Πριν από δέκα μήνες ξεκίνησαν οι συναντήσεις του ελληνικού Open Coffee Club, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τις ελληνικές start up. Κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα δεκάδες bloggers, venture capitalists, marketers, developers, νέοι επιχειρηματίες, πεπειραμένοι PRs και δημοσιογράφοι συναντιούνται για να συζητήσουν για επιχειρηματικότητα, να ανταλλάξουν απόψεις και να δουν παρουσιάσεις ανθρώπων που επιχείρησαν κάτι στο διαδίκτυο και πέτυχαν σε αυτό.

Βασικός διοργανωτής των συναντήσεων είναι ο Γιώργος Τζιραλής, απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Τα Open Coffee Club meetings αρχικά γίνονταν στον πολυχώρο Bacaro στο κέντρο της Αθήνας, η αυξημένη προσέλευση του κόσμου, όμως, οδήγησε τους διοργανωτές να το μεταφέρουν στο Bios επί της οδού Πειραιώς, ενώ ήδη αναζητείται χώρος με μεγαλύτερη χωρητικότητα για τις επόμενες συναντήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλο αυτό το διάστημα, όσοι βρέθηκαν στις συναντήσεις του Open Coffee Club είχαν την ευκαιρία να δουν πεντάλεπτες παρουσιάσεις από σημαντικές προσωπικότητες όπως o εκδότης περιοδικών τεχνολογίας, Στέφανος Καράγκος, τα διευθυντικά στελέχη της Microsoft Ελλάς, Πάτρικ Μαλόουν και Φώτης Δραγανίδης, ο Στέλιος Πετράκης που έχει δημιουργήσει το SlideFlickr, ο Στέφανος Κωφόπουλος από το pestaola.gr, o Βασίλης Μπακόπουλος της mbriyo που ήρθε από τη Νέα Υόρκη και πολλοί άλλοι.

Τους τελευταίους δύο μήνες πραγματοποιήθηκαν και οι πρώτες συναντήσεις του Open Coffee Club σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Γιάννενα, οι οποίες θα συνεχιστούν και μετά το καλοκαίρι.

Η φετινή σεζόν για το Open Coffee Club κλείνει αυτή την Τρίτη 1η Ιουλίου με τον καλύτερο τρόπο, αφού μεταξύ των ομιλητών θα είναι και ο Mike Butcher από το TechCrunch UK, ένα από τα κορυφαία τεχνολογικά blogs του πλανήτη! Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Bocca Beach στον Άλιμο (δίπλα στην Όστρια) στις 8:00 το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι το Open Coffee ξεκίνησε στις 23 Φεβρουαρίου 2007, όταν ο Saul Klein ανακοίνωσε από το blog του ότι θα βρίσκεται την επόμενη Πέμπτη σε καφετέρια στο κέντρο του Λονδίνου και ότι θα περιμένει όποιον ενδιαφέρεται να τον συναντήσει. Στην πρώτη συνάντηση συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 75 άτομα τα οποία, με μια κούπα καφέ στο χέρι και χαλαρή διάθεση, συζήτησαν για επιχειρήσεις και αντάλλαξαν business cards. Έκτοτε, Open Coffee συναντήσεις πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία σε 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

[photo by opencoffee.gr]

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης