Ο υπολογιστής τύπου ταμπλέτας είναι αρκετά διαδεδομένος πλέον, προσφέροντας ιδιαίτερη ευκολία στην χρήση Διαδικτύου και τρομερή άνεση στην μεταφορά. Από την άλλη, ένας φορητός υπολογιστής (laptop), προσφέρει την πολυ-χρηστικότητα ενός πλήρους περιβάλλοντος εργασίας με ποικίλα προγράμματα και δυνατότητες. Μια ενδιάμεση, υβριδική όπως ονομάζεται, κατηγορία είναι αυτή των laptop που μετατρέπονται και σε ταμπλέτα, φέροντας έτσι τα καλύτερα χαρακτηριστικά και από τις δύο κατηγορίες. Σε αυτά τα πλαίσια η Toshiba Ευρώπης παρουσιάζει τον Satellite Radius 15, έναν υβριδικό φορητό υπολογιστή 15.6 ιντσών. Σχεδιασμένος για να αξιοποιεί τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων Windows 10, επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν μεταξύ πέντε διαφορετικών τρόπων χρήσης για να έχουν την κατάλληλη συσκευή σε κάθε περίσταση. Το «flip and fold» design επιτρέπει εργασία με τον κατάλληλο τρόπο τις περισσότερες φορές, προσφέροντας ό,τι καλύτερο για εργασία και παιχνίδι από την αρχή της ημέρας μέχρι τη βραδινή ψυχαγωγία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευελιξία

Προσφέροντας επιλογή πέντε διαφορετικών τρόπων χρήσης, ο Satellite Radius 15 προσφέρει όλη την ευελιξία και την ποικιλία που χρειάζονται οι χρήστες όταν αναπαράγουν πολυμέσα σε tablet mode, παρουσιάζουν το πρόσφατο report σε presentation mode, διασκεδάζουν φίλους σε audience mode, χρησιμοποιούν φορητό υπολογιστή με παραδοσιακό τρόπο ή παρουσιάζουν περιεχόμενο χρησιμοποιώντας λειτουργία table top 180 μοιρών.

Με κομψή εμφάνιση σε Satin Gold φινίρισμα αλουμινίου, ο Satellite Radius 15 διαθέτει λεπτό σώμα μόλις 20.1 χιλιοστών. Η διάρκεια μπαταρίας που ξεπερνά τις 7 ώρες δίνει αρκετή ισχύ για τις καθημερινές εργασίες, ενώ η προσθήκη φωτιζόμενου πληκτρολογίου για συνθήκες χαμηλού φωτισμού, πολλαπλασιάζει τις περιπτώσεις χρήσης του Satellite Radius 15.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιδόσεις και χρηστικότητα

Ο Satellite Radius 15 τροφοδοτείται από έως πέμπτης γενιάς επεξεργαστές Intel Core i5 συνδυασμένους με γραφικά από Intel HD 5500, ώστε οι χρήστες να έχουν απόδοση που ανταποκρίνεται είτε κάνουν multi-tasking είτε απολαμβάνουν ψυχαγωγία.

Ο Satellite Radius 15 έχει προ-εγκατεστημένα Windows 8.1, ενώ τα Windows 10 θα είναι διαθέσιμα μόλις κυκλοφορήσουν μέσω δωρεάν αναβάθμισης. Σχεδιασμένα για να αξιοποιούν τις βασικές λειτουργίες των Windows 10, όλα τα μοντέλα της σειράς έχουν hardware και εξαρτήματα για άνετες επιδόσεις, διπλά μικρόφωνα για καλύτερη χρήση της ψηφιακής βοηθού «Cortana» των νέων Windows, με clear voice capture και ειδικό πλήκτρο γρήγορης πρόσβασης.

Η ευφυΐα της Cortana βοηθάει να γνωρίζει τους χρήστες και να οργανώνει τη ζωή τους πχ. για καλύτερο web searching και υπενθυμίσεις.

Ενισχυμένη ψυχαγωγία

Η Full HD IPS οθόνη αφής προσφέρει ευρεία γωνία θέασης για χρήση διαφορετικών εφαρμογών ταυτόχρονα (multitasking), δημιουργία περιεχομένου ή για gaming των τελευταίων παιχνιδιών με ζωντανές εικόνες που αιχμαλωτίζουν κάθε λεπτομέρεια. Η ψυχαγωγική εμπειρία συμπληρώνεται από τον εντυπωσιακό ήχο με το συνδυασμό ενσωματωμένων στερεοφωνικών ηχείων Harman Kardon και ήχο DTS για φυσική, κρυστάλλινη χροιά, ιδανική για την ακρόαση μουσικής ή την παρακολούθηση ταινιών.

Παράλληλα, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν ψυχαγωγία σε άλλη κλίμακα όταν διασκεδάζουν στο σπίτι, μέσω της θύρας HDMI που υποστηρίζει υπερ-υψηλή Ultra HD 4K για ανώτερο επίπεδο ψυχαγωγίας και καθαρότητας σε συμβατές οθόνες. Οι επιλογές συνδεσιμότητας του Satellite Radius 15 περιλαμβάνουν επίσης multi-card reader που υποστηρίζει κάρτες μνήμης τύπου SD UHS-I και δύο θύρες USB 3.0, που περιλαμβάνουν και μία Sleep-and-Charge (φόρτιση συσκευών κατά την διάρκεια «ύπνωσης» του υπολογιστή). Επιπρόσθετα είναι ενσωματωμένη η τεχνολογία Wireless display, για να μοιράζεστε σε μεγαλύτερες οθόνες περιεχόμενο χωρίς τη χρήση επιπλέον καλωδίων.

Ο αποθηκευτικός χώρος προσφέρεται με επιλογή έως 256 GB SSD (χωρίς μηχανικά μέρη), 1 TB SSHD (υβριδικός), ή υποστήριξη 2 TB HDD (κλασικός, με μηχανικά μέρη), δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέξουν το συνδυασμό τεχνολογίας και χωρητικότητας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Τέλος, ο Satellite Radius 15 θα είναι διαθέσιμος το τρίτο τρίμηνο του 2015.



Τεχνικά Χαρακτηριστικά – Προδιαγραφές

• Οθόνη: 15.6 ιντσών (39.6 εκ.) ανάλυσης Full HD (1920×1080) πάνελ LED IPS, φωτεινότητας 300 NIT

• Επεξεργαστής: 5ης γενιάς Intel Core i5

• Γραφικά: Intel HD Graphics 5500

• SSD/HDD: Έως 256GB SSD, 1TB SSHD ή 2TB HDD

• Κεντρική Μνήμη: 16 GB DDR3L

• Συνδεσιμότητα: 3 x USB θύρες (περιλαμβάνουν 1 x Sleep and Charge), 1 x HDMI out με υποστήριξη ανάλυσης Ultra HD 4Κ, 2-in-1 SD/MMC slot που υποστηρίζει UHS-I, τεχνολογία wireless display, Intel Dual Band Wireless-AC 3160, Bluetooth 4.0

• Διπλά μικρόφωνα με HD web camera

• Ήχος: Harman Kardon στερεοφωνικά ηχεία με ενίσχυση ήχου DTS

• Λειτουργικό Σύστημα: Windows 8.1 προ-εγκατεστημένα και τα Windows 10 διαθέσιμα δωρεάν μόλις κυκλοφορήσουν

• Διάρκεια μπαταρίας: Έως 7 ώρες, 40 λεπτά

• Χρώμα: Satin Gold με φινίρισμα αλουμινίου

• Βάρος: Έως 2.25 κιλά

• Διαστάσεις: 379.5 x 244.9 x 20.1 χιλιοστά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης