Η Toshiba Ευρώπης παρουσιάζει τη σειρά MD, μία νέα συλλογή εσωτερικών σκληρών δίσκων που προσφέρουν έως 5 TB αποθηκευτικού χώρου. Οι νέοι σκληροί δίσκοι 3.5 ιντσών, σύνδεσης SATA, είναι ταχύτατα, αλλά και αποδοτικά από πλευράς ενέργειας και λειτουργούν αθόρυβα, στοιχείο που τα καθιστά ιδανικά για επαγγελματική και οικιακή χρήση. Τα μοντέλα PX3009E-1HP0 (4 TB) και PX3010E-1HQ0 (5 TB) θα είναι διαθέσιμα το Μάρτιο του 2015.

Μεγαλύτερη αποθήκευση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νέα μεγάλα μοντέλα των 4 και 5 TeraByte (TB) εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου της σειράς MD, μπορούν να «χωρέσουν» πολύ περισσότερα έγγραφα, εικόνες και δεδομένα. Αμφότερα τα μοντέλα 4 και 5 TB απευθύνονται σε χρήστες με υψηλές απαιτήσεις για τα προϊόντα τεχνολογίας που χρησιμοποιούν, καθώς βοηθούν τους επαγγελματίες και τους οικιακούς χρήστες να εργαστούν ταχύτερα χάρη στην ταχύτητα περιστροφής 7200 rpm (περιστροφές ανά λεπτό), τη μνήμη buffer των 128 MB και την τεχνολογία Native Command Queuing (NCQ). Αυτά τα χαρακτηριστικά αλληλεπιδρούν, διασφαλίζοντας ταχύτερη φόρτωση και αποθήκευση, μείωση του χρόνου αναμονής και on-the-fly βελτίωση για τις εντολές που βρίσκονται υπό επεξεργασία.

Ενεργειακά αποδοτική λειτουργία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την ταχύτητα, τα εξαρτήματα είναι αποδοτικά, περιορίζουν την ενεργειακή κατανάλωση και θερμαίνονται στο ελάχιστο. Η νέα σειρά σκληρών δίσκων MD έχει σχεδιαστεί με την πιο εξελιγμένη τεχνολογία της Toshiba, περιλαμβάνοντας ένα έξυπνο σύστημα ramp-loading και ενσωματωμένο αισθητήρα κραδασμών για να προστατεύει τα σημαντικά δεδομένα του χρήστη.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Arnaud Bonvarlet, General Manager, Τμήμα Αποθηκευτικών Περιφερειακών της Toshiba Ευρώπης: «Με αυτούς τους σκληρούς δίσκους οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από τις επιδόσεις και να εμπιστευτούν την αξιοπιστία, η οποία ενισχύει την ταχύτητα και τον αυξημένο αποθηκευτικό χώρο. Για μία ακόμη φορά επωφελούνται από την εμπειρία της Toshiba, που είναι πρωτοπόρος εταιρία διεθνώς στους σκληρούς δίσκους εδώ και σαράντα χρόνια».

Υψηλή πυκνότητα

Η σειρά MD χρησιμοποιεί τεχνολογίες Perpendicular Magnetic Recording (PMR – Κάθετη Μαγνητική Εγγραφή) και Tunnel Magneto Resistive (TMR), που επιτρέπουν σε αυτούς τους σκληρούς δίσκους να επιτύχουν υψηλότερη πυκνότητα εγγραφής, αυξάνοντας τη χωρητικότητα και την ταχύτητα.

Παράλληλα, προσφέρουν υψηλές επιδόσεις και αυξημένο αποθηκευτικό χώρο 4 TB ή 5 TB, ενώ η μεγαλύτερη ταχύτητα περιστροφής και το μεγαλύτερο μέγεθος μνήμης buffer, εγγυώνται ταχύτερη εμπειρία εργασίας για το χρήστη.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά – Προδιαγραφές

• Χωρητικότητα: 4 TB (PX3009E-1HP0), 5 TB (PX3010E-1HQ0)
• SATA 3 (6.0 Gbps)
• Native Command Queuing (NCQ)
• Ταχύτητα: 7200 rpm
• Cache Buffer: 128 MB
• Μέγεθος: 147 (L) x 102 (W) x 26 (H) mm
• Βάρος: 720 g

(Περιεχόμενα συσκευασίας)

• 3.5 inch SATA Hard Drive – MD Series
• Quick Start Guide
• Φυλλάδιο Εγγύησης

(Υποστηριζόμενα Λειτουργικά Συστήματα)

• Windows 8.1 / Windows 8 / Windows 7, Mac OS X, Linux

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης