Λευτέρης Ξυκομηνός

Η οθόνη είναι το βασικότερο μέρος ενός υπολογιστή οποιασδήποτε μορφής, καθώς χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση και είναι το μοναδικό μέσο οπτικοποίησης της επικοινωνίας μας με το σύστημα. Οι σύγχρονες απαιτήσεις καλούν τον χρήστη να χρησιμοποιεί ταυτόχρονα διάφορες εφαρμογές, δηλαδή υπάρχει ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη για μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας (που επιτυγχάνεται με αύξηση ιντσών και ανάλυσης οθόνης), ενώ παράλληλα, αρκετά προγράμματα εκμεταλλεύονται την χρωματική ακρίβεια των τελευταίων τεχνολογιών, καθώς και την γρήγορη απόκριση οθόνης, όπως τα videogames. Σε αυτά τα πλαίσια, η AOC παρουσιάζει μια νέα 4Κ Ultra HD οθόνη, που συνδυάζει εικόνα υπερ-υψηλής ανάλυσης, λεπτό και κομψό σχεδιασμό, καθώς και γρήγορη HDMI 2.0 θύρα σύνδεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οθόνη AOC U2879VF προβάλει πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρώματα, εξασφαλίζοντας περισσότερο βάθος και πλουσιότερη χρωματική απόδοση. Ταυτόχρονα, ο εξαιρετικά γρήγορος χρόνος απόκρισης του 1 millisecond, η υποστήριξη Adaptive-Sync (συμβατή με το FreeSync) και οι ελάχιστες καθυστερήσεις εισόδου, καθιστούν την οθόνη ιδανική για gamers που αναζητούν εντυπωσιακά γραφικά και ομαλή ροή στη δράση. Η οθόνη διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο σε επίπεδο συνδεσιμότητας, όπως θύρες HDMI 2.0 και DisplayPort 1.2a+.

Λεπτός σχεδιασμός – εικόνα υψηλής ευκρίνειας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ultra-slim σχεδιασμό, η AOC U2879VF συνδυάζει ένα καλαίσθητο γυαλιστερό πλαίσιο με μια κομψή ασημί βάση, χαρίζοντας επιπλέον στυλ στο χώρο εργασίας. Το ενσωματωμένο πάνελ 28 ιντσών (71,1 εκ.) και τύπου «ΤΝ», μπορεί να προβάλει πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρώματα (Real 8-bit+FRC), για εικόνες με έντονα χρώματα και λεπτομέρεια. Η ανάλυση 4K UHD (3840×2160) θα βρει απήχηση σε όσους χρειάζονται πολλαπλά παράθυρα και εφαρμογές στην επιφάνεια εργασίας, στους χρήστες που ασχολούνται με την επεξεργασία βίντεο και φωτογραφιών, αλλά και σε όσους επιθυμούν απλώς μια μεγάλη οθόνη και υπερ-υψηλή ανάλυση για εργασία σε μια εφαρμογή πλήρους οθόνης.

Σε συνδυασμό με την υποστήριξη Adaptive-Sync (συμβατή με FreeSync), τον χρόνο απόκρισης 1 ms και τις ελάχιστες καθυστερήσεις εισόδου, η οθόνη είναι εξίσου ελκυστική για τους gamers, οι οποίοι θα απολαύσουν ευκρινείς, γεμάτες λεπτομέρειες, 4K εικόνες και δράση χωρίς «σπασίματα» στο ρυθμό ανανέωσης.

Βελτιωμένη συνδεσιμότητα

Οι χρήστες θα επωφεληθούν από τις πολλαπλές εισόδους της οθόνης, χάρη στις οποίες είναι δυνατή η σύνδεση με ποικίλες συσκευές. Πέρα από τις εισόδους DisplayPort 1.2a+, DVI και VGA, η AOC U2879VF διαθέτει σύνδεση HDMI 2.0 υψηλής ταχύτητας, που αυξάνει σημαντικά την ευρυζωνικότητα έως και 18 Gigabit/s, επιτρέποντας την αναπαραγωγή βίντεο UHD μεγέθους 4Κ των 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο χωρίς προβλήματα. Η θύρα διαθέτει επίσης τη λειτουργία MHL, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να εμφανίζουν περιεχόμενο από συσκευές smartphone ή tablet, ενώ παράλληλα φορτίζεται η μπαταρία τους.

Άνετη εμπειρία εργασίας

Πέρα από την εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας και την εξυπηρετικές επιλογές συνδεσιμότητας, η οθόνη AOC U2879VF έχει άριστη απόδοση για τους οικιακούς χρήστες που θέλουν να εργάζονται αποτελεσματικά χωρίς να επιβαρύνουν τα μάτια τους. Η ενσωματωμένη λειτουργία Picture by Picture (PBP) επιτρέπει την προβολή περιεχομένου από δύο πηγές εισόδου ταυτόχρονα. Επίσης, με την ανάλυση 3840×2160 της οθόνης και οι δύο εικονικές «οθόνες» από τις δύο διαφορετικές πηγές, εμφανίζονται με υψηλή πυκνότητα pixel (138 PPI). Για ακόμα μεγαλύτερη άνεση του χρήστη, η οθόνη διαθέτει την τεχνολογία Flicker-Free, που μειώνει το τρεμόπαιγμα (flickering), ένα σύνηθες φαινόμενο σε συμβατικές οθόνες. Έτσι, η προβολή της εικόνας είναι λιγότερο κουραστική για τα μάτια και πιο άνετη για όσους εργάζονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Τέλος, η οθόνη AOC U2879VF θα είναι διαθέσιμη τον Μάρτιο του 2016 με προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης στα 399 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://aoc-europe.com/en/products/u2879vf

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης