Αναμφισβήτητα, οι περισσότεροι πλέον διαθέτουμε ένα κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιούμε ανελλιπώς στην καθημερινότητά μας. Ενδέχεται μάλιστα, κάποιοι να διαθέτουν επιπλέον και μια συσκευή τύπου ταμπλέτας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η πιθανότητα οι παραπάνω συσκευές ή έστω μια από αυτές, να είναι της εταιρείας Apple – κοινώς αναφερόμαστε στα iPhone και iPad. Πολύ όμορφες, βολικές και απλές στην χρήση τους οι εν λόγω συσκευές, μια όμως εξυπηρέτηση που προσφέρουν, είναι κομματάκι δύσκολο να την εκμεταλλευτούν οι ιδιοκτήτες τους, εκτός και αν έχουν ήδη προβλέψει και έχουν προβεί σε κατάλληλη αγορά μιας περαιτέρω συσκευής.


Αναφερόμαστε στην εκτύπωση και πιο συγκεκριμένα, στην ασύρματη εκτύπωση. Αυτή δηλαδή, που δεν απαιτεί καλώδια μεταξύ του εκτυπωτή και της συσκευής, από την οποία θέλουμε να εκτυπώσουμε πχ. μια φωτογραφία, ένα κείμενο, μια ιστοσελίδα ή ακόμα και λογιστικά φύλλα. Αν έχουμε ήδη στην κατοχή μας έναν εκτυπωτή που διαθέτει ασύρματη δικτύωση, τότε όλα λειτουργούν μια χαρά. Αν όμως δεν έχουμε, τότε τι κάνουμε; Αποφασίζουμε την αγορά ενός νέου εκτυπωτή, μόνο και μόνο επειδή αυτός που ήδη διαθέτουμε δεν είναι ασύρματος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όχι πια» είναι η απάντηση και προέρχεται από την εταιρεία Lantronix, υπό την μορφή του gadget με την ονομασία «xPrintServer Home Edition». Αυτό το μικρό κουτάκι (όπως μοιάζει εξωτερικά), μεγέθους όσο περίπου ένα iPhone, το συνδέουμε με παροχή ρεύματος και στην υποδοχή USB που διαθέτει, συνδέουμε τον εκτυπωτή μας – σημειώνουμε πως ο εκτυπωτής δεν είναι ασύρματος.

Το μοναδικό που απαιτείται για να μας εξυπηρετήσει το xPrintServer Home Edition, είναι η ύπαρξη ενός ασύρματου router στον χώρο – κατά πάσα πιθανότητα αν έχετε Internet στον χώρο σας, τότε έχετε και modem/router ασύρματης τεχνολογίας Wi-Fi. Μετά λοιπόν, τις παραπάνω συνδέσεις που ολοκληρώνονται σε δευτερόλεπτα, όποια συσκευή τύπου iPhone, iPad και iPod βρίσκεται στον χώρο, αυτόματα «βλέπει» τον εκτυπωτή σας, ωσάν αυτός είναι ασύρματος, χάρη στην «παρεμβολή» του xPrintServer Home Edition.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκεί και πέρα η εκτύπωση γίνεται παιχνιδάκι: απλά επιλέγετε αυτό που θέλετε να εκτυπώσετε, πατάτε «Print» στο iPhone / iPad / iPod και η εκτύπωση πραγματοποιείται απευθείας. Ούτε ειδικές γνώσεις χρειάζονται από μεριάς χρήστη, ούτε σπέσιαλ χειρισμός, για να έχετε πλέον την άνεση της ασύρματης εκτύπωσης μέσω των Apple φορητών συσκευών σας.


Επίσης, εάν έχουμε παραπάνω απο έναν εκτυπωτή (επίσης μη-ασύρματο), τότε με την χρήση ενός οποιουδήποτε «πολύπριζου USB» (αλλιώς USB hub), πολλαπλασιάζονται οι διαθέσιμες USB θύρες του xPrintServer Home Edition, ώστε να δύναται να «μετατρέψει» έως και οκτώ ενσύρματους εκτυπωτές USB, σε ασύρματους.

Η τελική τιμή, κατόπιν μετατροπής από δολάρια ΗΠΑ σε ευρώ και συμπεριλαμβανομένου του μεταφορικού κόστους, ανέρχεται στα 114 ευρώ περίπου. Εκ πρώτης, ίσως να φαίνεται αρκετά υψηλή ως λιανική τιμή, καθώς με το ίδιο χρηματικό αντίτιμο (ή και μικρότερο) μπορούμε να αγοράσουμε έναν ασύρματο εκτυπωτή.


Όμως με το xPrintServer Home Edition, εκτός του ότι μπορούμε να μετατρέψουμε έως και οκτώ «απλούς» εκτυπωτές σε ασύρματους, έχουμε την περαιτέρω δυνατότητα – λόγω του μικρού του μεγέθους, να το μεταφέρουμε σε όποιον χώρο θέλουμε, μετατρέποντας έτσι παν εκτυπωτή σε ασύρματο.

Αυτό, είναι το κυριολεκτικό «συνδέω και παίζω» ή αλλιώς «Plug ‘n’ Play», ή μήπως η εν λόγω ατάκα από «αλλού» ξεκίνησε (δεν χρειάζεται να πούμε όνομα, είναι σαφές πιστεύουμε), όπου αρχικά κάκιστα υλοποιήθηκε, εν συνεχεία «κάπως συμμαζεύτηκε», έως πλέον το 2012 έφτασε στην αρκετά εξελιγμένη (και αποδεκτή) μορφή της; Τουλάχιστον η εταιρεία Lantronix, με το gadget της xPrintServer Home Edition, εξ αρχής δηλώνει «Plug ‘n’ Play» λειτουργία…που λειτουργεί όμως και μάλιστα απρόσκοπτα.


 
Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.lantronix.com/it-management/xprintserver/xprintserver-t2.html

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης