Λευτέρης Ξυκομηνός

Κατά την διάρκεια της έκθεσης Canon EXPO 2015, που διεξάχθηκε στις 13-15 Οκτωβρίου στο Παρίσι, παρουσιάστηκε ο εκτυπωτής-πιεστήριο Océ VarioPrint i300. Πρόκειται για μια καινοτομική λύση inkjet υψηλής ταχύτητας, η οποία σχεδιάστηκε με στόχο να επιταχύνει τη μετάβαση της εκτυπωτικής βιομηχανίας από την τεχνολογία Offset στην ψηφιακή παραγωγή μεγάλου όγκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2010, τα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης των Océ και Canon ένωσαν τις δυνάμεις τους, συνδυάζοντας τις προτάσεις και τα σχόλια των πελατών τους, ισχυρό ερευνητικό δυναμικό και νέες τεχνολογίες, σε μια κίνηση που κατέστησε την Canon νέο παγκόσμιο ηγέτη στην εκτυπωτική βιομηχανία. Τα αποτελέσματα γίνονται σήμερα ορατά με το σύστημα Océ VarioPrint i300, μια πρωτοποριακή λύση που στοχεύει στη «Ζώνη Διάρρηξης», η οποία ορίζεται από την InfoTrends ως το κενό ευκαιρίας που διαμορφώνεται μεταξύ των έγχρωμων ηλεκτρο-φωτογραφικών συστημάτων με τροφοδοσία μεμονωμένων φύλλων και των συστημάτων inkjet συνεχούς τροφοδοσίας. Μέχρι σήμερα, το σύστημα έχει εγκατασταθεί με επιτυχία στις εγκαταστάσεις τεσσάρων πελατών: IWCO Direct, OneTouchPoint, Merrill Corp. και Progressive Impressions International. Μέσα σε λίγο παραπάνω από 45 ημέρες, αυτοί οι πελάτες της Canon Solutions America παρήγαγαν περισσότερες από πέντε εκατομμύρια σελίδες συνολικά στο νέο πιεστήριο inkjet.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Είχα την τύχη να ενημερωθώ γι’ αυτήν την επαναστατική τεχνολογία νωρίς και αποδεχτήκαμε με χαρά την προσφορά της Canon να συμμετάσχουμε στο Πρόγραμμα αρχικών πελατών. Το VarioPrint i300 καλύπτει ένα κενό στο οποίο δεν μπορεί να κινηθεί κανένα άλλο προϊόν, καθώς προσφέρει υψηλή ποιότητα σε συνδυασμό με την αποδοτικότητα ενός inkjet και την ευελιξία ενός πραγματικού πιεστηρίου με τροφοδοσία μεμονωμένων φύλλων. Το VarioPrint i300 ταιριάζει τέλεια στην Merrill» δήλωσε ο Pat Foley, ανώτερος αντιπρόεδρος της Merrill Corp.

Το έγχρωμο πιεστήριο Océ VarioPrint i300, ένα από εντυπωσιακότερα εκθέματα στη ζώνη επαγγελματικών εκτυπώσεων της Canon EXPO, συνδυάζει την ευέλικτη αρχιτεκτονική με τις τεχνολογίες inkjet Océ iQuarius, οι οποίες αξιοποιούν στοιχεία αποδεδειγμένης αξίας και καινοτομίες σχεδιασμένες με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της εξίσωσης κόστους, παραγωγικότητας και ταχύτητας που διέπει τις συμβατικές μεθόδους παραγωγής εκτυπώσεων. Το Océ VarioPrint i300 εκτυπώνει έως 294 (A4) όψεις ανά λεπτό. Υποστηρίζει υλικά εκτύπωσης με μέγεθος έως και B3 (13,9″ x 19,7″) και στοχεύει στο τμήμα της αγοράς μεγάλου όγκου εκτυπώσεων, 1‐10 εκατομμυρίων σελίδων ανά μήνα. Οι τεχνολογίες Océ iQuarius –όπως τα μελάνια iQuarius CMYK, ο Έλεγχος εισόδου φύλλων, ο Ακριβής έλεγχος φύλλων, η Εξέταση ποιότητας εν σειρά και το Σύστημα ξήρανσης iQuarius– εξασφαλίζουν αξιόπιστη παραγωγή inkjet με υψηλή ταχύτητα και ποιότητα.

 «Επίκειται επανάσταση στον χώρο των inkjet με τροφοδοσία μεμονωμένων φύλλων. Θα ακολουθήσουν την πορεία της αγοράς έγχρωμων συστημάτων inkjet υψηλής ταχύτητας με συνεχή τροφοδοσία, που είχαν αρχικά επιτυχία σε εφαρμογές εκτύπωσης συναλλαγών, επιστολικού υλικού και βιβλίων» αναφέρει ο Jim Hamilton, της InfoTrends. «Η Canon βρίσκεται σε εξαιρετική θέση για να εκμεταλλευτεί αυτήν την ευκαιρία με το Océ VarioPrint i300 και να επωφεληθεί από τις μεγάλες δυνατότητες ταχύτητας και όγκου παραγωγής, σε συνδυασμό με τις ενσωματωμένες λειτουργίες τελικής επεξεργασίας και το επίπεδο ποιότητας, που θα συμβάλλουν στην επιτυχία του συστήματος στις αγορές εκτύπωσης συναλλαγών, επιστολικού υλικού, βιβλίων και εγχειριδίων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης