Νέα πλατφόρμα AMD Opteron 3200 για servers με κόστος απλού desktop – οικονομία, ευελιξία, υψηλή απόδοση

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, 11:50
Λευτέρης Ξυκομηνός
Νέα πλατφόρμα AMD Opteron 3200 για servers με κόστος απλού desktop – οικονομία, ευελιξία, υψηλή απόδοση
Η εταιρεία AMD, η δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως στην ανάπτυξη και κατασκευή κεντρικών τσιπ για υπολογιστές, ανακοινώνει την κυκλοφορία της νέας σειράς επεξεργαστών «Opteron 3200». Στο πλαίσιο του σταθερού προσανατολισμού της εταιρείας, στη διάθεση προϊόντων που ανταποκρίνονται στις απαιτητικές ανάγκες των web hosting και cloud computing, οι νέοι επεξεργαστές προσφέρουν στις επιχειρήσεις:• αξία με έως και 38% καλύτερη απόδοση τιμής-επίδοσης και έως και 19% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας ανά πυρήνα σε σχέση με τον ανταγωνισμό

• μνήμη ECC και αξιοπιστία του server σε προσιτή τιμή

• ελαχιστοποίηση του κόστους για αγορά hardware

• υψηλή αποδοτικότητα για το cloud με τη διπλή πυκνότητα πυρήνα ανά rack.

«Στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον, οι πάροχοι φιλοξενίας web χρειάζονται πιο αποδοτικά και γρήγορα data centers (κέντρα δεδομένων) από ποτέ. Με τη νέα πλατφόρμα της σειράς επεξεργαστών «Opteron 3000», οι web και cloud πελάτες μας δεν χρειάζεται πλέον να συμβιβάζονται με desktop-class πλατφόρμες, προκειμένου να έχουν μία οικονομική λύση. Πλέον, μπορούν να έχουν όλα τα πλεονεκτήματα των server προϊόντων στην κατηγορία τιμών των desktop προϊόντων. Αυτό βοηθά τους ταχέως αναπτυσσόμενους παρόχους φιλοξενίας web να διαθέτουν αξιόπιστα συστήματα σε ενεργειακά αποδοτικό περιβάλλον» δήλωσε ο Patrick Patla, corporate vice president και general manager, Commercial Business, AMD.

Με την παρουσίαση της νέας αρχιτεκτονικής server και τη διάθεση των σειρών επεξεργαστών Opteron 4200 και 6200, τον περασμένο Νοέμβριο, η AMD παρουσίασε μία επαναστατική στρατηγική στον τομέα των διακομιστών και τις προθέσεις της για ενίσχυση των κορυφαίων γραφικών IP, ενώ παράλληλα στοχεύει να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας των SoC (System on Chip) στο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, η AMD προχώρησε πρόσφατα σε οριστική συμφωνία για την εξαγορά της SeaMicro, πρωτοπόρου εταιρείας στο cloud computing.Η AMD, εκπληρώνοντας την υπόσχεσή της, παρουσιάζει μια χαμηλής ισχύος single-socket λύση που προσφέρει τη λειτουργικότητα ενός διακομιστή στην τιμή ενός desktop (επιτραπέζιος – σταθερός υπολογιστής). Η πλατφόρμα Opteron 3000 Series απευθύνεται στην αγορά των ενεργειακά αποδοτικών, dense, 1P Web hosting/Web servers. Με 4-πύρινους ή 8-πύρινους επεξεργαστές, η σειρά Opteron 3200 είναι διαθέσιμη σε πλατφόρμες των κορυφαίων συνεργατών της AMD, όπως οι MSI, Tyan, Fujitsu και Dell. Επιπλέον, η σειρά AMD Opteron 3000, με την αρχιτεκτονική Bulldozer, διαθέτει Socket AM3+ και παρέχει στους πελάτες πιστοποίηση OS server.

«Η AMD είναι ένας πολύ καλός συνεργάτης μας και νιώθουμε ενθουσιασμένοι με τη νέα σειρά Opteron 3200. Η νέα πλατφόρμα μάς επιτρέπει να δημιουργήσουμε έναν server παραμετροποιημένες λύσεις στους DCS (data center solutions) πελάτες μας και να προσφέρουμε έναν εκπληκτικό συνδυασμό επιδόσεων και ενεργειακής απόδοσης. Στην Dell, όντας ηγέτης στην αγορά Density-Optimized προϊόντων, χρειαζόμαστε τους κατάλληλους συνεργάτες που να ακολουθούν τα βιομηχανικά πρότυπα, παρέχοντας όσο το δυνατό καλύτερα προϊόντα στους πελάτες μας» δήλωσε ο Steve Cumings, Executive Director, Dell Data Center Solutions.Χαρακτηριστικά, απόδοση και τεχνικές πληροφορίες:

• 45W - 65W TDP

• βασική συχνότητα στα 2.7 GHz, έως και 3.7 GHz με τη χρήση της τεχνολογίας «Turbo CORE» της AMD

• επιλογή μεταξύ 4 πυρήνων και 8 πυρήνων επεξεργαστή

• 2 DDR3 κανάλια μνήμης με υποστήριξη ECC UDIMM

• 1333, 1600, 1866 MHz ταχύτητα μνήμης

• υποστήριξη 1.5V, 2 Rank• έως και 32GB χωρητικότητα μνήμης RAM

• υποστήριξη έως και 2 DIMMs ανά κανάλι μνήμης

• συνολικά Cache: 16MB για 8-core, 8MB για 4-core

• L2 Cache: έως και 8MB

• L3 Cache: έως και 8MB


Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.amd.com/us/products/server/processors/3000-series-platform/3200/Pages/3200-series-processors.aspx

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, 12:23