Στο ζήτημα της τεχνητής νοημοσύνης και των επιτευγμάτων της καθώς και στον καταλυτικό ρόλο της στη ζωή των πολιτών αναφέρθηκαν οι ομιλητές στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Ζάππειο Μέγαρο με τίτλο «One Belt, One Road: Chinese AI landing in Greece» από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Hellenic Trade Council (HETCO).

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης σημείωσε ότι οι υποδομές είναι όχι μόνο προϋπόθεση ανάπτυξης αλλά και προϋπόθεση εθνικής θωράκισης και τόνισε ότι η ΝΔ στο πλαίσιο του προγράμματός της έχει θέσει μια σειρά από προτεραιότητες προσέλκυσης επενδύσεων για την έρευνα και την παραγωγή. Αναφέρθηκε επίσης στη μείωση της φορολογίας και των εισφορών στις οποίες θα προχωρήσει η ΝΔ ως κυβέρνηση προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην υπουργός ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας αναφέρθηκε στην εξαιρετικά αποδοτική, όπως τη χαρακτήρισε, επένδυση της Cosco στην Ελλάδα η οποία όπως είπε δέχθηκε επιθέσεις από αυτούς που έχουν αγκυλώσεις και μίλησε για τη μεγάλη σημασία της έρευνας και καινοτομίας για τη χώρα μας.

Ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Απόστολος Μακρυκώστας, εκπροσωπώντας τον Γιάννη Δραγασάκη, σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία βγαίνει τραυματισμένη αλλά όρθια μετά από μια πολυετή κρίση η οποία ήταν αποτέλεσμα της έλλειψης στρατηγικής ανάπτυξης της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά την αποβιομηχάνιση και την ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων και των περιφερειακών ανισορροπιών. Στη συνέχεια και αφού αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την προώθηση των επενδύσεων και της καινοτομίας, είπε «στο πλαίσιο των δράσεων και των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης θεωρούμε την ανάπτυξη συνεργασιών με πρωτοπόρες εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς ως έναν σημαντικό πυλώνα για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας και ιδιαίτερα στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης που αποτελεί την αιχμή του δόρατος των τεχνολογικών εξελίξεων» και συμπλήρωσε «θέλω να επισημάνω ότι η στρατηγική της κυβέρνησης αποτελεί μια συγκροτημένη και συστηματική βάση που βήμα προς βήμα προσεγγίζει την οικονομία της γνώσης και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη».

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική επένδυση της Cosco στην Ελλάδα και μίλησε για τις πολύ καλές σχέσεις Ελλάδας -Κίνας. Μιλώντας για την τεχνητή νοημοσύνη εξέφρασε τον προβληματισμό του αν όλη αυτή η τεράστια εξέλιξη θα ωφελήσει την ανθρωπότητα ή θα βλάψει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ιδιωτικότητα των ατόμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σημείωσε ότι οι σύγχρονες-έξυπνες πόλεις χρειάζονται υποδομές οι οποίες δεν υπάρχουν και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μίλησε για τα θετικά της τεχνολογίας όταν χρησιμοποιείται προς όφελος των πολιτών. Σημείωσε ότι θα ακολουθήσει όλες τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές και πρόσθεσε ότι υπάρχει ανάγκη χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητα των πολιτών για ζητήματα ασφάλειας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης