Σε συνέχεια του Kindle που κυκλοφόρησε στην αγορά το 2007, η Amazon προσανατολίζεται να προωθήσει στην αγορά το μοντέλο Kindle2 που αναμένεται σημαντικά βελτιωμένο και με περισσότερες προοπτικές.

Η Amazon στην προσπάθειά της να κυριαρχήσει ολοκληρωτικά στον έλεγχο της αγοράς e-book και των συσκευών ανάγνωσής τους, ευελπιστεί ότι το Kindle θα γίνει το iPod του κόσμου των βιβλίων. Το νέο μοντέλο, λοιπόν, διαθέτει διπλάσια ενσωματωμένη μνήμη από την πρώτη εκδοχή, ενώ μπορεί να γυρνά σελίδες με μεγαλύτερη ταχύτητα και να απεικονίζει τις σελίδες αυτές με μεγαλύτερη ευκρίνεια. Το Kindle2 διαθέτει επίσης ριζικά διαφορετικό σχεδιασμό, με στρογγυλά κουμπιά πλοήγησης και κοντό μοχλό χειρισμού. Η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στις 24 Φεβρουαρίου και η τιμή της θα είναι 359 δολάρια. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι χρήστες του Kindle θα μπορούν να αγοράσουν καταβάλοντας ένα αντίτιμο της τάξεως των 3,99 δολαρίων, νουβέλα του διάσημου συγγραφέα τρόμου Στίβεν Κινγκ, γράφτηκε αποκλειστικά για το Kindle.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, η Amazon δεν πρόκειται να αποκτήσει τόσο εύκολα την κορυφή του μονοπωλίου καθώς έχει απέναντί της την Google, που μέχρι τώρα έχει ήδη «σκανάρει» και προσφέρει στο Ίντερνετ πάνω από επτά εκατομμύρια βιβλία. Η Google ανακοίνωσε, μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα την πρόθεσή της να αρχίσει την πώληση ηλεκτρονικών βιβλίων, σε συνεργασία με εκδότες, που θα μπορούν να διαβάζονται από συσκευές, όπως το iPhone και κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούν το σύστημα Android της Google.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης