Τέλος στη λιανική διάθεση των περισσοτέρων εκδόσεων για τα Windows 7 και 8 αποφάσισε να δώσει η Microsoft. Το βασικό λειτουργικό σύστημα που θα «τρέχει» στους νέους υπολογιστές είναι τα Windows 8.1, που κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 2013.

Όλα αυτά βέβαια, εν αναμονή των Windows 10, που θα κυκλοφορήσουν στα τέλη του 2015 και θα «τρέχουν» σε όλες τις συσκευές (επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, tablets και smart phone).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μεταδίδει το BBC, aπό τις 31 Οκτωβρίου σταμάτησε η διάθεση των εκδόσεων Home Basic, Home Premium και Ultimate των Windows 7. Παράλληλα, σταματά και η λιανική διάθεση των Windows 8 στα καταστήματα.

Λόγω του γεγονότος ότι πολλοί κατασκευαστές υπολογιστών έχουν ήδη μεγάλα αποθέματα των εν λόγω παλαιότερων εκδόσεων λειτουργικών συστημάτων, η αλλαγή δεν αναμένεται να γίνει άμεσα αισθητή στην αγορά.

Σημειώνεται πάντως ότι τα Windows 7 είχαν αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλή για την εταιρεία, σε αντίθεση με τα Windows 8, που δεν αποδείχθηκαν και τα πιο… «αγαπημένα» των χρηστών μέσα στα δύο χρόνια διάθεσής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το μερίδιο αγοράς τους ανέρχεται μόλις στο 6%, ενώ πρόσφατα ξεπεράστηκε από αυτό των Windows 8.1 που κυκλοφόρησαν πέρυσι, ενω τα Windows XP που κυκλοφόρησαν το 2001 και τερματίστηκαν το 2010 εξακολουθούν να «απολαμβάνουν» ένα μερίδιο της τάξης του 17%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης