Philips 227E3QPHSU - 237E3QPHSU: οθόνες επαγγελματικής / οικιακής χρήσης υψηλής απόδοσης, χαμηλής κατανάλωσης, προσιτής τιμής

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011, 11:07
Λευτέρης Ξυκομηνός
Philips 227E3QPHSU - 237E3QPHSU: οθόνες επαγγελματικής / οικιακής χρήσης υψηλής απόδοσης, χαμηλής κατανάλωσης, προσιτής τιμής
Από την εποχή που οι παλαιότεροι του χώρου της τεχνολογίας, όταν ακόμα ήταν έφηβοι, καθόντουσαν με τις ώρες μπροστά από την οθόνη του Οικιακού Υπολογιστή τους (Home Computer) στα μέσα – προς τέλη της δεκαετίας των 80s, έχουν περάσει πολλά χρόνια. Εντούτοις, αρκετοί θα θυμούνται ότι οι πρώτες εμπειρίες που βίωσαν, στον ψηφιακό κόσμο που προσέφεραν οι υπολογιστές των 16-bit / 32-bit κεντρικών επεξεργαστών, όπως για παράδειγμα ο υπολογιστής «Amiga» της Commodore, προήλθαν μέσα από μια οθόνη της εταιρείας Philips, τη θρυλική για την εποχή της, με την ονομασία «CM 8833».Για τη νέα γενιά ψηφιακών χρηστών, που έχουν πολύ διαφορετικές ανάγκες, απαιτήσεις και σαφώς αυστηρότερα κριτήρια αξιολόγησης, η Philips παραμένει μια σταθερή αξία, προσφέροντας σύγχρονες λύσεις στην απεικόνιση, μέσω των εξελιγμένων monitor (οθόνες) που διαθέτει, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως πάνελ οθόνης τύπου LED με τεχνοτροπία IPS, λειτουργία PowerSensor και παράλληλα διατηρώντας προσιτές τιμές. Ο λόγος για τις νέες οθόνες Philips 227E3QPHSU και 237E3QPHSU, που ανήκουν στη σειρά «E Line».

Οι δύο οθόνες προορίζονται για χρήση σε επαγγελματικό χώρο, αλλά και για οικιακό, χάρη στο κομψό design, τη μεγάλη γωνία θέασης και την υψηλή φωτεινότητα, διατηρώντας ταυτόχρονα κρυστάλλινη ποιότητα εικόνας, με διαύγεια στα γραφικά/κείμενα και μεγάλη χρωματική γκάμα. Η ανάλυση είναι Full HD (ήτοι 1920x1080 γραμμές) και η αναλογία της οθόνης είναι η κινηματογραφική και κλασική πια «16:9».Παράλληλα, τα νέα μοντέλα είναι εξοπλισμένα -για πρώτη φορά- με τη λειτουργία «PowerSensor», η οποία μπορεί να συμβάλλει στη μείωση έως και 80% των λειτουργικών δαπανών (κατανάλωση ενέργειας). Πιο συγκεκριμένα, είναι ένας «ανιχνευτής ανθρώπων», όπου μέσω αβλαβών υπέρυθρων σημάτων (IR – Infra Red) αναγνωρίζει την παρουσία ή απουσία του χρήστη και χαμηλώνει αντίστοιχα τη φωτεινότητα, με αποτέλεσμα τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας και την επιμήκυνση ζωής της οθόνης. Μέχρι σήμερα μόνο οι επαγγελματικές οθόνες της Philips διέθεταν αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό.Επιπλέον, το «SmartContrast» με λόγο αντίθεσης 20.000.000:1, εξασφαλίζει τέλεια απόδοση του μαύρου χρώματος. Χάρη στην ειδική τεχνολογία του «SmartResponse», ο χρόνος απόκρισης είναι 7 milliseconds (Grey to Grey). Από πλευράς συνδεσιμότητας, η οθόνη 227E3QPHSU διαθέτει είσοδο VGA, ψηφιακή DVI-D και μια θύρα HDMI, ενώ η οθόνη 237E3QPHSU διαθέτει είσοδο VGA και δύο θύρες HDMI (και στις δύο οθόνες υποστηρίζεται το πρωτόκολλο ψηφιακού κλειδώματος HDCP, μόνο διά του οποίου επιτρέπεται η αναπαραγωγή ταινιών Blu-ray).


Οι νέες οθόνες έχουν λεπτό σχεδιασμό και διαθέτουν διαφανές μπλε πλαίσιο με γυαλιστερό φινίρισμα, ενώ τα στοιχεία ελέγχου αφής στο πλαίσιό τους αντικαθιστούν τα κουμπιά και επιτρέπουν στον χρήστη να προσαρμόζει εύκολα τις ρυθμίσεις με ένα απαλό άγγιγμα. Επιπρόσθετα, δεν περιέχουν υδράργυρο, με συνέπεια να είναι φιλικές προς το περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, από την κατασκευή μέχρι την απόρριψη, καθώς τα υλικά συσκευασίας των οθονών είναι 100% ανακυκλώσιμα. Οι διαστάσεις στις οποίες διατίθενται τα monitor είναι 19, 22, 24 και 27 ιντσών, προσφέρονται ήδη στην ελληνική αγορά από τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και οι ενδεικτικές τιμές λιανικής ξεκινούν από τα 95 ευρώ.

Τέλος, οι οθόνες Η/Υ της Philips με οπίσθιο φωτισμό LED δεν περιέχουν υδράργυρο και επομένως είναι φιλικές προς το περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, από την κατασκευή μέχρι την απόρριψη. Επιπλέον, τα υλικά συσκευασίας των οθονών είναι 100% ανακυκλώσιμα.Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.philips.gr/c/pc-monitor/e-line-21.5-inch-54.6-cm-227e3qphsu_00/prd/

http://www.philips.gr/c/pc-monitor/e-line-23-inch-58.4-cm-full-hd-ips-display-237e3qphsu_00/prd/

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011, 11:27