Το έχουμε πει στο παρελθόν και θα το λέμε όποτε παρουσιάζεται η ευκαιρία: ακόμα και για τους πιο «παλιούς» στον χώρο της τεχνολογίας, πάντα υπάρχουν στιγμές όπου προτάσεις εταιρειών εκπλήσσουν ευχάριστα. Μια τέτοια ευχάριστη έκπληξη προκαλεί η πρόταση της εταιρείας ECS που παρουσιάστηκε στην έκθεση Computex.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξωτερικά μοιάζει με ένα κανονικό βάζο, πορσελάνινο μάλιστα. Μόνο που δεν είναι, απεναντίας είναι ένας πλήρως λειτουργικός υπολογιστής.

Και τι υπολογιστής κιόλας: με κεντρικό επεξεργαστή Atom 230 (εντάξει δεν είναι ιδιαίτερων επιδόσεων, αλλά ένας υπολογιστής-βάζο δεν προορίζεται για επεξεργασία βίντεο και γραφικών!), πλαισιωμένος από 1GB RAM, μίνι-σκληρό δίσκο 2.5 ιντσών και…γραφικά από την πλατφόρμα της NVIDIA, ονόματι ION σε συνδυασμό με ένα Blu-ray drive και έξοδο ήχου και εικόνας HDMI 1.3!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία τρία χαρακτηριστικά σημαίνουν ότι με το Blu-ray drive, την δύναμη που προσφέρει η πλατφόρμα ION (ήτοι GeForce 9400) και την HDMI 1.3 θύρα, ο υποψήφιος χρήστης μπορεί να απολαύσει χωρίς κανέναν περιορισμό και σε όλο τους το μεγαλείο (δηλαδή ποιότητα εικόνας και ήχου) ταινίες Blu-ray στο οικιακό σύστημα κινηματογράφου.

Πέραν αυτών, το «βάζο» διαθέτει τις τυπικές θύρες USB και Ethernet για ενσύρματη δικτύωση. Τιμή και ημερομηνία διάθεσης ακόμα δεν είναι γνωστά. (περισσότερες πληροφορίες: http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fchinese.engadget.com%2F2009%2F06%2F02%2Fcomputex-2009-ecs-vase-nettop%2F&sl=auto&tl=en&history_state0=)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης