερα ασφαλείας NC200 Cloud Camera, επιτρέπει την συνεχή παρακολούθηση της οικίας ή του γραφείου, όσο ο ιδιοκτήτης βρίσκεται σε διακοπές, με σκοπό την ενημέρωση του κατόχου της, για οποιοδήποτε συμβάν προκύψει οπουδήποτε κι αν βρίσκεται αυτός.

Η κάμερα είναι σε θέση να αποστέλλει ειδοποιήσεις συμβάντων μέσω e-mail ή πρωτοκόλλου FTP, ενώ το πλέον δυνατό της χαρακτηριστικό είναι ό,τι διαθέτει τηλεχειρισμό μέσω της ειδικής εφαρμογής «tpCamera App», που εγκαθίσταται σε smartphone ή tablet iOS και Android, όπως και αλλαγή των ρυθμίσεων λειτουργίας της, ενώ παράλληλα, μπορεί να ελεγχθεί μέσω της πύλης στο cloud tplinkcloud.com, δίνοντας τη δυνατότητα παρακολούθησης από οποιονδήποτε υπολογιστή Windows ή Mac διαθέτει ο κάτοχος της κάμερας και μέσω οποιουδήποτε δημοφιλούς προγράμματος πλοήγησης στο Διαδίκτυο (web browser).

H εύκολη εγκατάσταση και χρήση πολλαπλών καμερών, υποστηρίζει μέχρι και 36 συσκευές NC200, οι οποίες μπορούν να ελεγχθούν μέσω του παρεχόμενου λογισμικού διαχείρισης. Ταυτόχρονα, μέχρι και 13 εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στη ζωντανή ροή της κάμερας, μέσω συστήματος αναμετάδοσης multicast, στοιχείο που σημαίνει ότι διάφορα μέλη της οικογένειας μπορούν να προσέχουν το σπίτι τους εξ αποστάσεως, ή εξουσιοδοτημένα μέλη προσωπικού μιας επιχείρησης μπορούν να έχουν πρόσβαση στον επαγγελματικό χώρο που πρέπει να διαφυλαχθεί (αποθήκες, εργοτάξια, καταστήματα λιανικής κοκ).

Φορητό M7350 LTE-Advanced Mobile Wi-Fi modem

Το M7350 Mobile Wi-Fi Modem, είναι ένα φορητό modem που αξιοποιεί τη mobile σύνδεση του κατόχου της και δίνει ταχύτατη πρόσβαση 3G ή 4G οπουδήποτε, σε πόλεις, χωριά και ύπαιθρο. Αποτελεί την ιδανική λύση για εύκολη παροχή ευρυζωνικού Internet, χωρίς δέσμευση από σταθερά δίκτυα, ούτε ανάγκη καταβολής των αντίτιμων που έχουν τα περισσότερα ξενοδοχεία για τη δική τους παροχή Internet. Αποτελεί εξαιρετική λύση για την απελευθέρωση του mobile Internet από τις περιοριστικές συσκευές που δίνουν οι πάροχοι, προσφέροντας γρήγορο Internet στις διακοπές, στα επαγγελματικά ταξίδια, στην καθημερινότητα καθ’ οδόν, αλλά και σε υπαίθριες δραστηριότητες, σε όσους αγαπούν τις εκδρομές και τις μακρινές βόλτες με ποδήλατα σε παραλίες και βουνά.

Το Μ7350 μετατρέπεται σε Wi-Fi hotspot, στο οποίο μπορούν να συνδεθούν μέχρι και 15 συσκευές, εξυπηρετώντας έτσι τις ανάγκες ολόκληρης της οικογένειας. Παρέχει πολύ υψηλές ταχύτητες χάρη στην τεχνολογία 4G LTE, επιτρέποντας σύνδεση σε ταχύτητες μέχρι και 150Mbps σε download και 50Mbps σε upload. Επίσης, διαθέτει υποδοχή κάρτας microSD για διαμοιρασμό αρχείων σε κάθε συσκευή, ενώ με την μπαταρία χωρητικότητας 2550mAh, μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του για ένα διάστημα μέχρι και 10 ωρών. Η λειτουργία σε κατάσταση αναμονής μέχρι και 600 ώρες.

Φορτιστής υψηλής χωρητικότητας TL-PB10400

Το TL-PB10400 10400mAh Power Bank είναι ένας ενεργειακός σύντροφος κάθε ατόμου και οικογένειας που δε θέλει να ξεμείνουν οι αγαπημένες συσκευές από «ζωή», οπουδήποτε κι αν πάνε το καλοκαίρι. Η υψηλή χωρητικότητα εγγυάται ότι smartphones και tablets θα συνεχίσουν να παρέχουν επικοινωνία, ενημέρωση και διασκέδαση παντού, ακόμη κι όταν χρειαστεί να παραμείνουν οι κάτοχοί τους για πολλές ώρες μακριά από το χώρο διαμονής.

Το TL-PB10400 είναι σε θέση να φορτίσει 2 συσκευές παράλληλα, καλύπτοντας πολλαπλές συσκευές ενός χρήστη, ή συσκευές διαφορετικών μελών της οικογένειας. Ένα σημαντικό του χαρακτηριστικό, είναι ότι μπορεί να χρησιμεύσει και ως φακός σε περιστάσεις ανάγκης. Την ίδια στιγμή, η υψηλή ενεργειακή του αποδοτικότητα, καθιστά το Power Bank πιο ασφαλές για τις ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές, ώστε αν η ηλεκτρική εγκατάσταση του εξοχικού ή του ξενοδοχείου παρουσιάζει διακυμάνσεις, μπορεί ο κάτοχός του να χρησιμοποιεί αυτό για τη φόρτιση των υπόλοιπων συσκευών του.

Ανάλογα με τη συσκευή, μπορεί να υποστηρίξει 3-5 κύκλους φόρτισης πριν αδειάσει η μεγάλη μπαταρία των 10400mAh, ενώ χάρη στην υποστήριξη διαφορετικών τάσεων εξόδου, δεν έχει κανένα πρόβλημα να φορτίσει απευθείας ακόμη και τα πιο ενεργοβόρα tablets. Εκτός από smartphones και tablets, είναι σε θέση να φορτίσει ένα πλήθος άλλων gadgets, από φορητές παιχνιδομηχανές μέχρι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

Διαθεσιμότητα και τιμές

Όλα τα παραπάνω προϊόντα της TP-LINK, είναι άμεσα διαθέσιμα από τα σημεία λιανικής πώλησης στο ευρύτατο δίκτυο συνεργατών της εταιρείας και καλύπτονται από εγγύηση 3 ετών. Ενδεικτικές τιμές λιανικής:

• TP-LINK TL-PA8030P KIT AV1200 Gigabit Powerline Starter Kit: 129,9 ευρώ

• TP-LINK TL-WPA4226 KIT AV500 Powerline Wi-Fi Kit: 79,9 ευρώ

• TP-LINK TL-WPA4220 KIT 300Mbps AV500 Wi-Fi Powerline Extender: 74,9 ευρώ

• TP-LINK TL-WA850RE Range Extender: 32,9 ευρώ

• TP-LINK TL-WA854RE Range Extender: 27,9 ευρώ

• TP-LINK TL-WA830RE Range Extender: 37,9 ευρώ

• TP-LINK TL-WA860RE Range Extender: 39,9 ευρώ

• TP-LINK NC200 Cloud Camera: 49,9 ευρώ

• TP-LINK M7350 LTE-Advanced Mobile Wi-Fi modem: 119,9 ευρώ

• TP-LINK TL-PB10400 10400mAh Power Bank: 32,9 ευρώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης